måndag 11 juli 2011

Dagvill....ja di' säjjer dä ä Månda!!
Jaha, jag trodde det var tisdag idag.....ledig och avslappnad och glad och go och skär...satt i solen..
Min hudfärg förvandlas till en grisrosa nyans..Jag har slutat att sola...men ibland går det inte att undvika..Har bonnbränna, eftersom jag sällan har kortärmat, för mina armar fladdrar så....ahhaha...inbillning säger dottern...men idag råkade de bli utsatta, överarmarna är Rosa..händerna är bruna och underarmarna prickiga..av fräknar..så fin så fin.---vadå självupptagen..kvinna och så...rosa änglavingar..va fint!! nåväl, det är varmt och underbart soligt ute..
Har tillbringat dagen med lilla Mor Anita...Hon är ljuvligt brun förresten, ty hon solar gärna. Jag lagade mat till mamma. Hon tyckte vi skulle vara lata och köpa färdiglagat..hu va hemskt, tycker jag. Så jag köpte stora fina biffar, färsk potatis och bearnaise, broccoli, frysta grönsaker, och färska champinjoner...lagade en delikat måltid till mamma. Oh, vad hon åt..tyckte det var jättegott..Klart hon har ingen ork att laga mat till sig själv, så hon brukar köpa färdiglagat....eller gå till Vesslans matsal, som är ett serviceboende..Man blir lite fundersam..hur det ska bli...när mamma inte orkar gå dit, inte orkar köpa färdiglagat och..ja..fy vad trist!!
Jag städade hos mor idag, och vattnade blommorna. Hon är så tacksam. Hon suckar och skakar på huvudet, och ojar sig att det är så hemskt att bli gammal..Är det så, det kommer att vara......Man tänker servicehem, äldreboende, och matsal, med personal...min mamma som vägrar att ha trygghetslarm..hahahah, en mkt envis kvinna....Hon ramlar ibland, och är yr...mina syskon och jag, har tvingat henne att ha larm..för när vi är bortresta, vem ska då se till...men mor Anita, är jättesur...hon vill inte vara med i systemet....hahahah , kanske ett friskhetstecken!!!
Vilken varm dag, nu skulle man vara på Öland, bada i havet...vi hade ingen värme då vi var där förra veckan..men inget synd om mig...jag sitter just och planerar en resa till Åland..

10 kommentarer:

 1. (: fladdrar dina armar?? De var ett kul utryck, de gör nog mina med men de bryr jag mig inte om jag har kortarmat ändå. Jag solar aldrig men är alltid bar på de mesta av kroppen (de lät de) o blir lätt brun så ja, varför ligga still o oroa sig..när man inte behöver. ((jag har ingen ro))
  Fattar inte att ni hade dåligt väder på Öland..trodde alltid de hade sol o blåst där ute..de e mina minnen från den där ön o alla somrar som liten.

  Bli gammal ja, jag vet inte, man hoppas ju att kunna vara pigg o klara sig själv, annars blir de nog svårare o svårare...tycker de klagas så mycket på alla hem, men är allt sant brukar jag fråga mig?? Din mamma verkar vara en krutgumma. Min är också de fast hon är ju inte så där jättegammal 78 år o piggare än sin dotter säger hon..humm.
  Kramiz Anki

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det måndag....och välkommen i positiva klubben! Då är vi två!
  Det där att bli äldre är inte så lätt alla gånger. Men se det positiva i att mor har trygghetslarm i alla fall. Har varit i din situation för några år sedan.....så mjag vet hur det käns med denna oro malande när det är så envisa & inte ska ta emot hjälp av samhället.
  Målarkursen på Öland.....där önskar jag att jag också var med!
  Må väl och ha det så gott! Kram från mig.

  SvaraRadera
 3. pssst kolla mailen, jag glömde fråga om du använt akvarell-färg-pennor, jag köpte nya idag i fina behagliga färger, kul att jobba med..
  fladdra på, kram

  SvaraRadera
 4. Jag tänker också ofta på hur min gamla mamma har det nu och hur det ska bli. Och så tänker jag på hur jag vill ha det när jag blir gammal...

  SvaraRadera
 5. Då är vi lika du och jag med fladdrande armar och känsliga för solens strålar på skinnet :)

  Lilla mor Anita ♥...kanske jag träffar på henne i höst då jag kommer att äta lunch med eleverna på Vesslan. Inte lätt att bli gammal och beroende av andra. Jag kommer nog också att vägra inse att jag är i behov av andra för att klara mig. Hoppas att mina barn ger mig god och människovärdig mat som du gör.

  Måste ha varit en underbar upplevelse med kursen på Öland. Då barnen var små var vi nog där varje sommar.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 6. Hej kusin med fladderarmar, hälsar en annan med likadana:).
  Sådana blir vi med ålderns rätt...
  Ge kram åt min lilla envisa faster/gudmor och säg hejaheja, man skall inte ge sig. Så där blir vi också, skall du se. Vem vill ha trygghetslarm:D.
  Det gäller att leva medan man gör det och hoppas att ni får tid att ta er över pölen snart!

  Karinkram!

  SvaraRadera
 7. Det är en lyx att bo här under alla årstider längst upp på Öland. Känner förstås igen mig på dina bilder. Tänkte försöka hitta reda på dig men veckan gick snabbt med matuppassning och handräckning vid husmålningen. Kallt?! Ja, jag tar alltid med mig extrajackan med kapuschong när jag åker till Norra udden.Även om det är varmt hemma i trädgården kan det kännas kyligt däruppe.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Fladdrar...här gungar det mer...nu föredrar jag att leva mitt liv utan alltför mycket speglar runt omkring mej...
  Mor Anita är nog av segt virke, bra...sen är det svårt att stå bredvid och se på, när man ska man bestämma över huvudet, nu går det inte längre...??! Likadant med min lilla mamma, hon sköter all ekonomi själv, men maten, den börjar mer och mer bli färdiglagat, hon som var så duktig på köttbullar...Stoppa tiden!!
  Ha´en bra TISDAG!!
  Kram

  SvaraRadera
 9. HEJ!
  Va trevligt du och din mor har haft, klart det ska vara "hemlagat" när man har besök av den äldre generationen, dom äter ofta färdigmat eller mat från storkök annars.Ha en fortsatt trevlig ledighet.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig dag ni fick tillsammans och vad gott det lät. :)

  Och vilken mysig och kreativ Ölandsresa det blev. Det låter som det blev många härliga minnen, intryck och mycket inspiration som fick följa med hem. :) Jättefina skisser och målningar. Heja dig! :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera