måndag 5 september 2011

Regn--rätt mysig ändå

Stjärnhus....


Idag, Måndag!! Tjohoo, en sån där tappar dag. Händerna har fumlat. Men varit i full fart och jobbat bra. Känner en viss oro för mina fingrar, de orkar inte som förr...men man får väl acceptera att man börjar bli gammal, orkar inte flänga på som förr..tappat tonfiskburken, tappat ut äggkartongen, tappat brödlådan...
Efter jobbet...spöregn..ett ypperligt fint spöregn..kom som efterskickat..jag hade ingen lust att gå till gymet, förevändning..Blöt som en dränkt katt, värre än i går då jag badade i träsket..huvva..
Det går bra att sitta i soffan och njuta av regnet som smattrar, på fönsterna..Så bra, jag behöver inte tvätta dem. Om ändå regnet kunde tvätta fönster när det ändå håller på...
Har en liten bjudning på onsdag, då min dotters killes mamma kommer på besök..hit för första gången..Har redan blivit varnad, eller upplyst att mamma D, inte ser nånting..om man har städat eller inte..hahaha... Huuuuuur skulle det kännas att inte städa innan, ..stöka till det värre än nånsin..ah, det blir som det är...hon ser ju inget...ska bjuda på tomatsoppa och bröd, och blåbärspaj tänkte jag..
Annars känns tillvaron rätt behaglig nu i sensommarhösten..Syrran är i Kina tre veckor, på konstresa, hon har det jättebra skrev hon..Min dotter åker på lördag, sen blir jag ensam, som jag inte varit på tre månader..rätt skönt att vara ensam i bland...mellan landningarna..
Laddar för att måla då, när jag är ensam. När man målar stannar tid och rum och koncentrationen är stor, då är det skönast att vara ensam.

Har fått så mkt äpplen, om jag skulle döda latmasken och göra lite mos kanske...


9 kommentarer:

 1. Lata dig om du känner så! Äpplena kan vänta någon dag ännu. Hur mår tummen för den delen? Eller tummarna?

  Ha det gott i regnvädret, fastän på insidan.
  Godnattkram!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Hej tack för besöket och orden i min blogg. Vi ses igen säger PersonligaPersson =)

  SvaraRadera
 3. Nä de e sannerligen inte lätt att acceptera när kroppsdelar ger känning av gammelskap. Oh händer, ja de behöver man ju så himla väl liksom. Lite ensamhet eller egentid är inte alls dumt då och då, tror alla har behov av det faktiskt. Då kan man prata bara med sig själv o får precis de svar man vill ha!!
  Hoppas du får ihop några redigt go tavlor nu då i höst, när alla lämnat dig för andra livsuppdrag. Kramiz o go tisdag

  SvaraRadera
 4. Äppelmos... det är så himla gott!
  Hoppas tummarna kryar på sig!
  Kram.

  SvaraRadera
 5. Oh va jag blev glad att jag inte är ensam om att ha fumliga fingrar:)
  de är inte ett dugg bättre idag heller.
  är säkert vädrets fel!

  Äpplemos är så gott och så jobbigt att göra(tycker jag)Men det finns ju de som har betalt för att göra sånt och de ska ju också leva:)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Tycker det är så konstigt det där att vissa kroppsdelar åldras i otakt, i sinnet är man ju fortfarande knappt tjugo...stackars dom som ska ta hand om oss på hemmet när den dagen kommer..
  Ja du...nog regnade det igår...men där tror jag han där uppe var med mej lite...jag hade hela dagen på jobbet gått och funderat på vad jag borde göra i trädgården fast jag knappt kunde hålla ögonen öppna...så det löste han rätt smidigt åt mej!!
  Ha´en bra dag vännen!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Gammal! Vadå!? Vänta tills dui kommer upp i min ålder. Fast jag känner mig inte gammal även om kroppen säger det ibland, men huvudet mitt är väldigt ungdomligt har jag kommit underfund med.
  Läste din vådliga berättelse om hur du höll på att sjunka ner i ett träsk. Inte nog med att du blev lerig, det var nog väldans skrämmande också. I sådana lägen är det tur att man inte är ensam i skogen...eller vid havet.....

  SvaraRadera
 8. Själv har jag alltid vara klumpig i fingrarna, menar att jag tappar ofta saker men gäller det t.ex att skriva snyggt ... då är det inga problem :) Men visst märks att man fyller år varje år :)

  SvaraRadera
 9. Ja man skulle nog göra äppelmos, men såååå jobbigt, jag tyckte att jag gjort nog när jag kokade lite kräm.
  KRAMAR
  Eva

  SvaraRadera