tisdag 26 februari 2013

Sportat klart..

Sportlovet sportades bort fort-och trevligt var det.Nu sportade jag inte speciellt mycket, mer än långa långa promenader i Malmö. Det var lätt att promenera i Malmö. Det var ingen snö, inga halkiga isbelagda trottoarer..skönt..När vi kom dit, var det vårkänsla direkt. Sol och torrt väglag..Fågelkvirr och vintergäck.. och massor med snödroppar, i blomform.. Lilla Verasötnos, var ljuvlig så som jag trodde..Lilla barn, så go och glad. Visst kände hon igen mommo sin, det såg jag allt. Hon tryckte sin lilla kropp mot mig och drog i mina örhängen-. Visst var hon glad åt farmor också, och morbror E som kom på kalaset..Hennes farmor är av snäll modell..Hon erbjöd sig att sticka färdigt koftan., Vi stickade den tillsammans, ty jag satt lite fart,för att även jag ville lämna mina avtryck i stickproceduren.. Vera blev så glad för tavlan, eller i allafall blev hennes föräldrar det..kul. Malmö var rätt blåsigt och kallt än så länge..så det var ingen vårkappetid minsann..
Här hemma smälter snön lite lite i taget, och det finns en liten strimma av grusad asfalt att gå på, på vägen till jobbet..Nu har jag ingen bil än och cykeln ligger i storstrejk, men mina apostlahästar, de fungerar ypperligt. Tur  nog.
Till helgen ska vi taga oss en resa över havet..till mitt fädernes land Åland. Nu kommer vi inte att bestiga den vackra staden Mariehamn, kanske inte ens se en glimt.. men vi ska äta god mat, umgås och dansa. Några brudar på mitt arbete ska jag dela helgen med. Och jag tror vi kommer att ha det bra.
Nu sitter en liten gäsp och lurar i mungipan, så jag besvarar den och kryper till kojs..
Tjingeling..

Känner en lust att måla med mina oljepasteller..köpte nya fräscha kritor nyligen.- så det  blir att förära eder  med bilder...snart..

12 kommentarer:

 1. Så det är snöfritt i Malmö...skönt för vi åker dit i helgen. Nu ska det flyttas igen...hoppas vi om mäklaren fixar det som ska fixas.
  Hälsade på lilla mor i dag...hon fick god mat i dag.
  Du är så duktig med dina kritor.
  Ha så himla kul på resan.

  Kram till dig
  annika

  SvaraRadera
 2. Då har du fått uppleva våren litet i förskott!
  Och en liten blomma vid namn Vera. Härligt!
  Och så tar du en tur på Ålandshav igen. Nu börjar det bli en
  riktigt trevlig ovana. Hoppas ni får det toppen alla ni tjejer.
  Kramar
  Karin

  SvaraRadera
 3. Låter ju som ett härligt lov! Det är klart att de uppskattade tavlan, den var ju så jättefin!
  Så bra att ni kunde sticka koftan ihop :)
  Kram Ann-Mari

  SvaraRadera
 4. Ååh, finaste Karina... Så härligt med barnbarnsmys och vårväder... förstår att du njöt av dagarna i Malmö :)
  Inget Vasalopp för dig då... näe inte för mig heller... ingen Ålandskryssning heller förresten :)
  Härligt att målarinspirationen flödar - du är såå duktig! Så sätt igång och måla massor med sköna damer och katter... och blommor och tuppar (snart är det påsk!)
  Önskar dig en trevlig resa!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Låter som en alldeles ljuvlig sportlovsvecka här i Skåneland Karina. Njutande av allra bästa sort! :)

  I måndags dundrade våren in med besked med plusgrader och snön flöt iväg. Som vi har längtat! Nu spritter vårkänslorna för fullt. ;)

  Njut nu av en härlig helg tillsammans med brudarna och ha det gott!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Så vackert du beskriver helgen som var...och koftan!! Den kommer att rymma många minnen när den blir klar!! Vet att VeraSötNos har en underbar mormor och farmor...Det enda jag möjligen inte är riktigt nöjd med, det är att du lämnade det mesta av våren kvar i Malmö...*skrattar*, men den kanske jag får stryka när den här dagen är slut??!! För eftermiddagen ska jag tillbringa utomhus, njuta av solen och bara vara. Det nödvändiga, nyttiga som jag BORDE göra, det sparar jag till mulna dagar.
  Så vacker hon är din dam, lite blid, lite hemlighetsfull...kanske hon planerar Ålandsresan...Tror nog att Nöten den söta har gett dej inspiration för fler tavlor, och efter kommande helg kommer energin bara att flöda ur penseln!!
  Ha en riktigt bra fortsättning på dagen, och helgen sen...
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Vet inte om Malmö toppar temperaturen här idag..trodde inte mina ögon 9 gr varmt ohhh va härligt. Jobba på med dina oljepastellfärger, ser kul ut, och du har fått till en riktig tjusig Karina-dam, kramis

  SvaraRadera
 8. Vad härligt med snöfritt och halkfritt.. Här är det fortfarande riktigt halt så man får passa sig på hundpromenaderna..
  Härligt sportlov har du också haft med barnbarnsmys..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 9. Jag önskar dig en riktigt trevlig helg och må så gott!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Tavlan är suverän. Du är otrolig. Man kan riktigt se hur dina damer lever. Fiba ansiktsuttryck.
  Ja Malmö är tidig i fråga om vår .
  Här är det det baske mig ingen tillstymmelse till vår
  Kramizz
  Mysig helg

  SvaraRadera
 11. En riktigt fin dam blev det med de nya kritorna. Hoppas att båtresan till Åland blev riktigt lyckad trots det blåsiga vädret. Jag, med mitt överkänsliga sinne för gungeligung, skulle nog ha stannat hemma.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 12. Härlig tavla!
  Kul att du stickade lite till, så det blir en gemensam kofta, ååå hur härligt det låter med snödroppar.
  Här är det svinkallt halt som attan och mycket snö.
  Malmö brukar vara blåsigt men så vackert, min pappa var född där!
  Ha det fint, KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera