måndag 18 februari 2013

Fortsatt positiv....veva veva veva på mitt positiv..

Hallå..det var startmotorn..Bilskrället blev i morse hämtad av en Bärgare....Rätt som det var så ringde min telefon, och de som lovat att hämta min bil (bilverkstan), hade inte tid att göra det...SÅ "VI RINGER EN BÄRGARE"...jaha sa jag mitt försvarslösa fån..
Eftersom bilen dog  förra veckan, You know, och inte återupplivats, trots försök med Glukol..idiotiskt, det var ju  startmotorn ..Vet ni vad en startmotor kostar...SKJORTAN!! Innan krocken på julafton, var min bil den allra trevligaste lilla silvergråa varelse..Aldrig några problem. Tanka köra tanka köra tanka köra..och lite service mellan varven..så fint..Det hände allt sen..men ack jag har ju lovat mig själv att inte gräva ner mig..

MIN  egen startmotor funkar ju så bra..och det är jag glad för..Tickar på och mår bra varje morgon.
Hjärtat slår och kroppen känns rätt så bra i trim..
Ja då är det värre med bilen..Nu behöver jag bil, ibland. Särskilt på onsdag..Då ska katten MjaoSmulanFinaNöten, hem till mormor...kattmormor..Men ni ska se er framför edra ögon att jag hänger kattburen ( med katt i) på cykelstyret, kissochbajslådan på pakethållarn , väskan med alla kattleksaker och mat och kattsand, på andra styret...Som värsta tattare och saksamlare, kommer jag att forsla katt genom stan..Sen väl i Malmö, kommer jag koppla av, från Bilskrällar..och pengar, som jag ju inte ett dugg bryr mig om.. (!)! ......och bara ägna mig åt mitt lilla barnbarn Vera som på sin födelsedag inte kommer få en kofta, utan en katt, på tavla..hahhahahahaha nu ska jag inte gå till Malmö med katten, men det lät nästan så..
Huvudsaken man är positiv...
Jag har ju en himla tur ändå, som har en bror, en storebror som är så snäll! Han lovade att kolla efter begagnade startmotorer, typ som inte är så dyra. Och vad det betyder, inte så dyra, det tar jag då..den dagen den sorgen. Låt inte sorgens fåglar bygga bo på ditt huvud, eller hur var det..
Denna vecka är det sportlov. Hade minsann bokat min kväll på Zumba ...men nu blev det annat som kom ivägen..Eller mer riktigt, har jag ingen riktig ork..Trött..
På jobbet härjar influensa efter influensa, nr 1 nr 2 och nr 3..helt sjukt vad de avlöser varandra..
Men Idag när jag gick hem från jobbet.. en härligt skön känsla i fågelsång infann sig..Det smakade vår, luktade lite vår och lät vår..Och snön smälter så sakteliga. Vilket i o f s gör det omöjligt att cykla på cykelbanan. Jag avundas dessa modiga mindre män, och kvinnor, som vågar cykla. Så jag kommer såklart gå med cykeln, med  kattskrället till mormor på onsdag.
här är min bil på spaning på Ölands södra udde...(fåglar)

9 kommentarer:

 1. Då håller ja tummarna för din bil så att den kan starta igen å köra dit du vill. Här hade de inte varit bra med en cykeltur för uha va de snöat idag.
  Kramizar

  SvaraRadera
 2. Jag skrattade för mig själv; Inte kunde du väl tro att glykol åtgärdar startproblem på en bil!? Nej, du måste ha drivit med oss!! *fniss*
  Och inte känns det som vår här inte, det är så grått och trist och massor med snö kvar TROTS att det varit plusgrader i flera dagar nu. Usch - nu står jag snart inte ut längre.....

  SvaraRadera
 3. ursäkta att jag skrattar, men du skriver så roligt om dina bekymmer. Jag är riktigt i målartagen nu må du tro. Nu är alla akvareller klar så nu går jag över till akryl igen..har fått en beställning som jag ska börja med. Skulle gärna gå på kurs i hälsingland bara för att det är så fint där...eller dalarna...får leta vidare på nätet. Annars kanske vi kan ha en egen kurs o lära varann... kramisss

  SvaraRadera
 4. Jag blundade o såg framför mig dig, en cykel, kattburar och väskor o massa snö på vägen. Varje gång du cyklade omkull så föll ni mjukt i snö - bra ju :)
  Bilar är bra så länge de rulla beskymmersfritt sen blir de alltid dyra historier. Trist, hoppas din bror hittat begagnat o kan hjälpa dig få dit den.

  Oh så lilla barnbarnet - jag lämnade tillbaka min lillprins idag, de är underbara, ja de är de. Njut.

  kramiz

  SvaraRadera
 5. Härliga Karina!

  Allt ordnar sig, bara det får ta sin tid. Tur att du kan lämna kattskrället det rara hos faster Anita, Vill gärna se när du travar genom stan med bur, sandlåda och en hel del till.
  Ha det så himlaskönt med liten Vera som får katten i rabatten till födelsedagen.
  Varm februarikram
  Karin

  SvaraRadera
 6. Det blir nog en skön syn med alla prylar och så du på cykeln. Haha!
  Bilproblem inte kul!
  Trots allt önskar jag dig en extra fin vecka och lycka till med bilskrället!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ha haha du skriver så härligt!!
  Ja du inte lätt, gå du med cykel och kattskrälle, att vissa cyklar i snön som är hal.......nej inte jag, det räcker med att jag flög baklänges på isgatan! Nu släpar jag fötterna!!!
  Är säker på att Vera kommer att älska sin katttavla! Mycket bättre än en tröja, var så säker.
  Ha det fint, KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 8. Men nu behöver du inte det...varken gå eller cykla!! Bara jag får träffa SötNöten så...gudmor som jag är!! Men nu tycker jag det varit mycket för din del, och kanske inte så mycket på den positiva sidan av strecket utan mer down under så att säga...
  Vem skulle inte bli glad för en tavla på katten?? Koftan växer hon ur, tavlan räcker hela livet...Bra tänk där, gjort med hjärtat dessutom!!
  Men du bilden på bilen,familjen...men var är söööraren (chauffören...?), flydde han i vild panik?? Ordet söööraren kommer från äldsta dotterns farmor, hon härstammar från Finland och kunde aldrig lära sej ordet chaufför, utan det blev alltid söööraren (förmodligen menade hon köraren...), och det säger vi än idag.
  Nu ska jag ladda för en dag med Kajsa, barnbarnet, det blir nog Vingåkers Outlet, herre gud, hon är inget barn längre!! Å ikväll....kanske blir jag Zambo snart!!
  Kram kram vännen,ses snart!!

  SvaraRadera
 9. Usch vilket strul du har med bilen hoppas att din bror hittar en startmotor genast.
  Vilken syn att se någon cykla med en kattbur med en katt i å sandlåda å allt, du kommer nog med i dagstidningen... =) =)

  Ha så skönt nu när du åker till din lilla Vera och firar hennes ettårsdag.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera