måndag 2 april 2012

TYST...och lugnt ,kära bloggdagbok..


Inga elever på skolan...tyst och lugnt och skönt..Pappersjobb och lite städning..En skön dag. Mest fika och prat och mera prat och fika...Känns bra att ta det lite lugnt då det är påsklov för di andra..
Solen skiner och luften är skitkall..Höll på att frysa örona av mig i morse då jag cyklade till jobbet..Mössa, har jag alltid hatat..Varit och tränat, nöjd för det!
Efter jobbet satt jag på balkongen i lä..varmt i solen..Hettar lite på kinderna faktum, tror att solens strålar stekt lite på mina kindkotor..som äpplen i ugn typ...Satt och pratade i telefonen med lilla mor på balkongen..Det är bra sysselsättning, sola och prata..Mest Mamma som pratar av sig...Hon hade inte varit på Vesslan och ätit idag..hade ingen lust. Hon berättade om hur roligt det är att sitta där på Vesslan, och vänta, och se alla söta små skolbarn komma ut därifrån. De pratar med mamma di små barnen. Hälsar och tar i hand och säger att mamma har fina kläder..Det tycker mamma är så kul. Hon vet vad de heter en del, en hette Tyra, och mamma tycker att de är så söta..Mamma gillar småbarn..Bla bla blabla bla..hon pratar på...Skönt då vet man att hon har det bra, och jag behöver inte hälsa på henne varje dag..Ibland känner man inte för det..inte varje dag..
Jag vet allt att mamma inte lagar mat..Vad har du ätit idag då??, frågar jag.. Hm, keldasoppa...den var god. Mamma är inte mager, så nåt får hon nog i sig...Jodå, hon gillar det där naturgodiset, med yoghurtöverdragen choklad..
Hon har ingen lust att laga mat längre säger hon....men GÅ TILL VESSLAN då säger jag, hennes tjatiga dotter..Lite ombytta roller där-Nu är det jag som är mamma till min mamma..suck..
Bävar för den dagen, då hon inte Orkar gå till Vesslan..För min envisa mamma, kommer minsann aldrig flytta hemmifrån..suck..den dagen den sorgen....
Imorn en till skön dag på jobbet...lite pyssel och lugn och ro.....Onsdag likaså....Sen blir det Påska!! Undrar vad jag då ska hitta på?? Leka hare kanske??
...Har inget hört om Jobbet jag sökt..Fick det förmodligen inte..stackars dom, som gått miste om MIG!!

9 kommentarer:

 1. *hahahaha*
  Vilket härligt foto! Tänk så skoj det kan bli bara av två morötter!
  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Du jag har en likadan mor som nog inte kommer att flytta hemifrån så länge hon själv får bestämma.
  Envis som en åsna, men rätt duktig ännu, men just nu nyop. för cancer så hon är lite skruttig.
  Vilket snyggt foto du presenterade...***skratt***
  Blir det inte nå besök av dina älskade barn i helgen, och barnbarn...

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 3. Hej sköna du!
  Jag tycker du är så rolig och jag gillar dina texter. Du skriver så målande, så man får en massa bilder i huvudet.
  Mysigt att ligga på varsin säng och prata gamla minnen med sin mamma.
  Idag har jag varit 10 timmar i syrrans blombutik, så du kan tro att jag är trött.
  Kram och ha en fortsatt skön vecka!

  SvaraRadera
 4. Kul foto, skicka det till jobbet du sökt så dom får ångra att dom ej anställde just dig.
  Ha det fint!
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 5. Tycker också att du skall sända fotot till dem som inte har anställt dig. De veto icke vad de hava gått miste om. Arma människor! Du är urtjusig som kanin...nästan karina!

  Ha det!
  Kramar
  Karin

  SvaraRadera
 6. Du är för rolig...hi...hi!
  Skönt att få ta det lite lugnt på jobbet nu då.
  Lilla mamma som inte vill äta. Kan förstå att det kan var trist att laga mat till sig själv. Att äta på Vesslan dagligen är ju inte någon höjdare. Kanske att de äldre får bättre mat än vad vi får.

  Trist med jobbansökan men det är väl någon mening med det också.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Dom kanske bara tar tid på sig, håller tummarna ännu :)
  Måste förgylla din mammas dagar att kunna umgås med så frimodiga ungar. Skönt för dig att veta att hon får både mat och umgänge!
  kram
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 8. Du ser ut att ha haft en bra dag på jobbet
  hoppas du får en bra PÅSK också/kramen

  SvaraRadera
 9. Ja de får verkligen ångra sig... har väl ingen aning om vilken pärla de ratar :)
  Gamla mammor, ja de är ett kapitel för sig själva... ja nu vet ju inte jag hur det är med allas mammor, men jag kommer ihåg min envisa mor, envis som synden och skulle klara sig själv... nu finns hon inte mer och oj vad jag saknar henne!
  Himla bra foto!
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera