onsdag 8 december 2010

Keramikkväll


Ikväll var det spännande att öppna ugnen efter bränningen. Allt hade klarat sig. Tack och lov, eftersom det var jag som satt ugnen och kört den...Så ikväll glacerade vi våra alster. Jag tog med lite rakubrända keramiksaker, för att visa hur snyggt det blir att bränna raku!! Så till våren bygger vi nog en rakuugn..Ikväll kom revisorn och gjorde lite revision på våra pengar. Phu, det fattades inget, tvärtom så var det för mycket pengar i kassan. Jag var lite nervös innan, men nu har vi pengar över..Vi vill åka till Strängnäs och köpa in favoritleran K 129!! Den innehåller chamot, så det går lätt att skulptera med...Vilket jag tycker är roligast.Nu har jag ju inte drejat mer än en gång, så det är nog kul, OM man kan. Ska lära mig det ...sen..
Ooops redan torsdag ju imorn.. efter träningen( om jag hinner träna) ska jag gå på Zonterapi..det blir intressant...
Fotot har jag knäppt på Karslunds Herrgård här i Örebro...
Där är så vackert....
Natti

7 kommentarer:

 1. Så roligt. Hoppas vi får se bilder på sakerna sedan. :)
  Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 2. Måste ju bara kika in till dig innan jag lägger mig. Är rätt trött, att vara dagisfröken är inte lätt *skratt* och så har vi bara ett barn, oj vad jag beundrar dagispersonalen som tar hand om barnen....
  Men vi älskar ju att ha lillaC här...
  Va kul det låter med din keramikkurs, hörs att du gillar det skarpt.

  Ha en finfin torsdag.

  SvaraRadera
 3. Oj vad roligt det låter med denna keramik. Skulle mycket gärna vilja gå på en sådan kurs jag med. Ska kolla runt efter helgerna och se vad som finns. Men tyvärr bor jag ju i en liten stad så det är inte säkert att det finns något.Porslinsmålning vet jag att det finns men det är detta med drejandet som låter så kul. För många år sedan gick jag en kurs genom jobbet och tyckte det var toppen. När jag nu läser dina ord så väckts minnena upp igen.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Spännande med keramik, ser att det är fler som tycker det! Nu när fotokursen är slut borde jag kanske ha något nån kväll i veckan nu efter nyår, får se om jag hittar något. Det som är svårt är när man jobbar inom vården, särskilt som vikarie, man vet aldrig vilka kvällar man ska jobba.
  Vackert vid Karlslund! Länge sen jag var där erkänner jag nu lite skamset...
  Ha en bra torsdag!!
  kram

  SvaraRadera
 5. ...det är ju alltid vansinnigt spännande att öppna ugnen, men jag tycker att raku är ännu roligare faktiskt.
  Å du, vad du gör, lär dig dreja på en eldriven drejskiva! Jag lärde mig (alltså inte) på en trampad och det var skitsvårt. Man måste ju hålla ordning BÅDE på armar och ben samtidigt!!

  SvaraRadera
 6. Å får man se sakerna sen?
  Visst är det spännande när ugnen öppnas och man får se hur det blev.
  Önskar att det fanns någon kurs nära mig.
  Kramar:)

  SvaraRadera