söndag 10 juli 2011

Ölandsveckan var toppen!!!
Hemma igen efter en fin vecka..Man blir ju helt galen av lycka, av allt det vackra som lagrat sig i minnet..ögonen har sett så mycket fin natur, blommor och hav..jag verkligen älskar alla färger..grått och ockra..fick vi lära oss att Ölandsfärgerna bestod av.
Jag såg ju många andra färger..blommorna i vägkanterna var så ljuvligt blå, lila gula rosa röda...cikorian...ojojooj...den underbara blå...och blåeld...och ja, inte vet jag alla namnen...men jag har njutit av de vilda blommornas otroliga charm...Och havet .....ja, man ville inte åka hem..Vi bodde på Ölands Norra Udde..så långt ut man kan komma..det var mulet och dimma..men vackert ändå..lugnt och skönt..vi har sovit och läst...ätit och promenerat...och målat lite...hm, väldigt lite.. så blev det...Jag är inte nån landskaps och naturmålare..kom jag på..klart man kan måla annat...men sitter man ute och målar, vid havet, ja då blir det ju så att man målar av havet ...Akvarell, inte min grej,fast jag verkligen provat.Man måste vänta och låta torka,mitt tålamod finns ej . Jag tog mina akrylfärger och då kändes det rätt...Vi var 16 kursdeltagare...mycket trevliga människor från hela Sverige..vi hade skoj ihop..Hade tre timmar kurs om dagen, vilket nu efteråt känns alldeles för lite. Vår lärare var en känd konstnär på ön. Stugan vi bodde i, hahhaha ja, den var inte så mysig, men vi sov ju bara där som tur var...och sov det gjorde vi bra!!! Nöjd med veckan.
Som har varit toppenskön..och några tavlor blev det, och många skisser....och MÅNGA foton... en
fotovecka har det absolut varit...Solen kom de två sista dagarna..solnedgången fick vi uppleva!!!
Skulle gärna åka tillbaka snart igen...Öland, där skulle man bo!!!!

9 kommentarer:

 1. välkommen tillbaka, ser att du haft mysigt,
  jag har mitt kvar, ska måla akvarell i Dalarna,
  kanske jag tar med akrylfärgen för vi brukar måla kvällar o nätter också, landskap är inte min grej heller, men du har lyckats bra med dina bilder vid havet... natti natti

  SvaraRadera
 2. Nejmennej, nu får du väl bestämma dig!:D
  Åland eller Öland!?? haha, märker att du har vilat i dig själv, haft skönt på många sätt och i all synnerhet när du fick ta tag i dina akrylfärger...fortsätt njuta av livet i all möjlig mån.
  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. välkommen tebax! kanske du hellre målar människor - kvinnor? det känns så med dig :)
  vad fina bilder, vilken miljö på öland alltså.
  mina föräldrar och syskon har varit precis där, tror det var på böda camping.
  tack för dina fina ord inne hos mig nu när hela havet stormar...
  kram och ha en fin vecka//

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem!! Har Ni haft dåligt väder på Öland? Här inne på fastlandet har de ju varit kanonväder o på Öland brukar de ju vara än bättre då...humm. Så du har varit hos Erik den långe o stotliga. Du verkar ha haft den gott och lite målningar har du gjort också på Erik också minsann...jättefina!!!
  Det är gott med sånna här veckor när man kan åka iväg och bara njuta o göra de man gillar bäst. Själv skulle jag gärna åka på en veckas ridläger men de blir inte i år, förhoppningsvis nästa sommar!
  Jo min paus innebär inte att jag inte kommer att ränna omkring hos mina vänner..mig slipper ni inte så lätt...*ler*
  Kramiz Anki

  SvaraRadera
 5. Oj vad härligt det låter! Och bilderna är fina. Jag tycker om fyrar och din tavla är jättefin :-)
  kramar
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem!! Saknat dej...*skrattar*...men förstår att du haft det bra, väldigt bra!! Å vilka tavlor, vem om än målat dom!! Länge sen jag var på Öland, kommer ihåg att jag älskade naturen, och än ska jag väl hinna med en tur till dit, känns som om man genom alla bloggvänner hittar nya smultronställen hela tiden i vårat lilla land!! Jaha, å boendet var sisådär...samma här efter en helg i Norrköping, fö´tjyyyven..., men det är som du skriver, sällskap och atmosfär väger upp det med råge!!
  Ha´nu en bra start på den här veckan, ser ut att bli "lagom" väder...
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk vecka du haft - underbara minnen att se tillbaka på i höst och vinter. :)

  SvaraRadera
 8. Men så kul att det blev en så bra resa...
  och fina tavlor också.
  Säkert kul att pröva på något nytt i konstnärsväg...
  men jag tror att du har hittat din nisch...
  Behöver bara slänga en blick på min vägg och min vackra blåa dam....

  Ha en fortsatt trevlig sommar.
  Just nu är jag ned i brygga för min rygg har helt kajkat ihop.
  Men jag kommer igen.
  Segt virke i denna kärring.

  Rantamorkramen.

  SvaraRadera
 9. Hejsan på förra inlägget hade jag skrivit jättemycket, skicka de det, kom tillbaka logga in. alltså allt försvann, så less jag blir.

  Irriterad över det här med telefonoperatörerna.Och så ringer Telia mitt i alltihopa och tror att jag ska bli kund hos igen.Sa som det var måste tänka på att inte leva över tillgångarna.
  Vilket jag gjort ett bra tag.Läter billigt 249:- / Månad för både hemtelefoni/bredband.

  Kram Mi

  SvaraRadera