fredag 10 juni 2011

Den blomstertid nu kom....sjung om studentens lyckliga...Så fina så fina i kostymer och slipsar, vita klänningar och höööööööga klackar..Flickorna spaltade' på i sylvassa höga klackar...HUR kan de?? Tänk näääääääääär jag var ung 1912 typ, då hade jag sådana skor...Höööööööga och snygga...gick så fint i dem..tripp tripp...nu skulle jag inte kunna gå en meter i sådana höga klackar..men snyggt är det!!...Ja det var ett fint firande på skolan...och hela staden svämmade över av korteger' med vagnar, bilar traktorer, fulla av glada hurrande ungdomar..vädret var toppen...
Skönt var det att ta mamma med och åka till Torpets lugna skogsglänta..Fåglarna kvittrade oss välkomna och blommorna svämmade över i färgprakt och fägring..SYND att jag glömde kameran hemma...Aklejor i pastellfärger och midsommarblomster, smörblommor och hundkäx, målade hela ängen i olika färger...så VACKERT...Olika sorters liljor och vallmon, och skogens alla olika blommor..ja det var en fröjd för mina ögon...Fåglarna var i full fart att mata sina gaphalsiga ungar, och jag matade med talgbollar...Fick det tipset, så håller de i sin tur myggen borta...bra va!!
Gräset var nyklippt när jag kom..de goa fina mänskor' som jag hyr av, hade precis klippt det....så snällt..
Och mor och jag bjöd dem på kaffe och vi hade en skrattfull, humoristiskt stund...När min mamma är på topp humör, så är hon otroligt rolig..
Och jag fick förfrågan....Vill jag köpa det???..Måste fundera mera...ja jag älskar det stället..men men...och men..och ja, kanske om.....och vem vet...
NU är jag ledig.......så, då kan jag känna efter..På måndag ska vi ut med jobbet och äta..sen personalfest på kvällen....sen ....sommarlov...då kan jag ligga och sola mig blå...
Förresten jag solar inte mera...gillar inte att sola, och ligger helst i skuggan, eller sitter i solstol...
som en dam, under parasollet...Det är inte bra att sola för mkt, säger min mamma.. man får rynkor..själv har hon inga rynkor, trots sina 87....och solat hela livet som värsta soldyrkare..jja jajhja...hjajja...morsor..
I morn far jag till Östergötland, Gränna med omnejd, Omberg..där ska sola skina, sa de på tv4..
Tar kameran med!!
Ikväll ska jag titta på trädgårdsprogram med Pernilla tv2 21.30...trevligt program.hon är från Örebro, men trevlig ändå..som Martin Stenmark..inge gnällbälte's där int!!

Foto, bukett tog jag hem ikväll..'
Och målat en tavla- dam solar sig blå....
Trevlig Pingst...kram

5 kommentarer:

 1. haha, nog har du väl hört om sommarströmmingarna som ser ut som barnrumpor i ansiktet hela livet? släta och fina. Sådana är de.
  Ge kram åt faster och kram åt dig själv. Köp torpet när du får chans att göra det!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 2. Jo jag såg några ekipage på Hamnbron då jag åt lunch. Brukar allt vara på stan men hade lååång studiedag i dag. Vet att jag har massor av elever som går ut i dag.
  Inte solar jag heller. Min syster är två år äldre än jag och har massor av rynkor efter allt solande. Hela mitt liv har jag fått soleksem som gör att det inte är kul att sola och det är ingen nackdel. Vilka gulliga hyresvärdar du har....klipper gräset♥

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 3. Solar inte heller...högst fem minuter, sen får jag myror i brallan, myror i hela kroppen...Inte är det skönt heller att plågas i fyrtiograders värme!!
  Igår var nog första avslutningsdagen på väldigt länge jag inte såg en endaste studentmössa, dels jobbade jag på äldreboendet och sen var det nästan raka vägen upp till vännerna i torpet på en bit mat, och ingen heller där är i ålder för att studenta...fast vi kände oss nog som det efter en stund!!
  Ha´nu en bra pingsthelg, och försök att få den där östgöte att ha lite mer skit under naglarna och blommor i håret så kommer säkert att allt gå bra...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Bedårande tavla! Och vilken vacker sommarbukett :)
  Du har mycket att fundera på...njut och fatta beslutet när tiden är mogen, är mitt råd :)
  kram, Ann-Mari

  SvaraRadera
 5. snygg tavla!!!
  du är så duktig :)
  och jättesnygga bilder i föregående inlägg.
  kram från dalsland//

  SvaraRadera