torsdag 9 juni 2011

Ba' sådärSå funkar det igen..kan kommentera!! Känns faktiskt skitkul..för vad vore det utan att ha lite prat' mellan varann..gillar att prata ju!!...Just nu hör jag ett envist kvittrande, en liten fågel piper utanför min balkong..sådär ängsligt som då det är en katt i närheten..tittade ut och ser en fågelunge..som trillat ur boet..hm, nära bilvägen..in i busken..vill inte se vad som händer..skulle vilja gå ner och rädda den, men det går ju inte..Minns att min son råkade skjuta en liten fågel en gång..Han var verkligen väldigt ledsen för det..han skulle bara skrämma den...sa han...då den satt i vårt äppelträd..NU tror jag bara gott om mina barn, så jag minns episoden med hjärtat. Vi tog den lilla skadade pippin till en veterinär...som spjälkade vingen..men tyvärr, pippi dog..
Gör nog den lille kraken där nere också..
Idag, dagen före skolavslutning!! Vi har smyckat Cafésalen med ballonger och serpentiner, flaggor och blommor..Jag höll i stegen och min kollega klättrade...hon var så bra på det...jag blåste ballonger..och knöt ihop till buketter..Ätit tårta och bara haft en väldigt bra dag idag..
Imorn kommer det bli känsligt..då kommer vi krama alla "våra" ungar som går ut..studenterna som man fäst sig vid..ungdomarna små..stora...små...Phu va känsligt..och så den "blomstertid nu kommer.....och så kommer tårarna med den....
Hoppas att vädret blir bra...just nu ösregnar det igen och åskan dundrar..Den har dundrat mer eller mindre hela dagen..det är kvavt och klibbigt..lite skönare nu efter regnet..
Undrar jag HUR det ser ut i Torpet?? Har inte kunnat vara där på över två veckor nu...men snart så...gräsmattan går väl upp en' till knäna kan jag tro..blir att slå lie då..Har jag aldrig gjort förr, men det ska väl gå...I Turkiet har de små turkdamerna små fina miniliar, mini-liar, och slår gräset..inte nån trimmer där inte..Stackars deras ryggar tycker jag!!
Jag har en liten stad i Turkiet, som jag brukar resa till...damerna jobbar med mini liar...

12 kommentarer:

 1. Nejdå, inte blev det nåt solande för min del heller, ute har jag varit men i skuggan.
  Hoppas allt är bra och du njuter av sommarvärmen.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Roligt att du är tillbaka igen!:)
  Trodde för ett ögonblick att faster hade börjat slå gräs med lie, men såg sedan att hon är av en annan storlek, mindre.
  Hoppas du kommer ihåg att ta ett lakan med dig imorgon när du skall vinka farväl ...

  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. Men så olika väder då!! Å så nära ändå... regnat har det gjort hela dagen till och från, men bara lite muller mitt på da´n, och nu ikväll har mannen och jag tagit oss en rejäl promenad. Luften är ju helt underbar, sååå frisk!! Har känt mej så hängig ett par da´r nu, förkylningen ger inte med sej, så nu bestämde jag att här måste det röras på köttet.
  Jaha, då är din tur i morgon att ha pollenallergi...fram med näsduken och snörvla. Fick höra av mellanprinsessan idag att jag varit lite pinsam igår...stackar´n.
  Ha´ nu en fortsatt skön kväll, ni har visst marknad inne i den stora staden...
  Kram

  SvaraRadera
 4. hej svejs..jag läste under kända fel om det här att inte kunna kommentera och att vi ska ha tålamod för dom arbetar med problemet, ja tålamod är en dygd sägs det men ibland blir man bara för otålig..mina följare är fortfarande borta, ha´re bra i regnet här är det soligt kram

  SvaraRadera
 5. Så söööt historia om den lille fågelungen...Vilket får mig att tänka på dessa ord: Ibland är det de minsta människorna som hyser den största kärleken.
  Önskar dig allt gott och må väl.

  SvaraRadera
 6. Hoppas nu att det blir uppehållsväder när det är dags för alla festliga skolavslutningar!
  Ha en fin fredag och en trevlig helg! /SA

  SvaraRadera
 7. va bra att det funkar igen!
  har oxh skolavslutning idag på mitt jobb.
  och jag avslutar min tjänst. är bara anställd t o m idag. sen - ingen aning.
  dock skönt med sommarlov. är rätt trött nu.
  nu ska jag blogga på heltid!!!
  kan det löna sig tror du?
  roligt är det iaf :)
  kram från kärringa på Bön i dalsland//

  SvaraRadera
 8. Kommer inte längre in till dig den "vanliga" vägen! När jag klickar på din kommentarsrubrik så kommer jag in till en lista där du talar om vilka du tittar in hos - men rubriken där du uppger din egen bloggs adress finns inte längre!! Jag vete 17 vad som hänt med bloggen men mycket krångel är det.

  SvaraRadera
 9. Kul att din "röst är tillbaka" :)Hoppas ni har fint väder imorgon!
  Svar: jag tror att alla kvinnor var inne i huset, även gråterskorna om det fanns några...

  SvaraRadera
 10. Här har vi skolavslutning nästa fredag!
  Då slutar min minsta 9:an!!

  Kram

  SvaraRadera
 11. Hej hej!
  Bra att det fungerar med kommentarerna igen. Visst är det synd om de små fåglarna. Här har blåmesen mist två små ungar och jag blir så ledsen när jag hittar dem döda.
  När flugsnapparens ungar lämnar boet på vår gård då är det full aktivitet här. :)
  Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
 12. Jag hade dött om jag skulle slått gräset på det viset.
  Jag tycker det är illa nog när jag kör med trimmern runt kanterna.
  Härliga bilder i alla fall
  Hoppas att du kommer till torpet innan gräset når taket.
  Ha en mysig Pingst.Tack för titten hos mig
  Kramizzzz

  SvaraRadera