tisdag 21 juni 2011

Gokväll igen...nattugglan här igen..


Koncentrerad med insugen underläpp










Har det så bra..sover till tio och njuter av att må så gött...inget ont i nånstans..Nacken snäll mjuk och avslappnad, tummarna värker inte, axlarna goda fina små (!) mjuka och lena...ha ha...vad skönt det är att inte jobba..
Idag packade vi väskor med färger och pennor, dukar och block..och drog till Torpet. Sonen E, var målarsugen och ingen var väl mer på än jag....skitkul att ha en kompis vid staffliet..Vädret var väldigt fint när vi åkte..Väl framme i torpet och vi plockat fram allt, så började det regna...In i stugan och jag tände i kaminen. Så stolt jag var att jag fick fjutt i den på en gång..och vi käkade lunch framför brasan.."Ah vi får väl måla inne, tyckte sonen och monterade upp våra stafflier inne i stugan..men så...sprack solen UPP....så bra..Snabbt ut till åkern..och fram med allt..och där stod vi och målade...det var toppenväder..ett par timmar..Kände inte att jag frös om benen, så koncentrerad var jag....och ja, det blev en tavla..en naturstudie, rätt så ful ..och sonen målade...på sitt sätt..väldigt fint tycker jag..När vi var klara och packade ihop, då kom regnet igen..en mycket givande dag..I morron kommer dotter L från Malmö, och nu är hela familjen O samlade...Nice!!

12 kommentarer:

  1. Det ser mysigt ut att stå ute och måla, måste provas nån dag!
    Kram nettan

    SvaraRadera
  2. vad skådar mina bruna ögon :) vilka fina tavlor. säljer du dom?
    och så stilistiskt att stå ute så där. ser proffsigt ut!
    kram från tanten i dalsland//

    SvaraRadera
  3. JA det är svenska sommaren i ett nötskal. Ut och in och ut igen. Vilken gåva att kunna måla och sätta sin personliga prägel på det man ser och upplever. Och vad trevligt att förmågan gått i arv.
    Kram
    Kerstin (Ölandsvindar)

    SvaraRadera
  4. Mmmm...vad mysigt det ser ut att stå där ute i naturen och måla. Fick en ide, ska nog köpa ett ställ och stå här ute på ängarna o måla. Säkert kommer någon förbi o sprider ut att jag är konstnär o vipps kan jag sälja alla tavlor jag gjort i livet, de syns ju inte men jag packar dem i påsar så vet folk att de finns där i!!
    Jag vill också kunna måla....ja kanske skulle jag försöka, vem vet de kanske blir kanon!!

    Hela familjen samlad till midsommar, så skönt. Vi däremot firar en barnfri midsommar och barnen en föräldrarfri. Vi har träffat barnen de senaste sex helgern tror jag så jag hoppas vi står ut utan dom i midsommar.

    Om jag inte besöker bloggvärlden mer inna så önskar jag dig nu
    EN RIKTIGT SKÖN O KUL MIDSOMMARHELG!!
    Kramiz Anki

    SvaraRadera
  5. Så skönt att du inte har ont någonstans nu när du är ledig. skönt också att ha din son med dig vid staffliet.
    Ha en finfin dag!
    Karin

    SvaraRadera
  6. Nog tycker jag att jag ser jättefina tavlor, ni är ju superduktiga. Skönt du mår bra då du har semester och får njuta av ledigheten.
    KRAMAR
    Eva

    SvaraRadera
  7. Nettan...jag kan inte besöka din blogg idag heller...undrar varför jag??

    SvaraRadera
  8. På något sätt påminner er utomhusaktivitet om England på 18- och 1900 talet. Så genuint och mysigt liksom.

    SvaraRadera
  9. Det där såg då för trevligt ut!! Å tavlorna ser väldigt fina ut...säg till om de kommer på utställning och är till salu!! Nu ångrar jag nästan att jag skrev att jag målat...*skrattar*, för det är hundra år sen och inga alster finns kvar. Eller jo, min mor har några gömda i garderoben, vet inte om hon tror att de ska öka i värde med tiden...men det lovar jag att de inte kommer att göra!! Sen övergick jag till kameran...
    Ha´en bra kväll med alla de "dina"!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  10. Hejsan Karina !

    Det där ser mysigt ut, till och med så jag blir sugen, fick ett pyttelitet staffli av dottern,vet inte hur hon tänkt sig att det lilla skulle hålla upp mitt stora ark att måla på.Det är väldigt vackra tavlor som Du fångat på bild.

    GLAD och TREVLIG MIDSOMMARHELG önskar jag Dig.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  11. Oj så mysigt det ser ut.
    Jag är riktigt avis på dig som har en stuga att dra till.
    Sååå skönt att kunna sätta upp staffliet och bara ösa på.
    Det ser skitläckert ut.
    Ha en riktig skön midsommar.
    Kramizzzzzz

    SvaraRadera
  12. Vad mysigt att ni skapar tillsammans! Och fint blev det, bort med dina tankar!
    Skönt att få semester från värken, eller hur :)

    Njut av midsommaren, trots vädret!
    kram, Ann-Mari

    SvaraRadera