torsdag 29 december 2011

kärlekstankat....
Idag i det regniga tråktillstånd som vädret gör oss i....har jag tankat mig full med kärlek från de små barnbarnen Ivar och Ines..Vi skulle ju ut på stan, vi ville se Mariannelund..men huvva vilket ruskväder..Det vara bara att trycka ner lillebror, ner under suffletten, och skydda från blåsten och regnrusket...vad gör man en sådan dag, då det inte är angenämt att vara ute??...Jo vi går till Stadsbiblioteket...Där finns en restaurang, en väldigt barnvänlig sådan...Man kan halka ner från stolen och leka mellan tuggorna...Mysigt när Ines kommer med bok efter bok, kryper upp i mommos knä, och vill läsa...några nyfikna barnöron, från grannbordet, lyssnade också på mommos sagor..Jag älskar att läsa sagor!! Ines pratar oavbrutet, leker och dansar..Lillebror sover mest..men i vaket tillstånd är han vaken, skrattande och drar i mitt hår..Goa unge!! Vi skulle köpa en pyjamas till lillebror..Typiskt inte hittad på rea..men fin!!!
En sen julklapp till gammelmormor Anita...En idé jag fått som visade sig galen. Då min mor, Anita, alltid fryser...köpte jag ett mjukt ullunderställ, typ i vacker sidenkantad modell...dyr och varm..en skön undertröja och mjuka långa mammelucker..INTE ville min pippinetta mamma ha!! Hon föredrar kall nylonunderklänning, tunna strumpbyxor och höga klackar....så det var bara att byta!! Frys då, din envisa gamla dam...Vi fikade på Krämaren, när jag lämnat barnbarnen, mor åt ett stort Wienerbröd och jag passade på att köpa tre nya Pocketböcker som den trevliga expediten rekommenderade på Akadembokhandeln...
Ikväll ska jag packa för att i morron ganska tidigt fara till Fjället...Snö!! Har svårt att tänka mig snö, men det ska finnas....
ÖNSKAR ETT GOTT NYTT ÅR TILL EDER ALLA
Vi ses snart i våra Bloggar...när vi inte är ute och joggar...hehe...

13 kommentarer:

 1. Hoppas att du får supertrevligt...
  och skulle det bli fulväder har du ju nya böcker att läsa...
  krypa ihop i någon fotölj...

  Gott Nytt År önskar jag dig igen...

  SvaraRadera
 2. Envis modemedveten moder! Ja vilket tråkväder i dag. Jag hämtade malva på fm och gick över med henne till 17.30. Tur man kan fylla sig med kärlek!

  Ha det så himla gott i fjällen. Skulle gärna vilja åka...

  Skåla in det nya 2012 med något gottigt.

  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Ja, inte kan man ju tro att Anitafaster är dotter till en segelmakare som har rundat Hornet:). Ge den pippinetta en varm nyårskram!
  Ha det urbra på fjället.
  Här blåser det och sonen ramlade just in västerifrån:). Gissa vem som myser nu?
  Gott Nytt År, kära kusin! ps. du får väl ta den varma klappen på dig när du drar till fjälls

  Kramkram!

  SvaraRadera
 4. Har också kramat barnbarn under helgen men de är så stora så jag knappt når upp. Tänk att det ändå finns en fördel med att vara sjuk under helgen. Jag har inte lagt på ett enda hekto tvärtom faktiskt. Vad mysigt det låter med mammas tilltänkta underställ!Gamla människor blir lite konstiga (hoppas man inte betraktas som det redan. Ha det riktigt skönt i fjällen och Gott Nytt År!
  Kerstin

  SvaraRadera
 5. Hej där och jag önskar Dig en skön fjällsemester och Gott Nytt År!
  Carin

  SvaraRadera
 6. Ser att du också hade en "kärleksdag" igår, tänk va mycket bubblande kärlek man får i sej då!! Sen skrattar jag gott åt din lilla söta envisa mamma, visst är det sådant du kommer att minnas henne för...hennes envishet, att hellre frysa och få vara fin...tur att vi har dessa små krutgrummor!! Det är sådant som förgyller mina arbetsdagar, och det glädjer mej så himlans mycket att trots att de bor på ett hem, och lever tätt inpå varandra, så har de kvar sin egna vilja.
  Önskar dej ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Gott Nytt År!
  Du har en mor som verkligen vågar visa upp sig som den hon är. Kanske just därför du blev den härliga människa som jag tycker du är. Vad härligt att få uppleva lite snö, det saknar jag. Själv har jag barnbarnet hos mig. Hon har lärt sig åla sig fram under de dagar hon varit här. En liten envis tjej. Det bådar gott! Kram på dig Karinski....

  SvaraRadera
 8. Hoppas du har haft sköna helger....

  SvaraRadera
 9. Hoppas du haft det härligt under jul och nyår
  Gott Nytt År
  Kram

  SvaraRadera
 10. God fortsättning på det nya året!
  Skönt att vara fulltankad av barnbarn - det är jag också men fick en rejäl snuva på köpet....

  SvaraRadera
 11. Halloj....
  Så mysigt det låter när du är på vift med dina barnbarn.
  Tuff mamma du har hahaha!!!!1
  Det där känner jag igen. Min var också sån.
  Ja ja det är bäst att de får vad de vill ha. jag är rädd för att vi blir likadana.
  Ha nu en fortsatt skön helg Kramizzzar

  SvaraRadera
 12. Så gott du haft de med barnbarnen, hoppas resan till fjälls gick bra.
  Ha de gott/kram

  SvaraRadera