söndag 18 december 2011

Nattinatti nattti



En trevlig helg har det varit...Med jättegott julbord på Nykvarns värdshus, utanför Enköping..Vi samlades hela halva tjocka feta släkten...nä inte så feta, men vi var 30 pers som trängdes med övriga andra gästerna runt julbordsbuffén..Jag åt baaaaaaara det jag verkligen gillar....Tänkte på Sunes jul, typ ÄT NU UNGAR...men det går inte att äta allt...som tur är..jag gillar JULskinka, revbenspjäll och köttbullar...alla olika sorters ostar, lite Janssons, och lite lax, gärna inkokt, lite leverpastej...det räcker..Det fanns verkligen ALLT på detta julbord...mycket mat...jag avslutade min måltid, då jag var lagom mätt, med vitchokladmousse, jordgubbsmousse, risalamalta, och grädde, chokladkaka, och sen......................mådde jag nästan illa...Vi hade trevligt och Pappa blev firad av alla sina sex barn, med resp och barnbarnsbarn.....Sedan till natta i detta snöoväder åkte jag med syrran till Gustavsberg............................................ojoj det var verkligen otäckt att köra bil..men vi tog det lugnt..Idag har dagen varit fin, med julmarknad i Gustavsberg, och inte kunde man hålla sig från alla dessa outlets'..biiiiiiillligt biiiiiiilligt....handlade lite lite bara...till barnbarnen...Vi fikade på Gustavsbergs trevligaste fik, den allra goaste lussebulle och peppakaka..
Kan meddela att Chou lever....Imorse hade han fastnat med tassen (?) i burtaket, jag fick pilla honom loss...men han sjunger och spelar och mår bra...på hemvägen till Öre....spelade vi julsånger, så det dånadade om det....och Chou höll takten ..
Men hörrni..vad fort det blev måndag....NATTI nu-.--

11 kommentarer:

  1. Vilken överlevar Chou tycks vara. Han vill säkert uppleva en svensk jul när han väl har blivit svensk. Trivs så bra med er båda glada systrar
    Roliga pepparkakor!
    Ha en jättefin julvecka Karina!
    Hälsa de dina och ha det så bra som det bara är möjligt.

    Kramar från Karin som drar iväg mot Frankfurt om några timmar
    God Jul!

    SvaraRadera
  2. Jag blir mätt bara av att läsa inlägget. Kan nog hoppa över frukosten idag ;-). Vad härligt att kunna träffas så många i släkten (samtidigt).

    SvaraRadera
  3. Jag undrar om Nykvarns värdshus?? Menar du Nykvarn i Nykvarn utanför Södertälje, fattar noll, du skriver utanför Enköping????
    Vilket det än var så låter det gott, gott...I Love food, hur blir det med mössbilden??? väntar med spänning...Kram Monica

    SvaraRadera
  4. Vilken mysig helg du hade och mätt förstår jag att du blev!
    Julkram.

    SvaraRadera
  5. Låter väldigt trevligt :-D

    Kramar <3<3<3

    SvaraRadera
  6. Ååå men titta vad det växer hemma hos dig, underbart!!! Så julfint så! Kram Madeleine :)

    SvaraRadera
  7. Restaurang Nykvarn
    www.restaurangnykvarn.se
    Kolla kolla....vilket trevligt ställe hörrni!!!

    SvaraRadera
  8. En god och trevlig helg har ni haft ser jag.
    Tur att det gick bra med Chou.
    Ha det nu fortsatt gott och en riktigt GOD JUL!
    /SA

    SvaraRadera
  9. Oj oj oj...det var mycket gott det!! Blev mätt av att bara läsa...eller det är kanske så jag ska göra fortsättningsvis, bara läsa om maten inte stoppa i mej den också...Men det är trevligt att träffas sådär, man äter och mår gott och ingen behöver tänka på disken eller förberedelserna heller för den delen, perfekt!!
    Det är ju roligt att det lilla livet lever...man börjar ju liksom tycka att han hör till din familj, nu menar jag alltså Chou.
    Det där med att stänga in dot´ra var nog ingen dum idé, ända tills jag kom på att vi har ingen källare...skit också!! Å nu är hon redan på rymmen igen, fick skjutsa in henne till stora staden, nu ska hon träffa kompisar och bo hos fadern ett tag. Att det ska vara så svårt att fatta var hon ska vara...
    Ha det så gott!!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Nä äta allt på ett julbord går bara inte men bara detta att få gå å ta sig de man gillar och sedan slippa disken.
    Önskar dig en mysig jul/kraamizar

    SvaraRadera
  11. Oh så härligt ni haft det !Underbara minnen man tar med sej!!JA testa du bröden, lite roligt faktiskt! Ha nu en underbar jul du med vännen!Kram kram =)

    SvaraRadera