torsdag 24 maj 2012

Carefully...

joodå, jag tog mig fram på cykel idag med. Cyklade t om samma gata för att se om min  vita kofta låg kvar..jag tappade den igår, när jag lekte flygande Holländare..Hu...Ja, jag kommer aldrig mer att prata i mobilen, då jag cyklar..inte ens sms:a!! Men koftan var tyvärr borta..Vem ville ha min vita kofta med sidenkantad knappkant..nån ville tydligen det!!! Ja det svider på knäet, och armbågen med, men får väl skylla mig själv mitt våp...Ja ont gör det när jag går...Berättade i dag i parkleken vad jag gjort...och den gamla (!) farmodern, jag pratade med, sa att hon brukar titta ut genom sitt centrala fönster..och förvånas över  att folk är så dumma (!) att de cyklar och pratar i mobilen...suck.,där fick jag mig! Tillbringat dagen, från kl 10.00---16.00 i Stadsparken.
På förmiddagen fikade jag i Wadköpingsfiket, med min kära vän Susssisssanne...Ho är fö go...en rariing man blir glad av..Man ska umgås med glaa mänskör', de blir man gla av.-Ho har så mkt bra idéer..för oss, konsten och kreativiteten...och själen och kroppen...och knoppen och ...livet..ja jag är väl inte helt utan åsikter, utan vi är rätt överens med vad vi vill...sen, vad som blir, det är en annan sak..Men livet blir bra mkt trevligare av att vilja en massa bra saker...
Sedan träffade jag  mina fina barnbarn, Ivar och Ines..kl 12 punkt noll noll...I parkleken..I vår fina Stadspark, finns en parklek. Med en massa leksaker, och skoj, som man får låna., om man är medlem..
Det ger så mkt att vara med barnbarnen..Lilla Ines hon pratar så klokt med sin  mommo(  mig).."mommo, under dina glasögon, där har du ögon.-.Mommo, ser du mig hela tiden?? Frågade hon då jag hade solglasögon på mig..Ines är 2,5 år...och plockade en stor bukett maskrosor till mig..Mommo, du får inte glömma ta hem blommorna, sa hon..Nu minns jag att de ligger  kvar,och vissnar under vagnen.
Jag gick (linkade) en promenad bort mot småbåtshamnen. Barnen somnade gött i vagnen..och jag gick i stilla lunk tillbaka till Stadsparken..Satt mig under en pergola, och luktade in alla vackra blomdofter. Tittade på Ines små söta fötter, och hennes målade tånaglar..Tänk..vad åren gått...Inte alls länge sedan, mina egna barn..var små..och jag var i Stadsparken med dem...NU är jag så glad, att få vara mormor..och jag förstår att min mamma, varit lika glad att varit mormor till mina barn..
Barnen sov en timme,..sen var det full fart igen..Vi skulle fika, banan, bulle...och glass blev det idag, då mommo fick bestämma...Ines är så duktig, då jag sköter lillebror, då sitter hon snällt och väntar..För han gjorde i byxan, och hej och hå..Sen´´´´ skulle vi gunga..och  mommo skulle gunga i stora gungan..med Ivar..och ont i knät, och skyll mig själv..Ja en härlig dag...tills fadern anländer 16.30..och mommo är dötrött...Cyklar försiktigt hemåt, inte en tanke på mobiltelefonen...
sömntutor små

Under pergolan var det svalt
Di små söta fötterna

Mommo, vad gör fåglarna på natten??

6 kommentarer:

 1. Men oj...oj..stackars du...cyklat omkull! Fasicken så ont det gör...har gjort det själv. Sicken tur att du inte skadade tummen. Cykel å mobil hör inte ihop. Tappade du tröjan också! Vilken otursdag för dig. Att man inte hänger upp den på ett staket eller så...
  Bra att det blev en bra dag i finparken. Jag var där igår med klassen en liten stund.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Mobilerande kan vara farligt. Men oh! så underbara bilder!

  SvaraRadera
 3. Stackars lilla mommo som har ont i kroppen överallt, men så skönt att få vara med de små raringarna....vad heter den allra yngsta raringen? Har hon fått namn, lilla Ljuba?

  Någon behövde din tröja, tydligen..hoppas den värmer gott.
  Var rädd om dig, sov sött och dröm vackert

  kramar
  Karin

  SvaraRadera
 4. Nu får allt mommo vila sig lite...vet hur det känns efter att ha tillbringat några timmar med "extra kryddorna". Vilka söta små godingar du har! Livets efterätt!
  Vila både kropp och öron...hi,hi.
  Må gott och var rädd om dig!
  Kram och vink.

  SvaraRadera
 5. Men mommo då...så det blev!! Å av gamla får man höra sanningen...***skrattar***!!Här på grusvägarna får man allt hålla båda händerna på styret, annars vet man aldrig vart man hamnar. Men skulle det ringa i byxfickan, då skulle jag säkert ta upp mobilen och svara...
  En heldag i stadsparken...förstår att det tar på krafterna även om man samtidigt laddar batteriet överfullt!! Här ska det laddas hela helgen, barnbarnsskaran kommer ikväll och blir hämtade på söndag. Jag tackar gud eller nån annan, för vädret...det underlättar en hel del när vi kan vara ute.
  Ha nu en skön helg och vila upp dej lite också!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Nä,jag kör bara bil och pratar i mobil.....nä, det gör jag sällan och om jag gör det så har trafiken företräde.

  SvaraRadera