tisdag 12 februari 2013

Lite smått oinspirerad..

Men det ska ju inte vara lätt...alltid är det något. Ett uttryck jag använder en hel del..Just  nu, som jag har hakat upp mig på händelser, som är mindre trevliga. Visst händer det en massa trevliga saker, men det är de otrevliga som fastnar..Det är inte bra. Just för att det kan kännas besvärligt ibland, för att man kanske inte är uppmärksam. Men jag har under en tid varit utsatt för en hel del missöden. Ett bra  MISSÖDE, som jag kom att tänka på nu, är väldigt positiv. Lilla Miss Ödet , katten med namnen, Nöten Fina, och hette visst Plåpp en tid också. Hon är riktigt hemtam nu. Hoppar upp i soffan bredvid mig och vill bli smekt. Hon kom och mötte mig när jag kom hem från jobbet, och går och småjamar och berättar om sin dag. Hon är en  supermysig liten katt-tjej. Jag ångrar inte en sekund att jag tog mig an henne. Nu står hon och knastrar på torrfoder i köket, det låter så hemtrevligt och knaprigt. Hon petar ut de små foderkulorna på golvet, och äter från golvet.
Ett  mindre trevligt missöde, är att jag tappade min mobil..Men allra käraste vän och leksak.MIN iPhone. Den åkte i golvet och gick i tusen glasbitar. Hur det nu kan vara så, att de tillverkas i glas...så dumt..krossbart..Min fummelmaja.(jag).kostade tusen spänn att laga....men ack, om man nu har blivit van att ha den, så är den svår att vara utan. Blir nog så med Nöten den Fina, kommer inte vilja vara utan henne.
 Missöde nr två idag...Bilen..började koka, lukta bränt och osa rök ur framluckan.  Usch, bilar ska bara funka..inte krångla.. Det gick inte att blinka eller använda vindrutetorkarna, ej heller lös några lysen. Mötande bilar visade glatt med sina lampor, att mina lampor inte lyste. Jag hatar att känna mig utlämnad i en bil, som man inte vet vad det är med!! Jag blev rädd och nervös att jag skulle få stopp på bilen i rusningstrafiken! Då saknade jag en man, att bara ringa till som en räddande ängel!! Har jag otur, har motorn brunnit, DYR historia, eller nåt annat hemskt som kostar pengar..Blir nog ingen resa i påsk, till Istanbul som vi ville. '
Däremot en resa nästa vecka till Malmö...det blir skoj...Mormor passa Fina Nöten, det erbjöd hon sig idag..Men sedan kan hon ändra sig snabbt, man kan inte lita på en gammal dam.
Oinspirerad,sitter  mest och hänger i soffan i ikväll, hänger med Nöten, den Fina. Oförmögen att bry mig om bilen, orkar inte oroa mig för den, det är ju bara en bil.
Ska sova tidigt....bara jag inte stukar foten när jag häver mig ur soffan....Miss Öde
Lugn....i morron är det en annan dag!!

7 kommentarer:

 1. jag säger då bara "stackars dig"...vilken otur du har..hoppas att du åtminstone kan sova inatt, kramis

  SvaraRadera
 2. Meen vilken dag! Häng mobilen runt halsen eller nåt sånt. Jag tappade min i går men den höll fast jag behöver nog snart en smart.
  Bilen... är det din som du har fått tillbaka sen krocken?
  Krama kattdamen och hoppas...hoppas på en bättre morgondag vännen.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 3. ... men snälla, goa Karina, nu tycker jag uppriktigt och allvarligt synd om dig... jädrans så trist - trist med mobilen - katastrof med bilen :(
  Den går ju förstås säkert att åtgärda, men man blir ju nästan lamslagen när man börjar fundera över kostnader och ser tusenlapparna flyga iväg - pengar som man planerat att göra något roligare för...
  Så trevligt ändå med en resa till Malmö och så bra om din mamma kan se efter lilla Fina Nöten :)
  Det ordnar sig med allt vännen!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hjärtat då...vilken "down"dag...Tur du har Nöten nu, ja jag kommer att kalla henne så, för hon knäckte nog en nöt inom dej tror jag...Å varför är det så, att man ibland inte kan skyffla undan det tunga och tråkiga, utan måste älta det både fram- och baklänges innan man kan gå vidare?? Likadant här..ibland kryper jag nästan ur skinnet...Tror att Aztrid med Z är lösningen, om inte prinsen är allergisk mot allt vad päls är...då får jag väl raka bröstet på mannen i huset oxå...*skrattar*...så mycket som prinsen klänger på honom!! Men nu har jag gått och tagit ut all den oron i förskott, innan vi vet något...Å din bil då...jag frågade han här i huset, som fortfarande har hår på bröstet, och han sa också att det kanske är något elfel. Sen slår det mej, du har ju inte haft den länge sen krocken...kan de ha missat något eller rent av varit "på" något??
  Kasta inte in handduken inför påsken...det kanske löser sej!!
  Ses snart, och tills dess, pussa på Nöten från mej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Ja, du - livet är lite upp och ner! Men...är det ingen mer dramatiskt som hänt så kan du säkert med nöje åka till Malmö och njuta av livet igen om några dagar!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Jag brukar trösta mig med att när det är som värst, kan det bara bli bättre. Så blir det, ska du få se, kära kusinaKarina!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera