söndag 10 februari 2013

Helgen som gick..

Just mest gladast är jag, utav en enkel anledning. Min markis höll i fästet..Det har ju snöat så otroligt mkt. Och vid ett soligt tillfälle fällde jag ut markiserna..sen fastnade de och gick inte att dra  in...Tänkte inte på att den skulle fyllas av snö så fort..och nedanför stod en massa parkerade bilar..Skulle jag ringa på hos någonslags vaktmästare..eller..i två dagar har jag väntat in att bilarna skulle bort..och idag..hjälpte en granne mig att titta nerifrån gården, medans jag tömde markiserna på snö...Massor med snö, tung och hård. Suck vilken befrielse, en sådan enkel sak  som att peta med skurkäppen och bli av med snön. Och det fortsätter att snöa..men inte i mina markiser.
Katten min lilla Fina, mår bra. Hon har kommit till rätta och verkar trivas bra. Hon spatserade helt orädd in i mitt hem och direkt in i mitt hjärta. Jag förstår inte att jag klarat mig utan henne. Sötnosen..Hon är lugn och snäll, lite försiktigt betraktar hon mig och undrar nog vem jag är..Det tar nog ett tag innan hon förstår att detta  är hennes nya hem. Och inte är hon överdrivet sällskaplig ännu. På katters vis, avvisar hon alla mina försök till att umgås på närmare håll, typ sitta i mitt knä och bli kliad bakom örat. Men hon kommer nog en dag, av sig själv. Hon hoppade i morse upp i min säng, klev på min mage och ville bli kliad under hakan.. för en sekund, sen gick hon nonchalant vidare..
Jag målade av henne idag. I oljepastell. Det kommer nog bli många kattporträtt nu..Hon heter Fina..
Döpte henne nu..Fina..Innan hette hon Nöten..Lilla Nöten bodde först hos min systerson. Tyvärr blev hans dotter allergisk..stackars lilla fina tjejen, som älskar katter så mycket. Grymt. Sen bodde Nöten hos systerdottern,.och nu hos mig..en släktklenod m a o.

I går kväll var det Rockfest..Varje år är det lika kul, en underbar upplevelse till dans och sång, Medryckande gladrock ingen kan stå stilla..Bandet som spelar har sådan energi och glädje och man fyller på sisternen sin, med rockglöd som  pyr i ett år till....

Nu plockar tiden iväg och snart är det måndag igen..
I oljepastell fin och snäll

 En mkt högt uppsatt liten kattdam

vad luktar en kamera?
Trevlig vecka gott folk

11 kommentarer:

 1. HAHAHAHA!! Sista bilden, helt underbar!! Så söt hon är Nöten, kommer att fortsätta kalla henne så, låter så speciellt, och det är hon ju också...Så...det är trevande närmanden...det kommer att lösa sej, katter är bestämda. Till skillnad mot skäggdamer...pang på, titta på mej, se hur trevliga jag är, rulla runt och vifta på svansen...jo, jag blev såld direkt!!
  Har inte varit utanför dörren idag, folk har kommit och gått. Men förstår att det är vinter fortfarande...
  Å i morgon ska jag barra lite, det behövs, håret ser ut som en tuva i skogen, ovårdat och vildvuxet. Kanske skulle hotta till det lite med riktigt ilröda slingor eller så...
  Sov så gott vännen och grattis till din nya vän!! Kommer och inspekterar när det passar dej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Hahahaha...det sista fotot var ju så knasigt att det såg ut som något oidentiferad djurart.

  Hoppas att lilla Fina kommer att trivas hos dig, snart kommer hon nog och vill bli kliad bakom örat, hon måste nog bara få fundera lite först varför någon kan vara allergisk mot henne.

  Ha nu en bra vecka...

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin liten kattfröken som har flyttat in hos dig! Bra koll på världen där uppifrån har hon också! Men då är det väl dags att flytta till landet... ;-)

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Men ååh... hon är ju helt underbar lilla Fina söta Nöten... närbilden är så himla bra - vadå nyfiken?!
  Markiser och snö - ingen bra kombination... inte om man försöker bli av med snön med skaftet av en sopkvast i alla fall. Här blev det ett hål i markisen - inget bra alls :(
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja jag ställer mig till de före mig och Skrattar hjärtligt åt ditt sista kort. GÔRBRA!!! Fina var väl ett bra namn Lilla Nöten också. Kanske kan hon få ha båda kvar. Du vet, kärt barn har många namn.

  SvaraRadera
 6. Underbart! Både foton och målningar...dessutom passade jag på att mata dina fiskar ;-)

  SvaraRadera
 7. Fina Nöten, kanske något. :) Kärt barn osv. Mysig sida du har. Hit kommer jag säkert mer och tittar in. By the way.... Får nog inte ta och mata fiskarna varje gång, de kommer att svälla upp och så får man poäng för dem. Ha en bra natt du och Fina. Natti natti, ses i morgon. :)
  /Nettan

  SvaraRadera
 8. underbart att ha en liten katt att måla av och det gjorde du bra. Skulle varit kul att se dig med skurkäppen och peta snö med en utplacerad vakt hi hi. Här har snön vräkt ner idag också får jag väl säga...det verkar aldrig ta slut.
  Hörs, få se om du hittar någon bra, billig o kul kurs.. kram kram

  SvaraRadera
 9. Snö ja...ligger inte precis högst på min tio-i-topplista just nu.Kattbilder, däremot, ser jag gärna fler av. Har avstått från egna katter eftersom jag känner att jag kan vara lie allergisk. I dag ska vi köpa semlor. Och eftersom det är min sista för den här säsongen (jag inte vill gå med oknäppta byxor,) ska jag välja konditori med omsorg under en liten bilutflykt idag.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 10. Det var väl det jag visste att det skulle bli en massa kattportätt.
  Himmel så duktig du är.
  Vilken skön bild du har tagit på lilla Fina. Den sista i raden.
  Kramizzzz på dig

  SvaraRadera
 11. Oh, vad glad jag är för er båda!! Fina Fina och fina du :-)
  kramar

  SvaraRadera