onsdag 14 september 2011

Ah nu får det vara ordning på torpet..


Lägger torpdrömmen på vinterlagring...det är inte läge nu..en vacker vårdag, så smäller det till, när saker och ting har lagt sig på plats...har det ju så gött nu här i min lya..det viner lite snällare i kväll..plåttaket ligger kvar och jag har sopat upp krukskärvorna på balkongen..det finns värre stormar.."värre skepp än du har seglat omkull" som min morfar sa...man lagrar både det ena och andra, drömmar och dagdrömmar..Mardrömmar, de vill man bara snabbt sudda ut och aldrig ta till sig...Idag var det lite av en mardröm på jobbet..så himla mkt att göra...men bara att hålla huvudet kallt, så går det...stresstålig har jag alltid varit, till en viss del...beror lite på humöret tror jag..Just nu är humöret gott, trött ja visst, men av någon anledning vet jag varför jag är trött och tror att det ska bli bättre...Efter jobbet, bröt jag med tröttheten och gick till gymet..skönt.Åkte sen till blomsteraffären och köpte en stor vacker orkidé. Och några andra fina blommor, till köksfönstret.. Hade jag haft min kamera skulle jag fotat av dem....Nyss låg kvällssolen så snyggt på, ett rostfärgat skimmer över den vackra orkidén... Tänk jag kan inte bara köpa en ny kamera, måste kolla läget lite..Min son hade sett en väldigt fin, med bra på pris på foto7:an..Vissa saker köper man bara huxflux, som kläder. Där har jag inga problem, utan vet och känner direkt vad jag vill ha, även skor hamnar snabbt i påsen..men inte en kamera.
När jag kom hem lade jag fötterna högt, och somnade i soffan..vad skönt det var....det fick jag göra, utan att känna mig onyttig..Efter en dylik speeddag på jobbet, så var jag värd det...
Man borde vara mager som en tana, så som man flänger..brukar jag tänka..säkert strumans fel...hahahaha ..skyller allt på struman numera...dåligt minne..tex..
Känner en stark oro över min mamma..Hon har tacklat av i minnet..minns inte någonting...och kan inte ladda sin bärbara telefon längre.., sa att den "bärbara" var helt död...Jag frågade om hon laddat den, det mindes hon inte, hon var bara förtvivlad över att telefonen var trasig, och ville ha hjälp på stört. ...suck..Jag orkade inte cykla dit ikväll, och fick nu dåligt samvete för det....
Har nu fixat så att barnbarnet fixar det i morron....tack Jakob..
Annars är det alldeles ovanligt skönt att leva....hösten är underbar!!!

5 kommentarer:

 1. Så skönt att du känner att det är skönt att leva. Vad kan vara bättre än det. Förstår mycket väl oron du känner för faster Anita. Hon är inte ung längre....
  Fortsätt njuta av hösten, av livet!

  Godnattkram!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Go-Kväll Karina !

  Tycker inte att hösten har kommit hit än.Bara den här väldiga blåsten en liten släng av Ka-tia.
  Skrev på FB att jag är så himla trött, men borde läsa lite bloggar, hinner inte med, så korta dagarna har blivit.Idag gick jag och handla på Maxi, imorgon är det stavgång m.Friluftsfrämjandet genom Hälsoenheten, dä jag är inskriven p.g.av. minövervikt som jag vill bli av med efter jag slutade röka.Gick inte upp något när jag slutade kröka.Godis o."Vit synd"(bakelse) blev surrogat för rökat.Nu får jag ta mitt straff.
  Mitt omfång är enormt.
  Men det ska va´gött att leva.
  Må väl.

  kram Mi

  SvaraRadera
 3. Klart att du har rätt att sätta fötterna högt efter en lång arbetsam dag på jobbet...
  bara att vila som kroppen vill...
  du ska ju ha kvar dina fötter länge ännu.
  Hur har du det med din tumme ??? Bättre hoppas jag.

  Ha det gott vännen. Tjingelingen.

  SvaraRadera
 4. Hejsan.. jag har något till dig inne hos mig..
  kram kram

  SvaraRadera
 5. Ja, när man har riktigt bråttom skall man göra en sak i taget...och sedan komma ihåg att pusta ut och vila. Ladda för nya tag.
  Hoppas du hittar en bra kamera, för det är synd om vi inte får se dina fina bilder (speciellt av dina tavlor). Hoppas också du kryar på dig!
  kram, Ann-Mari

  SvaraRadera