måndag 2 maj 2011

Lustigt,..idag haglade det..


Hade varit på lönesamtal..inte så upplyftande direkt, kommunalanställd snållön.-men den var ju inte sänkt i allafall... hahahaha..det var så kallt på skolgården,snålblåst...så började det hagla...kände mig blåst..på våren och lönen..Fullmåne...ja då Ni, blir det till att bli mångalen igen då..
Ska ta en promenad med syrran alldeles nu..nu när solen skiner faktiskt..
I denna vecka som är hel..man blir fort bortskämd med röda dagar..Kollade almanackan, inga röda dagar denna månad..inte för'n Kristi flygare..då ska jag hänga lite tavlor på galleri Bagarstugan..min styvbonussötagoa dotter ska ställa ut stickade hus..det är kul..

Jo det satsas värme till helgen i Torpet.....har laddat med vänner..ett par som har husbilen sin med...de garderar sig mot attacker av kyla..i värsta fall får jag väl krypa in till dem i husbilen..
Elda har jag inte varit mkt för, det skötte alltid min man..Vi hade en stor vacker kakelugn i villan, den gav en underbar värme..men jag får väl lära mig..man ska öppna spjället ju, och kolla kråkbon i skorstenen...har jag tur så kommer Östgöten, och han har kanske brandvana..eller eldningsvana låter bättre...
Nä nu väntar syrran vid fotbollsplanen, tar ett varv stavgång runt Gustavsvik..

10 kommentarer:

  1. Härligt Inlägg, sitter här och ler....Har själv varit kommunanställd....så det där med lönehöjning har jag erfarenhet av....hi,hi.
    Njuta av kvällen och må väl.

    SvaraRadera
  2. hallå..ja här kom också några några snöflingor
    och hu så kallt bara 2 gr ikväll..typiskt bakslag...hoppas det blir varmare till helgen,
    synd att du inte kunde hjälpa mig..jag har för mig att någon har bloggat om problemet men jag vet inte vem, kalla kvällshälsningar

    SvaraRadera
  3. Nu måste du lära dig att elda, söta kusinaKarina. Annars får du kallt om tårna.
    Galleri Bagarstugan var finns det?
    Hoppas du får kränga tavlor som bara den...gastar och badkarsdamer...
    Varm kram
    Karin

    SvaraRadera
  4. Ja usch ja våren gick riktigt vilse...
    man blir så frysen om hela kroppen frysen invändigt av mina eländiga korpar inatt.
    Men jag har ju LillaC snusande där uppe och det är då en riktig vitamininjektion.
    Jag förvånas över en 4,5 års ordförråd och tankar, han lärde sig prata så tidigt så man har så länge redan kunnat resonera med han.
    Han är så go den ungen...kärlek så mommo blir alldeles varm.
    Idag ska vi steka köttbullar.
    Och sen till skogen där kvigor går å äter och skiter hela somrarna, och hämta koskit till pärlandet vårt.
    Och sen ska LillaC`s mamma ha till sina buskar och blommor...
    Han kallar komockorna till hockeypuckar.*skratt*

    Näe nu börjar värktabletterna kännas så jag ska krypa ned jämte Rantafar.

    Tjingelingens...

    SvaraRadera
  5. Å inte var det mer vår idag när man slog upp ögonen!! Va´hände egentligen, +2 i morse och snöflingor!! Tur att man fick sovmorgon, ska jobba kväll.
    Du har alldeles rätt, kommunal´s lön gör ingen lycklig...eller rik...tycker nog glappet till andra förbunds löner blir bara större och större, kan det bero på att vi är så många tålmodiga kvinnor...??
    Smygtittade på väderprognosen för helgen, och det ser rätt lovande ut, så du kan nog sova i stugan...Nu kan ju prognoserna variera lite, jag brukar ta den norska www.yr.no, den verkar bäst...och stämmer faktiskt oftast!!
    Ha´en bra dag, ska ta en sväng på spikmattan innan dagens allvar börjar.
    Kram

    SvaraRadera
  6. LÖnesamtal, helgfria månader, vad skönt det är att slippa allt sådant numera. Söta små blommor på din bild. Undrar varför de heter ormöga? Ser väl inte alls ut som ormens ögon.
    Kram
    Kerstin

    SvaraRadera
  7. Ja här har man ju bara "röda dagar" att se fram mot. Känns lite konstigt, men det är tur att vi trappat ner på företaget sen vi flyttade hit för 7,5 år sen annars hade man väl klättrat på väggarna.
    Visst är det ett hemskt ilsket kallt väder och jag som har massor av växter som måste i jorden. Vill inte gå ut och jobba, men vad gör man........

    SvaraRadera
  8. Ja, under tre veckor blev vi bortskämda med sommarvärme här nere i söder så när regnet och de kyliga vindarna kom i söndags kändes det alt. Regnet var mer än välkommet. Det behövs. Men de kalla vindarna och nattfrosten vi har haft två nätter nu känns lite onödigt. För några dagar sedan var det sandaler, linne och shorts som gällde och idag när jag promenerade fick det bli vinterjacka och vantar istället. Det svänger verkligen fort med klimatet. ;) Men förhoppningsvis återvänder den där härliga värmen snart igen. :)

    Ha en fin vecka!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  9. Lönesamtal ja dom är inte lätt dom inte, jobbar inom vården så jag vet hur det är. Det blir inte mycket mer inte.
    Stavgång låter skönt och med sin syrra låter det ännu bättre.
    Ha det gott:O9

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Vi fick kallt skitväder idag vi med...
    Tack för din fina länkning, lycka till i utlottningen!
    Kramkram H.

    SvaraRadera