måndag 26 december 2011

God fortsättning.....attjoooo prosit


Barnen lagar maten... bild 3, underbart goda norska Ribber' revbensspjäll

I flunsans tecken var denna jul...kommer minnas julen 2011 som en mkt sjuk jul. Vi var däckade mer eller mindre allihopa...det var bara mormor 88 år, som var pigg...Jag själv låg till sängs i två dagar..Feber, jobbig hosta och värk i kroppen...min gravida dotter likaså...hostan jobbigast, då det gör ont inne i bröstet,( kan förstå att det går att hosta sönder revben)...Julaftonen, hade jag lagt av alla tankar att om den välstädade julen...Mormor märkte inget, hon ser så dåligt..vi plöjde in allt i ett rum och dammsög av det värsta..Barnen handlade julmaten...Julmaten lagade söner och svärsöner som var någorlunda friska, ja det var en annorlunda jul..det gick bra. Det går att inte ha det perfekt. Men tänk att man måste drabbas av flunsa, för att dra i nödbromsen. Och det viktigaste var ju att vi var tillsammans allesammans..men tyvärr inte med barnbarnen, deras föräldrar ville inte smittas av vår monsterflunsa, klokt av dem...
Men vila hjälper...så idag har vi alla varit i Västerås, hos kära släkten...
Ätit äkta Norsk Ribbe, och äkta Norsk surkål...och äkta Norsk kransekake...min svägerska är Äkta Norsk hela hon...
Ute blåser det så skruvarna ryker väl snart i fästet till markiserna...Herre Gu' vilken storm. Plåttaket smäller och smattrar och det viner i knutarna....det tar på att bo på alptoppen...femte våningen....
Skönt att veta, att inte behöva jobba, på rätt så många dagar ännu...
Glädjen att ha barnen hemma ännu några dagar till..och glädjen att må bra igen, den är underbar.
Hoppas Ni haft det lika "bra" som jag och ätit er mätta och njutit av julen, av nära och kära och lediga dagar...

6 kommentarer:

 1. Morning!! Oj då, en sjuk jul, de var ju inget vidare men ni verkar fått ihop de både matmässigt och mysmässigt ändå!!
  Har hört o läst en del om magsjuka i jul också, men peppar peppar här har vi varit friska förutom vår hosta då, gubbens o min, men den tycker jag vi dragits med så länge nu, verkar som vinterns sjukdommar håller i sig länge i år, de e la de milda vädret kanske.

  Kramiz o krya på sig

  SvaraRadera
 2. jösses...26 dec 17.53 står de här..men oj, de e ju den 27 kl 02.54 hihi

  SvaraRadera
 3. Uffa då! Jobbigt att vara sjuk under julen... hoppas ni piggnar på er snabbt allesammans!

  Skönt att det fanns mankraft nog till matlagningen då :-D Och visst finns det mycket gott på det norska julbordet! Förutom det du nämner tänker jag på medisterkaker... mmm...

  Blåser så det knakar i huset här också...

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 4. Tänk så julen kan bli...och sen blir det rätt bra ändå i slutändan, även om det inte alls blivit riktigt som man tänkt sej!! Å tur att de unga är så pigga...!!Jag vill inte på något vis påstå att vi blivit äldre, men nog blir man mer däckad av en förkylning i vår ålder...
  Ja du...nog har det blåst alltid!! Tycker nog det räcker nu, men jag förstår att vi kommit lindrigt undan ändå, det finns dom som drabbats mycket värre av den där vilda damen Dagmar!!
  Ha´nu det bra i mellandagarna, själv ska jag in och luncha med döttrarna på Gröna Grodan, sonen är kvar uppe i Leksand tyvärr.
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Men Karina, era stackare! Jag vet ju själv hur jobbigt det är efter att ha legat knockad här hemma under nästan två veckor men jag hade ju trots allt turen att ligga innan jul. Men som du säger så är det inte mycket mer att göra än att vila för det är det kroppen behöver och jul blir det ju iallafall, om dock en något hostigare sådan. Och ja, det går att hosta sönder revben. Det vet jag av egen erfarenhet som gjorde det för en hel del år sedan. Inget jag rekomenderar.

  Ja, stormarnahar verkligen stått på kö denna höst och vinter. Dena gång klarade i oss här nere i söder men jag har förstått att ni längre upp fick det riktigt rejält denna gång. Hu,det är vid sådana tillfällen man inser hur små vi är mot naturen.

  Krya nu på er riktigt ordentligt vännen och så hoppas jag att ni kan få njuta av dessa sista dagar av detta år.Tack för ett härligt bloggår Karina! Jag ser fram emot att få följa dig under ytterligare ett. :)

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Skönt att du är på benen igen och att du har ätit god norsk julemat. Har själv lagat sådan en jul för några år sedan. Kunde bli norsk bara för julmatens skull.
  Krya på dig ordentligt, ta väl vara på dig!
  Kramar från kusinen på andra sidan pölen.

  SvaraRadera