tisdag 12 juli 2011

Nåt är på gång..
Ölandsbilder!


Väcktes tidigt i morse...vattnet hade gått...ojojojo..vad pirrigt, här ska födas barn...Jag cyklade hem till lilla Ines...och hennes mamma och pappa åkte till BB..på bedömning..men kom hem 6 timmar senare, för att avvakta...Jobbigt att avvakta, det kan ju hända närsomhelst..Jag ska bli mormor igen. Det är stort!! Stort varje gång man är så unik och föder ett barn. Det största som händer i ens liv, ett kärleksbarn. Planerad och efterlängtad...älskad och väl omhändertagen..Ibland tänker jag på alla barn som inte får detta...tänk de som mördar sitt barn...hur i all världen kan man?? Hur sjuk är världen då, människan i världen.

Ines och jag läste först sagor..Hon säger mm mm um mu ny nya nyanya..m´mm och hämtar böcker..vi pekar och jag berättar och hittar på. Hon skrattar åt bilderna och jag busar och spelar apa..hon gapskrattar. Hon hämtar bok på bok, på bok..bläddrar med sina små gulliga fingrar och vet precis allt på alla sidor..Böcker är berikande och lärofyllda..Ines kan härma alla djur, tom en spindel..
Sedan äter vi blåbärsyoghurt. Ines äter själv. Det rinner inte så mkt, och det som rinner ner i plasthakklappsfickan, det äter hon med fingrarna..hon är 20 månader och världsbäst på att äta yoghurt. Sen ska fingrarna tvättas, hon kan själv, och står på pallen, och tvättar också lilla munnen. Mormor måste diska.....Ines leker..jättetyst. Hittat mommos handväska. Och lyckats plocka ut allt..intresserad av läppglanset. Hur lyckades hon skruva upp den svåra...och målat kinderna och benen vackert rödglansiga.
Trött och kryper upp i soffan med tuttenappen och gosetrasan...ojoj inte somna utan mat, hade mamma sagt...Bråttom att värma lunchmaten..Kyckling och ris. Ines äter med god aptit.'
Tvättar munnen igen..Nu ska vi gå till parken. Gunga gunga gunga. Och leka i sandlådan. Sand överallt....så börjar det regna....Upp i vagnen, mommo springer till lilla Caféet. Vi fikar kanelbulle och morotskaka. Trött. Sol ute igen, och promenad. Ines sover 1,5 tim...Mommo motionerar benen...Sen hem och de trötta föräldrarna kommer..som väntat 6 timmar på bedömning, men ingen baby ville ut idag..
Och mommo helt slut ikväll..

Imorn åker jag till Västerås med mor Anita....typiskt det vore om den lille vill ut då!!!

5 kommentarer:

 1. Först måste jag bara säga, eller skriva då...vilka fantastiska bilder från Öland!! Jag blir helt såld!!
  Älskade ungar...fulla av energi och ger oss energi...och på kvällen somnar man helt ovaggandes...trött av allt passande, lyssnande, man sållar inte lika bra som när man själv var småbarnsförälder...man är på helspänn hela tiden, eller nästan i alla fall. Men sååå roligt det är!! Å sen får du dubbel glädje!! En till att tanka energi från och ge kärlek till. Ibland har man hittat skatten, även om det inte var i regnbågens slut...
  Ha´en bra dag vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Hej jag kämpar med kommentarerna än. Vilka fina bilder från din målarvecka på Öland. Nu ska jag inte skicka med googel, få se hur det går.
  Kram Marieskonst

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig dag!!! och va spännande med en ny liten medmänniska!

  var hos mina gosingar i måndags(3 pojkar, 4år, 2 år och 10 mån) är så kul att se dem!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Barnbarn är helt underbart! Jag längtar efter mina som kommer nästa vecka! :)

  SvaraRadera
 5. Så fint skrivet!!!! Jag kallar de små liven för de extra kryddorna. Men de är klart att de känns att man inte är 30 år efter en dag med dessa små juveler......
  Må väl och ha det så gott.

  SvaraRadera