torsdag 21 juli 2011

Liten ansträngning,,,mor kallade...

Lite bättre idag..inte alls så hängig att soffläge var nödvändigt...skönt..såg med nya ögon, när jag studerade världen i morse från köksfönstret...Det dansade en massa små söta vita tussar i luften..här uppe på femte våningen ser man allt...jag ser ner på alla på gatan...Idag hade jag fina vita yriga "snöflingor" i massor utanför fönstret här uppe....Jag spanade omkring men kunde inte se var de kom ifrån...vilka träd släpper små små tussar nu?? Eller var det ogräset i parken, tistlarna, som släppte sitt stora ludd...Hela luften var full, och jag tyckte det såg så mysigt ut...Upptäckte en massa saker som hände på gatan..brukar inte annars se någonting..friskhetstecken...nån hade skrivit en lång ramsa i går på trottoaren..under mig...idag var det nästan borttrampat...det står: DET SKA VARA SNYGGT SA DEN SOM SATT PÅ DASSLOCKET MEDAN HERMAN VAR HELT LEDSEN NÅGON HADE SKRATTAT ÅT HANS FOBI FÖR KATTER MED SMÅ MIKROFONER I GOMMEN..sen står det lite runt hörnet som jag inte ser...undrar vad som menas med detta?? Och det är väl meningen att man ska undra..
Mamma ringde och tyckte det var dags att jag fixade hennes räkningar...det är nästa vecka kvar, men hon är så ivrig..sen ville hon att jag skulle ta ut pengar..Hon kan inte med sitt kontokort än, och jag tycker inte hon ska tvingas göra det...stå där vid uttagsautomaten och vara förvirrad..så undrade hon om vi inte kunde ta bilen på en liten liten tur...så jag och Sonen min d ä, drog till mormor..drog ett djupt andetag och glömde förkylningen för ett tag...städade mammas kyl, som inte alls var som förr...Mamma som varit en riktig pedant..med ålderns rätt, nu orkar hon inte..dammsög..svetten lackade med det kändes bra...blommorna var torra, de fina pelargonerna var riktigt ledsna...men fick fjutt direkt..dammsög..sen ville mamma bjuda på mat..och jag på en biltur..heheheh..vi drog till Nora...sonen körde..Fint i Nora..sommarstad..men vi åt ingen glass....den berömda NoraGlassen...vi åt på Stadshotellet och det var gott..sen ner till Strandpromenaden..phu vila på bänk där..sen ville sonen och jag hem, till soffa' igen..tröttare än mormor tror jag.,.
Men känns bra att vara på benen igen..tack tack fina ben att ni orkar bära mig igen..

5 kommentarer:

 1. Du skriver så himla kul tycker jag. Det vat så jag kunde känna tröttheten:)

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 2. Fint med sådan dotter!

  SvaraRadera
 3. Håller med ovanstående kommentatorer!:D
  Härligt att du finns för Anita och för att du också är på benen igen!
  Ha en fin dag!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 4. Våra mammor...oroar sej för saker som för oss är självklara...hur kan du betala via dator´n...kommer pengarna verkligen fram, och till vem?? Hon stoppar gärna sina räkningar i ett brunt girokuvert fortfarande, och jag låter henne hållas, glad så länge hon orkar. Min mamma är inte alls lika pigg som din, handla får jag göra, men det tycker jag okey, hon skriver noter som är kilometerlånga, för bara några få futtiga saker. Undrar just om det är det jag ska minnas henne för en dag...??!
  Hoppas orken kommer tillbaka, även om vädret kanske inte är så inbjudande än, så finns det mycket man kan vila händer och ögon på i semestertider!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Skönt för dig att vara på benen igen! ;)

  SvaraRadera