tisdag 19 juli 2011

Hela dagen i soffläge..

Gråtande fågel och svarta blommor, nu är det illa...tur att huset är lite galet..
Örk int annat, då en förkylning har ockuperat min kropp.Varit hängig hela dagen. Men halsontet är bättre och huvudvärken har mojnat...skönt att det verkar bli bättre..Suttit som en hösäck och glott på tv...bloggat och målat lite fula akvareller...Sonen E, är också sjuk, så vi hänger med våra huvuden ihop..Han har visat mig en massa bra filmer bl a The Ocean, och intressanta dokumentärer..så jag har fått lära en del, inget ont som ej har nåt gott...ni vet!!
På torsdag var tanken att packa resväskan och fara till SläktStugan. Vara där några dagar, sen resa vidare...ja nånstans... Förresten....Torpet jag hyrde, skulle säljas och jag var inte redo att köpa det, just nu..så tyvärr...där är jag inte nu!!! Det var ett underbart ställe, men krävde stor renovering och så mycket jobb. Där var naturen det bästa, blommorna och utsikten. Själva stugan ja, den luktade lik!!...Finns ju fler Torp ju!!!!
Jag vill nog till Åland..får se om jag övertygar min reskompis till det!!! Fast Gotland lockar osso....och Österlen. OM jag hade pengar..dobidobidibi dibididoda...skulle jag resa till alla platserna....Måtte jag må bra till dess, just nu het som glöd..men det är nog vädret som är kvavt...Ska bli åska tror jag, håret krullar sig i nacken av fukt...Gillar inte fuktig luft, gamla tanter blir så sega då..och gubbar med förresten...he he he..
Sonen sitter och spelar tv-spel,som förr, det är mysigt att ha honom hemma....Han söker jobb ja, och det lutar mot Kina..så jag är glad så länge han är här hos mor..sen blir det minst ett år borta..suck..Får börja spara pengar så jag kan resa till Peking och hälsa på..
Vet inte, jag har förutfattade meningar om Kina..Tror att klimatet är hårt där, mkt jobb och tuff politik..Folk är hårt styrda och, nån yttrandefrihet finns ej..Men säkert en merit att jobbat där i ett innovativt designföretag, bra för framtiden..eller?? Försöker att tänka positivt och inte styra barnen...inte inkräkta fast man vill säga:Jobba inte i Kina!!!!!

Shit va dålig jag är på akvarell...måste köpa akrylfärger..för de är slut!!

7 kommentarer:

 1. Din stackare! Krya på dig kära du! Och du, jag kan rekomendera både Gotland och Österlen. :)

  Ta hand om dig och hoppas att du snart är på benen igen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hoppas inte att det är långvarigt. Det är inte kul att vara förkyld då man har semester. På Österlen har du ganska korta sträckor mellan ljuvligheterna. Att resa runt lite på Åland är nog inte så dumt heller.....

  Nästa gång du är på jympan så får vi nog försöka att heja på varandra.

  Natti
  annika

  SvaraRadera
 3. krya på dig! och torp med lik-lukt... fy 17!
  att vara frisk och trivas där man är är viktigt.
  jag har iofs hamnat i basic-läge sedan denna våldsamma separation. men jag får ändå säga att basic är rätt ok. mat, dusch, en stor härlig säng som iofs gärna hade fått innehålla brummelbjörn...
  tvättmaskin och en tv. högvinst för mig :)
  kram nu lilla gumsan - ät vitlök å honung!

  SvaraRadera
 4. Hejsan !

  Känner som Du.Lite halvdeppig.Det är ju helt fel, när det är sommar och sol varmt och skönt, slippa frysa om tårna och nästippen.
  Beundrar Dig att Du orkar både skriva och måla.Jag har nog med att mata kattungarna och mig själv.
  Borde känna mig gladare, känner att något fattas.

  Har en systerson som jobbat flera år i Shanghai, ska åter dit nu igen, han trivs där med allt utom maten.Vet inte riktigt vem han jobbar hos.
  jag har ju en kines att "leka " med.

  Tur det finns Skype, koppa upp Dig på det, om Du inte har det.Jag har det, aldrig använt.

  Nu ska jag ut och titta till ungarna, ge dom en godbit.
  Kram och krya på Dig.

  SvaraRadera
 5. Hej du min söta sega kusintant med krulligt hår i nacken! Hoppeligen så har du blivit litet piggare redan och har inhandlat din oljefärg! Härliga sjuksoffsbilder! Gillar dem alla! I synnerhet husen...
  Förstår att du inte köpte torpet om det var i stort behov av renovering. Kostar skjortan och ofta flere skjortor. Det kommer flere chanser.
  Ha det gott tillsammans med sonen!
  Kina lär vara ett förtjusande land på många sätt och vis, börja samla sekiner till Pekingresan nu:)
  Karinkram!

  SvaraRadera
 6. Men vännen då...inte ska det va så här på sommaren!! Nu får du ta lite hirkumpirkum så du kommer iväg i morgon, vart det än bär iväg. Österlen är nog inga fel, säger som Annika, kort mellan stoppen...gäller att inte ha foten för hårt på gaspedalen där!! Åland har jag aldrig åkt runt på, säkert en go´bit. Gotland är bara wooow, hoppas vi kommer dit nästa sommar med lilla rulle, nu behöver vi ju inte leta sängplats i allafall!!
  Håller med dej, Kina låter...hårt...lite tvång över det. Eller är det vi som inte har hängt med och sett utvecklingen där...?? Tyckte det var långt när dot´ra var i Dublin...Men du, de klarar så mycket mer än vi tror!! Eller vill tro...*fniss*
  Krya på dej, håller tummarna för morgondagen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Måste säga att du är väldigt aktiv trots att du är sjuk! Krya på dig!

  SvaraRadera