torsdag 27 oktober 2011

Grå kappa...och småprat..



Hittar ingen grå kappa..har sett den , så jag vet hur den ska se ut....på senaste numrets framsida av tidningen Lantliv..så snygg den är...en sån skulle jag vilja ha..men ack var? och vad dyr den va...typ 4000...det blir till att sälja många tavlor då..
Filar lite då och då på min tavla, Christina von Silverdufva......hon som när som helst halkar av stolen, i väntan på...nåt..Bakgrunden...kom på den en natt..precis hur jag skulle måla bakgrunden..men jag borde ha skrivit upp det, eller ner det..för nu har jag glömt...Är ni glömska?? Här är det alzaimersvarning på full nivå...Måste skriva upp allt, och dubbelkolla att jag skrivit upp rätt...Märker detta på jobbet, det blir lätt rörigt ibland..Mycket i huvve, och vimsigt,men vi är alla lika, så vi skrattar åt förtretet' och skakar bort det. I det stora hela blir det få missar, så någorlunda koll, det finnes...
Idag efter jobbet, snabbt hem för att sen åka och flytta hela keramikverkstaden..till den nya lokalen..Tänkte att det skulle bli jättejobbigt, men det gick lätt..Med två starka karlar så gick det undan..Det ska bli skoj, att komma igång med keramiken igen..efter höstlovet..fick nu lust att skriva höstlövet..ordlekar är skoj..
Syrran har åkt hem idag, tog med sig Chou..Som börjat bli gammal, och lite svart..
Han blir nog mumie vilken dag som helst..Den skulle leva till november sade Kinesen hon köpte den av..Jag tror hon har planer för en ny resa till Peking, i nyår..Må hon inte smuggla med sig en ny syrsa!! SKA TIPSA henne om undulater och kattungar...eller varför inte en haaaaaaaaaaaaaamster...hahhahhahah...
Kom och tänka på en ofta återkommande dröm jag har..Jag har i drömmen: två undulater, en gul och grön...i en bur som hänger i taket...Jag glömmer hela tiden att ge dem mat..och det går lång tid mellan matningarna..och var gång jag tillslut matar dem, får jag dåligt samvete att jag inte sköter om dem...de har alltid tomt i skålarna...konstig dröm...
Jamen i morn är det fredag...idag torsdag..i går onsdag..här i Örebro..i allafall...hihi
Så tacksam jag känner mig, att ha förmånen att ta ledigt en vecka, och åka på semester..'
Så sköööööööööööööööööööönt det ska bli..ska läsa alla de böcker, jag köpte i somras som aldrig blev läste då....var tog sommaren vägen, hörrni...
men den är snart här igen..

14 kommentarer:

  1. När åker du iväg på semester ???
    Nästa vecka ???
    Va mysigt att du kan ta lite ledig och koppla av lite...
    du kanske kan måla lite där borta...

    Tjingelingen...

    SvaraRadera
  2. Låter förståndigt att bara ta det lugnt en vecka, läsa och må gott! Njut fullt ut av allt det goda....så veckan känns som om den var en månad ungefär.

    Men kanske du är hemma någon dag ännu...blir tomt när du är borta.

    Kramar
    Karin

    SvaraRadera
  3. När jag läser ditt inlägg förstår jag...varför jag just nu jobbar med gamla och dementa...jag känner mej ju hemma där!! Jag är ju förmodligen precis lika snurrig som många av dom,pratar om en sak, stannar mitt i mening för att sen fortsätta prata om något annat!!
    Skönt för dej med semester, jag är inte ett dugg avundsjuk...älskar den här årstiden när det grått, mörkt, trist, grått, grått....hahaha!! Du behöver ingen som bär bagaget möjligen??
    Här är det fortfarande torsdag, trots att jag bor väldigt i utkanten av Örebro...och nu önskar jag dej en riktigt skön natt med god sömn och vackra drömmar!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Snygga blir dina alster allt eftersom de växer fram.
    Det där med glömskan känner jag igen allt för väl. Fler och fler blir lapparna på skrivbordet...
    En liten semesteravkoppling kan nog göra susen. Även om jag har ständig semester numer, så ser jag fram emot en avkopplande tripp till Köpenhamn om några veckor.
    Ha en go och skön ledighet!/SA

    SvaraRadera
  5. Tur att kappan var så dyr, för speciellt snygg var den inte. *fniss* (Alltså enligt min smak.) Det var nog bara tjejen i den som gjorde att den såg så tjusig ut!
    Har märkt att ibland så ser man något i en tidning eller på TV som ser så vansinnigt fint ut, sen när man får på sig det så ser det bara urtrist ut. Det är förmodligen som sägs; En skönhet passar i allt! Och någon skönhet är man ju inte precis.......

    SvaraRadera
  6. Åh, tänk om jag kunde måla så där fint!
    Det måste vara så kul att kunna skapa nått så fint!

    Altzaimerslight är vad jag har! Men det har nog med stress att göra för mig har det blivit lite bättre sedan jag började jobba 80%. Mindre i plånboken MEN mer livskvalitet:)

    Så skönt för dig att få en vecka ledigt! Vart bär det av?
    KRAM Eva

    SvaraRadera
  7. NJUT ordentligt av din ledighet, och ha det JÄTTEMYSIGT.
    Kram
    Eva

    SvaraRadera
  8. Det är det enkla som är det svåra. Hur många gånger har jag inte tänkt: Jag ska köpa en slät marinblå jumper eller en grå kappa eller ett par bruna kängor. " Nej marinblått är helt ute i år" eller "det är svarta kängor som gäller i år" Varför är det alltid så? Såg "Gör om mig" på TV i går. Där hade de hittat jättesnygga kappor på secondhand. Det gör jag ALDRIG.
    Kram, kram
    Kerstin (Ölandsvindar)

    SvaraRadera
  9. Minne???? vad är det??? går det att köpa nånstans:)

    Har samma fenomen, kommer på jättemycket bra saker när jag precis ska somna sen när jag vaknar vet jag att det va nåt men jag kommer inte ihåg vad:)


    Kram

    SvaraRadera
  10. Hoppas din semester blir exakt som du vill ... många lästa böcker bl.a!

    SvaraRadera
  11. vilken fin tavla!
    gillar nacken och hur hon håller huvudet.
    bra jobbat karina :)
    kram från dalsland//

    SvaraRadera
  12. Härlig semestervecka önskar jag dig. Du skriver så härligt!

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  13. Hej hopp! Hittade till din blogg nu när du är på semester. Hoppas ni har det skönt!

    För drygt ett år sedan fick jag plötsligt betydligt sämre minne och kände mig aningens yr ibland. Det visade sig att jag har fått en sjukdom i sköldkörteln, theoridi. Tar en tablett varje morgon och minnet är betydligt bättre nu.Det kan alltså vara något sådant också.

    Kul att du målar och fint dessutom! Jag tycker också om att måla, men det blir inte av ofta tyvärr.
    Känner faktiskt en konstnär i Örebro, Elizabeth Bohjort! Kanske vet du vem hon är?

    SvaraRadera