måndag 28 maj 2012

Uj UJ UJ va klocka gåååå, på ren stönnärkingska...

jamen..va Nu  har en' börja te' och jubba, och ente vare någe skuj!!  Jo lite då, att träffa en del arbitskamrater..en del..hahhaah inte aaaaaaaaaaaaaaaaaaaallla....jorå de allra flesta är ju goa att si!! Och alla goa elverna förstås..Men huvva va trött en' blir i föttera..av att stå och löpa hela dan--inte van, har ju mest setat still och latat mig i tri veckur!! UJUJUJUJ!!  Men ack, man vännjär sig snabbt..Kuta RUNT på Ikea ätter jubbe...skulle te och köpa ramar..te alla tavlor med humlor på..Di är stora 40x50 typ och kostar typ 600...ifall nu undra??  Ska hängas på  Bibblan på jubbe nu te fredan..Det blir skuj ujujujuj!! Hänger till skolavslutingen..8/6,
Ja nu drar det ihop sig--märker att det är fullt upp med betygskrivandet..och eleverna pustar och suckar..
Men snart är det sommarlov..så de är inge synn om mäj..jag är ledig hela summarn.
  Det var skoj att vara barnvakt hela lördagen..
Ines är så mysig..0ch pratsam och rolig..jag skrattar gott åt henne...Hon HADE inte sina nya sandaler på sig
Jag tog ju på mej mina, för att locka henne att ha sina...men jag klarade inte av att övertala henne..hahha de var ju så fina..men det tyckte inte Ines..Nä Hon hon skulle ha sina tygskor, med Pippi motiv på..jättejobbiga att sätta på..men fina såklart till hennes pippibyxor..ALLT är Pippi för Ines...Hon älskar Pippi Långstump..Hon heter Pippi...har pippiskor och tröja, byxor, väska..
Ja vi hade en fin dag i parken..lekte och fikade..sen på eftermiddagen hängde lillebror Ivar på...så då var det fullt upp för mommo.
Tur att morbror Jakob kom och hjälpte mig, med matning och lite nattning..Sen va jag trött, man ger ju allt...det är intensivt med barnbarn, och helt underbart trevligt. Läste Bamse 2 ggr..och tittade på Babar..
Sen hem kl ett på natta..och då somnade jag sött...
Mors dag...Mina barn ja..Dotra ringde  sent på kvällen..och sonen E skrev grattis på Facebook..son J, han glömde Morsdag..Inte så noga..jag överlever..de glömmer ju inte mig alla andra dagar.--
Syrran och jag fira mor, med att plantera om alla hennes blommor..phu..
Och idag blev det kallt..cyklade i blus och kjol i morse till jobbet..hem höll jag på att frysa ihjäl..
Så kan det vara...
Nu säger vi godnatt...


Humla fem

13 kommentarer:

 1. LUSTIGT...det dök upp igen, som gubben i lådan..skitsamma det blev 2 inslag denna kväll :-)

  SvaraRadera
 2. Kanske vill din dator också gnälla på sin dialekt och luras lite med dig...hahaha
  Jasså du har börjat jobba, hur känns tummen nu då efter att den läkt ????
  Jasså du får snart sommarlov , va kul, har du förresten torpet kvar som du vistades i ifjol ???
  Vilka fina humlor du målat och utställning och allt blir det, kul, kul.
  Såg att grannen hade en hel massa humlor i sin blommande häck, ska nog smyga mig dit, men förvarna tanten först så hon inte blir förskräckt när hon hittar en smygande, krypande, svärande Rantamor i busken...

  Ha en trevlig dag....vännen.

  SvaraRadera
 3. Humlan är gosig och fin!:)
  Och du är på jobb igen, full fart under galoscherna.
  Även här brukar sonen glömma morsdag och födelsedag, systern påminner ibland:). Spelar ingen roll, huvudsaken man har varandra ändå:). Jag glömmer en del jag med
  Ines Pippi, härliga unge
  Godmorgonkram till dig Karina!
  Ha en bra jobbdag!

  Karin

  SvaraRadera
 4. Så roligt att du skriver på dialekt! för det är inte de lättaste!
  Ja, det där med Pippi, tänk att hon gillas av alla barn! Astrid Lindgren kunde skriva så att barnen blir helt betagna.
  Må så gott nu och var rädd om dig!
  Kram och vink.

  SvaraRadera
 5. Jo men...det är så vi låter med vår dialekt...!! Varför tycker man alla andra dialekter låter så mycket trevligare och vackrare...??!! Va´har vi i Närke gjort för illa...??
  Inte är det alla dagar man längtar tillbaka till jobbet...!! Särskilt inte när man varit hemma ett tag och liksom kommit in i en annan lunk. Själv ska jag tillbaka efter över en veckas ofrivillig ledighet, och det känns inte heller kul. Ögat är bra, så det kan jag inte skylla på...men jobbet är tungt just nu!! Tur man har trevliga kollegor...de flesta i alla fall...***fniss***.
  Ha nu en fortsatt bra tisdag, och ta inte helt slut på dej nu!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Det var väl skönt att vara på jobbet igen hoppas tummen har läkt sig fint. Tänk du får snart vara ledig och hela sommaren, det blir många fina dagar i torpet. Oj de var dyrt för en ram men sådana fint målade tavlor måste ju också ha en fin ram.
  Lycka till/kramizar

  SvaraRadera
 7. 600 kr med ram och Tavla, menar jag!! Det va inte bara ramen för 600!! Utryckte mig FEL!! Men ändå...Sådá´na ramar kan man köpa på ramaffären...där de ramar in..konst!! Men hu vad dyr tavlan blir då?? det blir i min nya karriär..he he

  SvaraRadera
 8. Full rulle ser jag med jobb och barnbarn,
  tänkte väl jag också, har dom så dyra ramar på ikea.. söt humla du målat den ser mjuk ut, ha det gööörbra kram

  SvaraRadera
 9. Ungar är så härliga! Jag skrattar fortfarande åt något jag hörde på TV.Läraren frågade barnen på lågstadiet om de kunde säga något som det finns socker i. Alla funderade och så säger en liten tjej: "Ja, i sockerskålen"
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 10. Jag fick läsa o fundera "för att förstå" hihi:) kändes lite som jag satt i en berg o dalbana o åkte fort när jag läste, de hände liksom så mycket på en o samma gång.
  Sommarlov - så gutt, MEN nä jag skulle inte vilja byta yrke med dig:)
  Ibland funderar jag på om du inte skulle komma hit och måla av mig. Tant färg kunde den heta o kanske blev den lika känd som MonaLIsa...nähä. du tror inte de:) Man vet aldrig, man måste chansa:)

  Kramiz

  SvaraRadera
 11. Så skönt att tummen är läkt och att du klarade cykelvurpan utan några större men... Skönt att vara på G igen... eller hur? Du måste ju vara frisk så du kan njuta av sommarlovet :)
  Haha... jaså Ines hade inte de nya sandalerna... det är en liten dam som vet vad hon vill! Härligt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. De små goa barbarna di ä hälia di! Visst är närkingska en vacker dialekt?

  Men ha det så kul i morgon på vernissagen.
  Här jobbas det för fullt med skriftliga omdömen...till små ettor! I 7 ämnen skriver vi varav jag har ansvar för 6 ämnen * 25 elever. Men det är ju meningen att man ska föra in allteftersom de har jobbat med ett område.Det ska vara klart på torsdag kl. 12.00!

  Snart ska vi åka på liten tur du, Rigmor och jag. Tror att hon har lite annat för sig snart men sen så...

  Kram

  SvaraRadera