tisdag 13 september 2011

Blåsningen...


När man bor på femte våningen, i ett hus med koppartak, och det stormar, så låter det!!!!!...När det blåser så kraftigt som nu..Här i Närke är det väldig stark blåst..det dundrar och knäpper..när blåsten tar tag, ja, det känns som taket ska lyfta och blåsa iväg..tänker på Judy Garland som Dorothy i filmen "Trollkarlen från Oz... over the rainbow, när hela huuuuuuset blåser iväg..Oh vad jag som barn, gillade den filmen..var livrädd för häxan..och skrattade åt plåtnicklas och lejonet..söta hunden..och trollkarlen.....jajajj det var då det...1912..eller ?? ahahahh..på tal om blås..
Ja nog är man lite blåst också, som cyklade i motvind och envisades att ha paraplyet uppfällt för regnet....ville int bli blöt..kan va dags att skaffa regnställ är jag snäll.. istället för utochinvänt umbrella..
Igår..ringde jag mäklaren...ja ingen kontakt uppstod, men mailade..angående torpet..det var kvar i allafall...Det som avskräckte var...takhöjden..Under 180. Ja ja jag klarar mig, men inte mina söner och svärsöner..inte heller östgöttttten som är 189..Klart de kan huka sig, gå på knäna, men inte i det långa loppet..synd...Ah, det var inte meningen...lugnt letar jag vidare, det är kul, att leta vidare..
Idag, efter jobbet....var jag och fikade med min goda vän Margaretha...Maggan, Maggie...goa mänska' vad vi pratade, eller talade som man säger på närkingska..fast ho är från Småland och det går aldrig ur na'..
Hoppsan kl är redan tio och sängdax,...var tar livet vägen...vlurp...så är det fredag igen..snart..
Har inte hört något från provsvar eller dr Struma...skulle på röntgen..men det tar nog en vecka..

8 kommentarer:

 1. Lagom är bäst tycker jag. Jag slår mig t.ex inte på öppna skåpluckor! :)

  SvaraRadera
 2. tack för din gulliga kommentar det värmer..
  blåser o regnar här och jag ska krypa till kojs och läsa lite till vindens sus.. god natt kram Irene

  SvaraRadera
 3. Vindarna viner i världen...jo inatt har de blåst rätt bra här också. Men vi bor ju inte så högt upp *ler*, jag minns dock Gudrun o Per allt för väl så de här var ju knappt kännbart.

  Synd med takhöjden där, men nja man kan ju inte ha barnen att gå på knä. Jag brukar se det så här, den stugan var inte ämnat till dig, de finns en annan som bara väntar...

  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Så synd att det var så lågt i tak, men det var förstås inte meningen den här gången heller....det finns säkert flere på lut...
  Också här blåser det så det känns som om det svarta plåttaket skall lätta och fara iväg....

  Ha en fin dag!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 5. Såg allt torpet, och var tvungen att gå in och kika lite extra...men det var synd det där med takhöjden, annars såg det så charmigt ut. Det är nog rätt tid nu att titta, så ha is i magen du...
  Nog sjutton blåste det här igår!! Liiite oroligt när man har trä´n runt hela huset. I morse låg det pellisar lite varstans, så nu behöver jag inte fundera på om de ska klippas ned lite innan de ska in för vintern...
  Om du läser NA så var lilla barnbarnet med igår, ett reportage om han och hans blödarsjuka. Tycker nog att det vart rätt bra, inte för snyftigt utan sakligt.
  Ha´det så gott, och hoppas att du snart får komma till doktorn igen och får ordning på struman!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Här har det också blåst och gör det fortfarande. Det gäller att "hålla i hatten" =)

  Du letar efter ett litet torp eller liknande förstår jag. Skoj. Lycka till!

  Kram till dig.

  SvaraRadera
 7. Lågt till tak kanske har sina fördelar. Inte så utsatt när vindarna bli så friska som de varit i spåren av Katia...
  Ha det gott! /SA

  SvaraRadera
 8. Oj, hoppas det blåser mindre ikväll för mannen är på Medevi Brunn vid Vättern och fiskar kräftor i dag.
  Här har det också blåst och nu tokregnar det.

  Åh, jag håller tummarna för att du hittar ett fint "litet" torp!
  Jag skulle kunna tänka mig ett i Dalalna:)
  Kram Eva

  SvaraRadera