lördag 16 februari 2013

Tänk att få vakna....

.....tidigt en morron..inget ont  överallt..skönt avslappnad och sovit gott..tänk vad skönt det är. En liten katt som kurrande kryper upp och ger värme. I morse, en skön lördagsmorgon utan speciella planer. Kunde ligga kvar, kände inte några måsten, måste inte  skynda, skynda, till jobbet ila..Kände att musklerna  var avslappnade och inga spänningar eller hjärtslagsuppehåll hade funnits under natten. Tänk vad en liten ful "bettskena" kan göra. Som skjuter fram underkäken, och gör så att andningsvägarna blir fria..Tänk så många år som jag haft detta besvär, tänk så många läkare jag besökt. Men inget har gjorts.Undrar hur många år  jag haft struma, en knöl i halsen som hindrar luft'.. Jag har vaknat med tryck över bröstet, ångest i några minuter och olust att överhuvudtaget göra någonting, mer än att få sova mera. Ty jag har inte fått riktig sömn. Allt jag planerat kvällen innan, alla planer jag haft att göra vissa saker, allt detta försvinner i dessa minuter av ångest och olustkänslor som jag känt då jag vaknat, efter en natt med många långa  andningsuppehåll. Mina drömmar har varit krampaktiga och knepiga, i något slags rus, av oriktig sömn. NU sover jag..SOVER! Tänk vad viktigt det är att sova. Struma är genetiskt,och jag har nyligen fått veta att även min dotter har denna sjukdom. Jag är glad att hennes' upptäcktes så tidigt, då slipper hon lida så länge som jag gjort..
Men tänk vad gott jag mår nu..skiter i bilar och tvättmaskiner, mobiler och pengar, bara jag mår bra!!!
Jag tror att Yogan gör sitt till också. I torsdags riktigt kände jag hur kotorna lades  på plats. Jag tog inte i för mycket, jag gjorde de rörelser som kändes bra. Själva känslan att sträcka ut kroppen, några cm, eller som det kändes, töja och vrida..trötta muskler och leder som duktigt används under många år i ett hårt kroppsarbete. Undrar jag, vilket som är värst, att sitta still eller ila som en vessla.
Vad jag egentligen ville skriva var att det är underbart att vakna, och MÅ BRA!! Tack du fula bettskena!!
Min katt som just nu har många namn, Nöten , Fina, Minna Mjao, Kissegrisen..m mmm...hon är så lycklig, tror jag, för att jag har en talgboll på balkongen. Ni skulle se hennes krumbukter när talgoxarna landar och flaxar, helt ovetandes att de är iakttagna av två stora runda kattögon. Shit jag tror att hon lilla fröken Katt, mår rätt bra hos mig..I mina tankar, ska jag erkänna, har jag lust att köpa mig ett radhus, med en täppa. Och där kan jag bygga en kattvoljär, hur stavas det??...där hon kan känna lukten av luften också.
Visst vill man att katter ska springa fritt, och jaga, och upptäcka saker utomhus. Men hon är rätt fint bevarad från faror, som bilar och andra otäcka katter, rävar och elaka barn (hahaha)  Vad jag har tänkt är att hon ska få följa med mig, i koppel, lite varstans dit jag ska.
Just nu ligger hon här brevid och kikar med ena ögat ut mot talgoxarna...


Oh vad jag har saknat en katt, att jag inte fattat det!!!


5 kommentarer:

 1. Ett så härligt befriande lätt inlägg, kära kusin med den fula
  bettskenan! Jag är så glad för din skull! och för din dotters skull och för kissemissens skull.
  Ha det bara allra bäst!

  lördagskram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du tittade in hos mig! Det är så kul med kommentarer från nya "bloggvänner".
  Jag hoppas att du nu får sova OSTÖRT OCH DJUPT!
  Så fina bilder du målar!
  Vi ses

  SvaraRadera
 3. Vilken otur!
  mobil i glas låter som om det kommer att vara många som kommer att råka slå sönder sina!
  Men Fina ,det var ju ett lyckokast att hon flyttade in till dig!.-)
  Så sorgligt med din man. Det måste ha varit och fortfarande är en svårt tid!
  Varma tankekramar från mig!
  HURRA för din fula bettskena ,-)))
  KANON, synd att din dotter drabbats, du verkar ha haft svåra jobbiga problem innan du fick hjälp,
  vilka målningar,*LER* tummen upp!
  Ja strunta i pengarna! Fortsätt må så bra!
  Ha det fint med söta Fina!
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 4. Ja inget är väl så skönt som att få en god natts sömn, hoppas de fortsätter så. Tänkt dig ett litet torp där du å katten kan bo, fritt liv för båda två hon som mössjägare å du som trädgårdsmästare.
  Önskar dig en skön dag/kramen

  SvaraRadera
 5. Så himla skönt inlägg du bjuder på idag! Såå skönt att du mår bra... och det är klart att en katt i huset kan aldrig vara fel!
  Är så glad för din skull!
  Kram

  SvaraRadera