söndag 5 december 2010

Andra advent
Vaknade tidigt som vanligt..som en tant jag är, kan jag inte sova länge, på morgonen längre...förr, för bara nååååååååååååågra år sedan, sov jag som en stock till nio..nu vaknar jag vid 5-6. Och är sedan trött hela dagen. Ska det vara så här..hormoner?? Låg och funderade, och planerade. Kom på att jag nog skulle sy nya överdrag till kökssoffans kuddar. Randigt, i rött och vitt. Och då går det ju inte att somna om. Så då gjorde jag det. Ja ja det får bli tidigt sänggående ikväll, men det blir det nog inte...så är jag trött i morn..Men ska inte klaga, snart är det jullov. Då är jag ledig läääääääääänge. Typ tre veckor nästan.
Det var fint på Örebro Konstskola igår. Jätteduktiga elever som målat otroligt fina tavlor. De tavlor jag ville köpa var redan sålda såklart. Så roligt och inspirerande att se.
Efter besöket där åkte Väninna B och jag till Kruskagården. En fin liten stuga där de säljer fina saker. Mycket vitt vitt vitt....fräscht och snyggt. Men nu är ju inte jag en vit människa, lite vitt gillar jag. Men jag blandar gärna färger och stilar i mitt hem. Gillar rött och gult. Omger mig förmodligen med för mycket saker, men tycker om dem, och tycker det ser hemtrevligt ut. Köpte en jättefin dörrkrans i form av ett mosshjärta. Passade bra till min blåa dörr.
Men nog är det skillnad på kransen, på myskänslan ute på en pardörr på landet, än en lägenhetsdörr inne i stan!!!...Jag skottar ingen snö...jag skottar ingen snö....jag skottar ingen snö....men skulle i allafall hellre bo på Landet!! Ja men det vet vi ju nu, som min son sade igår..sluta tjata mamma. Sonen ( 23 år) tillbringade förövrigt sin lördagskväll här hos mig, sin mor, och vi hade så trevligt. God mat, film godis. Han lekte med sin Iphone och jag min Blogg och Facebook, i andra soffan!...Gemytligt!
Nu tänder jag andra ljuset och gör lite gröt till mig och sonen..

3 kommentarer:

 1. Oj va du är duktig och så fint du fick i din soffa, jättesnyggt.
  Visst skrev du att du har en son i Nordmaling också ??? eller minns jag fel.
  Du hade ju åkt båt i midsommar ute vid just Järnäs skrev du...

  Kransen på dörren va söt. Kransen skriver jag det är ju ett hjärta. Ett sådant skulle jag vilja ha på min dörr me..

  Ha d finfint på andra advent/kram

  SvaraRadera
 2. Verkligen snyggt i soffan!! Tycker hjärtat på dörren pryder sin plats, men jag förstår att du saknar landet...Fast så jävla roligt är det inte att skotta snö...*skrattar*!! Kom hem från Norrköping nu ikväll, och det har ju kommit lite fjun under dagen, så det var bara att ta fram skyffeln och sätta igång.
  Så mysigt att du fick rå om sonen sådär! Det är ju inte så ofta de har tid med gamlingarna så man får njuta när det väl blir!
  Ha en skön söndagskväll!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. ...ja, det har en del fördelar att bo i lägenhet. Fast jag ska inte klaga, jag har ju en gubbe som skottar...och skottar...och skottar...
  Återigen faller snön här, så han lär väl få gå ut om ett tag igen. Själv ska jag försöka ta en prommis med hunden, inte kul när hon är så liten och gammal att hon inte kan gå där det är oplogat. På vägen kan det ju vara behäftat med livsfara i det här vädret!

  SvaraRadera