onsdag 12 oktober 2011

Onsdag..skön höstdag...Jobbet!! ja..det är så skönt att ha hjälp, av dessa små gulliga praktikanter..Tänk, vad det gör mkt..några extra händer som avlastar...Det borde alltid vara så, men man vågar inte tänka tanken klart..att få en till anställd. Inom kommunen, är en omöjlighet..man ska lägga upp jobbet, så att man ska hinna...Nog hinner vi, men då flänger vi som skållade råttor..Trött, när man kommer hem, så ork finnes ej för annat..ska det vara så??...OM ,man klagar, ja då ska man planera och lägga om sättet att arbeta...suck..Trots tröttheten, efter jobbet..tog jag,och sonen följde med, en långpromenad runt Rävgången. Det var så vackert..Höstlikt..Hjälmaren glittrade i solsken..Skön sval luft, och en extra tröja under jackan..Det håller på att bli kallare..Vi gick och småpratade..sonen J och jag..när jag kände mig seg tog han mig under armen. Vilken fin son jag har..Gräset var friskt grönt och det blommade en del blommor ännu...Har svårt att tänka mig, att snart, mkt snart kanske, kan hela marken vara vit. Av snö. Son J, tyckte inte om den tanken. Han skulle emigrera,sa han, lika plötsligt som snön kom..Tror ju inte jag, men tanken lockar..
Väl hemma, i lugn och ro..Ingen inneboende syrra, heller ingen inneboende syrsa..Rätt skönt faktiskt. Men kul när de dyker upp på söndag kväll igen...
Igår hade vi en trevlig kväll, med våra gemensamma väninnor..och sålde Geishor och bronshästar..Tanken att göra affärer, sälja importerade prydnadssaker...låter kul. Men går såklart inte att försörja sig på..

5 kommentarer:

 1. Visst är det härligt ute nu när solen skiner!

  SvaraRadera
 2. Det är så typiskt att andra kan berätta hur man skall lägga upp arbetet så man får tid, ofta någon som aldrig ens har prövat på detsamma som man själv gör.
  Gullig son du har!:)
  Lycka till med jobbet, med målningarna och allt annat!
  Karin önskar godnatt!

  SvaraRadera
 3. ja burr vad det blev kallt får ta fram ett snäpp tjockare ytterplagg i morgon, tänk att det snart är snö igen..fy.. jag tycker att den nyss gick bort, hej o hå vad tiden går.. kramar till dig

  SvaraRadera
 4. Härligt att kunna ta en prommis med en så trevlig son! Fast snart är det isigt och halt och det gillar inte jag. Då går jag bara i skogen på icke plogade - och hala - småstigar!!

  SvaraRadera
 5. Gulliga sonen...förstår att du njuter!! Tänk, inte många år sen man fick hålla dom i handen för att de inte skulle fara iväg och trampa i nå´n vattenpöl eller ännu värre ramla i Hjälmaren!! Tiderna förändras...och även promenadsättet!!
  Nu blir jag riktigt trött, på kommunen...varför ska alltid vi som jobbar lägga om arbetssättet för att orka?? Kan det inte vara så att nå´n gång har de kommit till den punkten att det blivit för mycket?? Likadant på mitt jobb, oavsett om jag jobbar med funktionshindrade eller gamla, klagar man så får man höra "för vems skull är du här..."?? Jo då, det vet jag, kanske just därför man säger ifrån, att nu räcker det...
  Sov så gott vännen, här blir det väl en orolig natt till, månen...du vet...
  Kram kram

  SvaraRadera