måndag 16 maj 2011

Så fin promenadkväll....

Fattar inte varför jag envisas att se på programmet från BB i Västerås...ajj ajja jja vad det gör ont, och fy och gny..att föda barn..den stackars pappan sitter där hjälplös och tröstande..aj aj aj aj och de stånkar och flåsar..huvva vad ont det gjorde..minns det som igår, fastän den sista förlossningen var för 23 år sedan...så gråter jag en skvätt då de små barnen föds och lyckan är stor..fint program..men egentligen så personligt för dem som föder, så det känns lite fult av mig att sitta här och glo....
Annars regnade det kraftigt..precis då jag skulle cykla hem från jobbet..och det var skönt. Det behövs komma regn. Det sade bonngubben jag talde med i fredas på ren Närkingska..Di talar virkligen på näääääärkingska ala Hjalmar Peter Flack Berglund, i Fjugesta...ja ja han Östgöten han hade svårt att hålla sig för skratt...ja jag kan hålla mä..det låter furt..som di säjjer häääär..Um man säjjer...Det var inget långvarigt regn, synd eller bra, för syrran och jag skulle på promenad ikväll...Egentligen skulle vi gå på gymet..men jag övertalade syrran till promenad istället...Behöver luft sörrni..efter en lång dag inne i skolans gapiga miljö..di talar så micket heeeela ti'n ungdomen..di skriker och skrääääänar till och mä..och en' gammal cafi´tant som mig bliiiiir trött i hövve...
Så det var skönt att rensa huvudet..syrran pratade i o f s hela tiden men det var bara trevligt..
Hon ska ju flytta till Stockholm och byta jobb och boende...mkt spännande och nytt på G..roligt.Glad för hennes skull, hon kommer jobba med den konst hon brinner för.
Så det betyder, att ens drömmar kan bli sanna om man bara vill!!!
Vi gick i två timmar i sköna Oset där det finns så mycket fåglar. Och gässen hade redan ungar..vi såg ett par med 9 stycken dunungar mellan sig simmande på rad....Vi såg tofsvipor och sothöna..även canadagäss....och starar så vackra i skimrande blåsvarta fjädrar... även en massa lurviga kossor som betade.

10 kommentarer:

 1. precis när jag skulle på min promiz så började det regna så jag blev inne, tar igen det i morgon, visst är det kul med dialekter...Hjalmar är för härlig, godnaatt...suss gott

  SvaraRadera
 2. Tack snälla för din fina kommentar!!! Värmde in i hjärteroten! Så härligt när du skriver på dialekt....
  Blir nästan liiiiite avis när jag ser vilken vacker promenad du gjort i den svenska naturen.
  Här jag är....är det +25 och solen lyser på oss.
  Må väl och ha det så gott!

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att de har gjort så fiiint vid Oset. Ibland cyklar vi där eller tar en långpromenad.
  Nu är det dags att slå igen ögonen för att orka upp till morgondagen.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 4. Här funderade jag så länge på om det skulle vara uppehåll så man hann med en promenad så jag hann somna...och det trots att jag inte varit bland skrän och skrik!! Egentligen vill jag inte erkänna, men visst är det så att med åldern blir man tröttare...
  Jag försöker verkligen hitta något charmigt med närkingskan....men näe...det är nästan så fåren låter bättre!! Tänk om vi hade fått dialekten som gotlänningarna har!! Så charmigt!!
  Eftersom det inte blev någon promenad igår kväll så får det bli en nu på förmiddagen innan jobbet!! Å dej önskar jag en riktigt bra tisdag!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Perfekt miljö för en promenad. Så vackert. Häruppe börjar det bli lite grönt så snart har vi vackert också. Och regn. Det har regnat sen i söndags så nu får gräsmattorna det de behöver.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ler...tittar ju också på föda-barn-programmet. Ja du skulle se hur jag bär mig åt, stönar och stonkar för att hjälpa till och kan nästan känna smärtan för att sen grina en skvätt när väl bebisen kommit. Hur vi är vi kvinnor :-)
  Sonen frågade igår kväll vad jag gjorde eftersom jag lät så konstigt där i soffan..."föder barn" så jag...han skakade bara på huvudet och gick in i sitt rum :-)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Glömde säga vilken vacker landsvägs-bild! Älskar gamla landsvägar i sommartid...försöker alltid måla såna, men det blir aldrig så bra :-/

  SvaraRadera
 8. vad fina bilde!
  jag tittar också på bb-programmet.
  har fött fem egna och är väldigt färdig med det, så varför tittar man då??? något magiskt är det ju :)
  vad du skriver härligt och medryckande, uppskattas verkligen!
  kram fr tanten på böns gård, dalsland//

  SvaraRadera
 9. Näpp... det programmet får stå över. Jag har gjort mitt i den världen. Å inte tyckte jag att det var så underbart heller. Men ungarna som kom ut DE är och har varit underbara. Så inte vill jag ha det ogjort inte, Men att reprisera det nej nej nej!!!!
  Härliga bilder du fångat. Skönt nu när sommaren äntligen är här. För det är den väl? Fast i dag har det regnat här oxå. Så någon "sollapa" har det inte blivit. Däremot har vi planterat Tomaterna i växthuset gurkan får vänta inomhus ett tag till. Vi har ingen värme i glashuset så det funkar inte riktigt än.
  Ha det gott o kram.

  SvaraRadera
 10. Jag såg också BB programmet i söndags med ett halvt öga, brukar inte göra det, men passade på nåt sätt bra, eftersom det var ett barnbarn på gång och det är oundvikligt att tänka på sitt eget barnafödande.
  Ha det bra!

  SvaraRadera