söndag 8 maj 2011

Söndag och hott i kinderna


Det har varit en mkt bra helg...Vädret har varit till belåtenhet.det hänger på vädret sörrni'..Otroligt fint och soligt..packade bilen full och for till torpet...var allt lite virrig för jag glömde häften..Huvudet var trött och hjärnan tom , men hjärtat fullt av lust..Det som jag inte fick med mig, det funkade ändå..nästan...HADE nog velat ha en ficklampa, väldigt starkt lysande...när jag skulle gå mellan "sovtorpet" och "stortorpet" ( som man också kan sova i men som var lite kylslaget)..Hade velat haft med sekatören, då jag inte hittade någon där...mina händer och fingrar är stickiga/ömma efter ogräsplock och rens...Hade velat ha med gummistövlarna, när jag gick i högt gräs, ORMAR..--fästingar You know..huvva...hade velat tagit med mer Ved, då veboa var låst....hade velat tagit med mera stearinljus och vatten....En man från bygden upplyste oss att inte dricka vatten ifrån slangen än!!...men Annars har det varit HELT underbart skönt..
Vi satt ute och grillade gott kött...Mina Vänner hade med sig allt...de hade Matbilen med kan man säga..grillade potatis på grillen i folie som en gratäng, gott... tomatvitlökolivoljesallad och Rödvin..choklad, kex, massa ostar...När solen var väck gick vi in i stugan...
vi samlade pinnar och hittade lite ved...


L skulle elda i kaminen, för första gången på länge tror jag..för HU vad det rök in...hossst host...kallt var det inne i Stortorpet...men hon fick fjutt på elden och vi satt och myste till knastret, och drack mera vin och åt choklad,kex och ost...och VARMT och gött blev det..
Och trött, skulle jag sova i "lillatorpet"...Glömde vissa saker kvar i "storatorpet..så DÅ hade en ficklampa varit bra, ty det var kolsvart ute..och att gå enda upp till dasset var inte att tänka på...mörkrädd som jag är, tur det fanns potta!!!..Kompisarna sov i sin husbil, så jag kände mig rätt trygg ändå...Vaknade till fågelkvitter och sol, en ljuvlig känsla..satt på bron( verandan) och njöt av morgonen...Livet i Naturen..jo, det är gött..Blommorna så vackra i alla de färger..överallt...det riktigt växer så det knakar faktiskt..såg återigen en massa nya arter. Torpkvinnan,som jag hyr av, är tokig i blommor, det kan jag se, ju..det finns Många många olika sorter..:-)

Grannungarna skrek på gården då jag nu kom hem, och jag vill ha det tyst och lugnt ju..tant' eller va..ser fram emot nästa lugna sköna torpvistelse..

4 kommentarer:

 1. hujedanemej vilken helg du haft - äventyren har ju stått som spön i backen!
  skriv en lista till nästa gång... ♥
  vet själv att jag måste skriva upp :)
  så roligt att läsa om dina dagar på torpet. jag blir alldeles glad och fylls av trädgårdslust och värme. hejja dig :)
  å hönor - självklart! vi har våra i det gamla stallet, men de har "rastgård" plus att de går ute på dagarna när vi är hemma. här finns gott om räv och hök...
  ha det fint i "stan" och så längtar vi tillsammans till nästa helg :)
  kram//

  SvaraRadera
 2. Snart är sommarnatten så ljus så att du inte behöver pannlampa eller potta....då kan du tassa ute bland torpen och dasset utan bekymmer och bara lyssna på alla nattliga djurläten eller på tystnaden.
  Godnattkram
  Karinkusin

  SvaraRadera
 3. En helg att minnas, men med ett STORT fel, alldeles för få timmar!! Det bara smäller till och sen är det söndagskväll och man sitter här med en förvånad min och undrar vart tiden tog vägen. Kommer ihåg när vi köpt vårat lilla paradis, bilen var fullpackad varje gång vi åkte hit, till slut vart det nästan mer utifallatthasaker än det allra viktigaste. Det var väl då mannen tog beslutet att det var lika bra vi satte upp brevlådan här...Å tänk, det här är bara början på din sommar!!
  Ha´en bra start på veckan!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det ser jättemysigt ut. Och en knastrande brasa är nästan ett måste i ett torp.
  Ser fram emot lite fler bilder inifrån torpet, ja utifrån med förstås.
  Det ser härligt ut med alla blomster överallt. Önskar vi hade så på vår stuga.

  SvaraRadera