söndag 15 maj 2011

En skön blomsterhelg..

tänk så mycket blommor det finns....jag blir som galen, vill ha dem allihopa ..kameran till god hjälp men det är svårt att fånga det ögat ser.....upptäcker hela tiden nya blommor..har den förmånen att vara på ett torp där det verkligen kryllar av Blommor...härligt för en blomsterälskare som mig!!!
Lite vildvuxet, och lite varstans ligger gamla vackra rostiga saker.
Lyckades inte lura östgöten' att sova över, men vi var allt där..östgöten var föga imponerad av utsikten,( är van vid Vättern'utsikt) tyckte att torpet luktade unkna lik..hahahahha vilken rolig kommentar, då det faktiskt luktar gammal råtta inne i torp..helt normalt enligt mina torparexperter, vännerna i husbilen..
MEN Om, det skulle vara mitt torp, eller OM jag nu skulle köpa det..skulle det inte få lukta unkenråtta längre..skulle rusta det med varsam hand, eller som min son J säger..mamma du kan bygga ett hus där, och ha torpet som sommarstuga...smart son ju..han kunde t om med tänka sig att bo där, bara för att få hemlagad mat av sin mor..he he...tänk va trevligt, att ha som förr i tiden...alla barnen omkring sig, på gården, och barnbarn....eller??? Mormor kunde ju bo i ett annex och vinka till oss från sitt fönster...hahah...det skulle aldrig funka tyvärr...Man är alldeles för van att vara ensam, klara sig själv och göra det man själv vill..Inte ta hänsyn och styras av en gammal morsa...skulle nog bli tokig då...eller....Har en ex. arbetskamrat som hade sin gamla mor boendes hos sig och mannen på Gården...jag förvånades att det fungerade, med de tycktes trivas ihop... den stackars mannen hade två "käringar" som tjatade på honom...huvva...
Men klart de hade hjälp av varann också...Jag tror att det skulle vara skoj att bo nära sina barn..jag tycker mina bor alldeles föööööööööööööööööööör långt från mig, en i Malmö och en i Umeå....tur att lillebror J finns kvar hemma.....och E och Ines förstås..
För så är saken, att jag är allra lyckligast då jag umgås med barn och barnbarn......

8 kommentarer:

 1. Rost är vackert! och Barn och Barnbarn är vackrast:)!
  Ha det gott!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 2. Fin vårserie med bilder!
  Tack för dina kommentarer på min blogg, spontana, positiva, idag extra värmande, man tänker verkligen på sina nära och vad livet är skört..
  Fortsätt ditt bildskapande!
  varm kram fr Tina på Hönö

  SvaraRadera
 3. Visst är det så, barnen ska vara på lagom avstånd...och ett klokt råd "...när barnen vet bättre än sina föräldrar är det dags att flytta hemifrån...", för när de börjar tala om vad man ska och inte ska, då är det dags...Men inte för långt bort!!
  Men östgöte´n då...gamla lik...det luktar i alla torp, men det går bort. Han måste härdas lite...Såg han inte allt det vackra som uppvägde lukten?? Alla blommor, all nostalgi med rostiga gamla föremål, allt som går att pyssla med...?? Dina bilder visar ju att det är ett drömställe på G!!
  Nej nog sjutton märks det att man inte är tjugofem längre...men jobba måste man!! Nu fick jag ju en ledig söndag, som var seg som kola, så nästa gång tänker jag mej nog för innan jag svarar ja...Å nu är det ju måndag, jippie...!!
  Ha´en bra start på veckan!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Lagomt avstånd till barn och barnbarn är nog det bästa i alla fall för mig. Och vad är då " LAGOMT " , ja det är väl att vi ska kunna ses när vi vill utan större besvär, vi bor alltså i samma kommun och det är toppen.
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 5. Vad härligt det är med alla dina drömmar, visioner, framtidsplaner. Jag hör mig själv allt för ofta säga "Det skulle jag ha gjort om jag var i fyrtioårsåldern" underförstått att nu är det ingen idé längre.Jag får skärpa mig.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Håller absolut med dig! :)

  SvaraRadera
 7. underbara bilder! bra fotat!!!
  vad härligt du måste ha det på ditt torp :)
  kanske du kan köpa det nån gång???
  jag menar, för du verkar ju förälskad... ☺
  kram från dalsland//

  SvaraRadera
 8. Hejsan Karina !

  Så skulle jag gjort´naturligtvis, fotat konvaljerna där de stod, men det var en mulen dag och ganska så mörkt just där de växte, det luktade inget, en vecka till får jag nog vänta med att plocka flera.

  Du har fotat flera olika blommor så fint så.Är det stilleben

  kram Mi

  SvaraRadera