söndag 22 maj 2011

Jättesköna dagar...

Kommit hem från Torpet nu..det har varit toppenskönt..men jag tycker att det kliar och kryper överallt..Så lortig kan jag ju inte vara, duschade i morse, och inga fästingar har fäst sig vid mig...tror jag..men när jag kommer hem från torpet känner jag mig skitig..kan det vara lukten..torplukt, kan inte riktigt gilla den...har vädrat och eldat, luktar i allafall gamla döa soldater...eller är det Raskens...Glömde kvar jackan igår och idag är den i liklukt. Men UTE är det underbart....och den lilla sovstugan är jätteskön och luktar ren prinssesdoft..(!) Städade och dammsög bort små genomskinliga flugor och spindelväv..Naturen runt omkring är så vacker..fälten är gröna och rågfärgade...stora vida öppna landskap...lisa för själen..Sonen stortrivs där..Idag har han klippt allt gräs och ansat runt träd och buskar..krattat och klippt buskar..vi har suttit och njutit av fågelsång, grillat och ätit ananaspaj och glass..inget dietpulver direkt...
Jag har dammsugit bilen, torkat och tvättat den ren...så skinande den nu är--tills pollen och dammet är där...straxt igen..
Blommorna är som galna nu, de finns i massor och växer stora..skönt att inte behöva vara så petig med rabatterna, som när man bodde i villaområde, och grannarna gick med sina nyfikna näsor i mina planteringar..
....OM det var mitt torp skulle jag vilja såga ner några träd..de skymmer solen....kl 18- typ, börjar det skuggas..då får man jaga solen med stolen under rumpan..Idag var Ines med dit, lilla barnbarnet..hon gillade att gå i gräset utan skor..försiktigt först, sen knatade hon iväg--det finns en sandlåda där hon var sysselsatt. Sedan sov hon gott på en madrass ute på gräsmattan....Lilla gulliga unge, hon fick jordgubbar idag..
Solen och värmen har varit Jättelagom skönt bra idag...ingen blåst som igår..men i natt ska det bli regn sades det..men va gör det, imorn är det jobb igen..
OJOJ, måste ju måla tavlor..det drar ihop sig för en liten utställning igen..få¨r ta några kvällar i veckan, OM det regnar..

5 kommentarer:

 1. Tror att du har hittat en del av paradiset!
  Så härligt!
  Lycka till med målandet och hoppas det regnar precis där du är så du får tavlorna fixade innan utställning.

  jo,vi har det nog i släkten, skrivandet och det konstnärliga

  godnattkram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Men det verkar ju underbart där ute vid torpet!! Å får du vara där en hel del och ställa upp dörrarna kommer nog den unkna lukten att försvinna också. Eller också ligger det nå´n gammal skrumpen soldat kvar...ganska ofarlig vid det här laget isåfall!!
  Här har vi också träd som skymmer solnedgången, och jag håller som bäst på att fundera ut hur jag på ett snyggt sätt ska få ägaren till träden att förstå att han borde ta ner dom...Å andra sidan blåser det sällan inne på tomten, de skyddar också. Men solen...det är ju den man vill se!!
  Nu ska jag slå ihop mina blå (fast de är ju gröna...) efter en supermegalång dag, igen. I morgon är det kurs, med Kurt, höll jag på att säga, men om autism. Lärorikt, om jag kan hålla mej vaken...
  Sov så gott och ha en bra start på veckan!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ser att du har haft en underbar helg du med...såg hur underbart det såg ut att lilla barnbarnet somnade ute på gräsmattan på en madrass...det fotade du väl ????
  Eller vill du kanske bara ha det vackra minnet inne på din minnesbank....

  Och du måste nog kolla efter så att du inte har någon döing under torpet...eller i någon garderob...
  In med lite lavendelpåsar som doftar...

  Ha det gott och MÅLA på nu.
  Rantis tyckte din tavla till mig var så fin....och kunde inte förstå att jag hade så underbara bloggvänner....
  Har det.
  Ännu har damen inte hittat sin plats...flyttas runt lite och är ännu ramlös....

  puss på kinden...

  SvaraRadera
 4. Trots doften låter det som att du levt ett härligt torparliv. Och dina fina bilder är ju säkra bevis.
  Ha en go vecka! /SA

  SvaraRadera
 5. Go kväll!
  Tack snälla du för besöket hos mig för då fick jag glädjen att läsa hos dig. Du skriver så fint om torpet, skall ni vara där i sommar? Tror nog inte det luktar "lik" väl men ett gammalt torp får ju en speciell lukt. Torpet har säkert en historia att berätta, ja tänk om väggar kunde tala. Jag själv bor ju i ett torp o trivs jätte gott. Ja tänk vad naturen bjuder på mycket vackert nu helt underbart.
  Önskar dig en go dag/kram

  SvaraRadera