söndag 20 maj 2012

KRISTIHIMMELSFÄRD


Vättern-Utsikten från Hästholmen
Min färd gick bara till Ödeshögstrakten..men det var som himmel där!! Så vackert. Rätt soligt, och fint.
Vi reste runt i  två dagar och mitt sinne är nu  fullmatat med intryck. Sett så mycket fint. Konst i alla de olika former och alster. Mycket fin konst och mindre snygg konst..i betraktarens ögon ter den sig väldigt olika. Det är ju det som är det roliga. Det finns konst för alla. Själv lät jag mig inspireras att måla. Att trakten är så vacker gör besöket ännu angenämare..Visst är det vackert i Närke..Men det kuperade landskapet tilltalar mig i Ombergs/Ödeshögs nejder..De stenrika, (inte bönderna) utan de stenrika hagarna med ekar, enar och små kuperade träd..Lummigt och lite mystiskt..De otroligt gula slätterna med utsikt över Vättern..Vi besökte även en öppen Trädgård. Mycket vacker. Kvinnan som skapat den, berättade mer än gärna om alla blommor, buskar och träd som hon planterat. Vattenfall och små rum, ja en sån där oooootroligt fin trädgård som får mig att bli helt salig, euforiskt!!! Vill ha!!
Att vädret nu blivit så varmt och skönt gör livet glatt!!  Naturen exploderar i grönska och blommorna slår ut...Man ville hålla kvar, och känna på detta länge. Lukta in, och njuta. Fåglarna förgyller det hela som grädden på moset..hörrni VAD skönt det är nu denna Majsommar.
Idag har jag varit på konstfärd igen, i konstvärld..Denna gång i vårt fina ÖsterNärke..Besökt 2 fina gallerier i ST Mellosa..
Fikat gott, kaffe och jättegod smörgås och pratat med fina trevliga människor!! Åkt sakta med bilen, och skrattat och varit allvarlig, haft en skön dag med en nyfunnen väninna..det är mycket värt det!! 
Jag är sjukskriven en vecka till, har inte tråkigt en sekund..
Imorron ska stygnen bort och jag blir befriad från bandaget..så skönt.
De gula fälten..

glad konst

glad konst
så vackert vid Vätterns vatten..
Önskar eder alla en fin Måndag!!
Är detta en badboll måntro??
ett snyggt dass( fotat i hög klass av min Guide och konstletare)...
Blomstersäng hos Nancy ägare av den Vackra Trädgården

7 kommentarer:

 1. Go kväll! Trevlig helg har du haft och mycket fint å se på. Kanske sådant som inspirerar dig till en ny fin tavla kanske. Tänk vad man kan åstadkomma med lite fantasi, tycker sängen var mysig.
  Ha de gott/kramen

  SvaraRadera
 2. Dasset är urcharmigt, sängen inspirerande, bilder ljuva. Du har haft det gott och bra, det syns.
  Fortsätt med det sista sjukskrivningsveckan nu, hälsa tummen och kram på dig själv.

  Karin

  SvaraRadera
 3. Ser att du tankar energi...hela inlägget är som en ivrig sommarbris!! Så roligt, man behöver få små inputts från både vänner och natur, kryddat med konst då...sen gör ju vädret sitt till, man blir glad ända ner i tårna av sol och värme.
  Idag ska jag ta mej till frissan, det är välbehövligt, minst sagt...och som tur är känns förkylningen bättre så jag ska nog hinna med lite utomhus också innan jag ska iväg och fira en gammal vän.
  Ha en skön måndag vännen, och i morgon kan du vinka från balkongen...ska vara barnvakt i ditt grannskap!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Jo du, det finns en del otroliga trädgårdar i Sverige. Man blir alldeles matt när man tänker på vilket "jobb" som läggs ner. Själv är jag inne idag eftersom det andra bersöksgänget kommer idag, så nu blir det några vilodagar. Fast vila och vila, det tar på krafterna att festa också.....*fniss*

  SvaraRadera
 5. Helt fantastiska foton! Skönt för dig att slippa stygnen. Ha de´...kram

  SvaraRadera
 6. Ja, men åh... så´na fantastiska energikickar :) Väldigt trevligt ser du ut att ha haft det - fortsätt nu att njuta av det härliga vädret den här sista sjukskrivningsveckan!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ibland kan det vara skönt att vara sjukskriven...det beror helt och hållet på anledningen.

  SvaraRadera