söndag 18 september 2011

paff....helgen gick fort..


Gick en 12-veckors teckenspråkskurs för några år sedan...just tecknet..paff...en snabb rörelse utåt med fingrarna...säger allt..fort!!
Lördagen var så fin...jättefint väder..Vännen Barbro och jag åkte på Äppelfesten. Det var mycket folk...nio konstnärer ställde ut..det var glasäpplen, tovade äpplen, äppeltavlor, tygäpplen, keramikäpplen..mina favoriter var nog de rakubrända keramikäpplena..väldigt vackra..Där fanns en äppelmustmakare..som hade en jätteråsaftcentrifug, gjorde äppelmust, väldig god..med egna äpplen var det billigast..sen satt en äldre äppelman där, bestämde arten, på äppelsorter som var udda..äppeltävling var det också..godaste bakverket med äpplen i...jury som såg väldigt seriösa ut...sen kunde man köpa kaffe med äppelkaka..gott.....Barbro och jag satt i solen och njöt....köpte lite äppelgelé också....trevlig dag...Sedan på äppelmid....sorry, eftermiddagen... var jag barnvakt till lilla Ines...underbara unge..vi hade så mysigt. Hon pratar så många ord nu..flera meningar..hon blir två i november..och världens mest duktiga såklart...hahahah, mormor som jag är..Vi läste sagor, lekte med dockorna och åt mat..busade och sjöng..Lagom till sängdags kom hennes föräldrar hem..Jag ser fram emot nästa gång jag får passa den lilla ungen...Hennes lillebror, som förmodligen heter Ivar...börjar bli stor...tittar, fäster blicken och ler...föddes 14 juli...
ja över 2 månader redan...
Söndagen....paff...borta...tog med mamma till stora köpcentret Marieberg...huvva..egentligen gillar jag inte att vara där, men i bland måste man...där var så mkt folk..Mamma går så sakta med sin rollator, hon höll på att bli nersprungen av jäktade människor...Ibland blir jag irriterad för att hon går så sakta...hahahahh, särskilt när hon ska gå över vägen...fy vad jag är dum...hon höll ju på att fastna i svängdörrarna...skynda dig, fräste jag...då gick hon ännu saktare...hihi retstickan där..men rätt frän tant..hon går sin egen väg..låter andra vänta..men det får man väl ;-( när man snart är 88...Mor var bra trött sen, när vi skyfflade av henne på Manillagatan...
Sonen var med...skulle hjälpa mig köpa kamera..Köpte en...min latmask, slippa mig att lära in ny manual, köpte likadan som förra, bara ny modell och med fler megapixlar..kunde då ha samma minne i....dyrare blev den....
Har provfotat lite..men jag är inte nöjd..kanske den ska ställas in...den gamla var bättre..Shit nu börjar jag bli lik min mamma....
Tyckte inte jag fick in fokus..
Fast det får jag ju aldrig, fokus.. mitt virriga yrväder..ställde mig på grannens parkering igår..sov med dörrnyckeln i på utsidan....det skyller vi på Struman...
Hoppas den blir lagad snart..eller bortopererad..'
Kram och godnatt....

8 kommentarer:

 1. Jag har varit till Manillagatan och ringt på dörren men ingen var hemma då. Det är många år sedan då jag var till Örebro på ett bi-seminarium och bodde på slottet.

  Så intressant med äppeldagen, sådant skulle vi kunna ha här också, mycket mera.

  Hoppas du får ordning på strumeländet snart!
  Kram och godnatt!

  SvaraRadera
 2. Gott med äpplen
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så vackert och inspirerande du beskriver Äppelfesten, fastnade för ordet "äppelman"...!! Min pappa var nog en liten äppelman när han levde. På tiden hade vi äppelträd här vid torpet (nu har Inez, Gudrun och gud vet va de heter tagit dom), och då struttade han runt här med sin käpp och skrockade förnöjt, det var inympat gamla äppelsorter på varje träd. Äppelkunkskapen tog han tyvärr med sej i graven, jag hade inte tid att lyssna...gud vad det grämer mej idag!! Så jag känner igen den där irritationskänslan med din mamma, jag tycker nu efteråt att jag aldrig tog mej tid med pappa (och mamma som lever än förstås), livet är nog så tyvärr.
  Skyll på struman när det gäller glömska!! Jag är ju också en riktigt virrpanna, att jag inte tänkt på det, att det beror på struman!! Trodde det var åldern...
  Ha´en bra start på veckan, tänker inte gå ut förrän jag ska till jobbet ikväll...
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Det är inte lätt när ens nära och kära blir gamla och inte längre hänger med på samma sätt som tidigare. Man blir lätt otålig, men det är bara att tänka på att man själv förmodligen blir likadan! Om man har tur!!
  Pappa blev 85 och var så pigg att han körde bil in i det sista. Fast han gjorde ju en del konstiga saker några gånger på slutet.....och dom sista 3 månaderna på sjukhemmet var inte trevliga.
  Mamma blev "bara" 78 och hann aldrig bli påverkad av åldern mentalt vilket så här i efterhand känns skönt. Vi har ju haft några vänner som själva haft alzheimer och några vars föräldrar haft det - och det är fruktansvärt!

  SvaraRadera
 5. Hejsan Karina !

  Äpplen, läste jag i en kommentar, va handlade det om äpplen, scrollade upp, jag det gjorde det.
  Jag fastnade för det Du skrev om Din Mamma.Jag minns min hon tyckte Madeleine gick så sakta, hon var väl bara 3-4 år.Hon skulle ha med henne till posten på Ringvägen.
  De hade en övernattningslägenhet på Söder, Beckbrännarbacken 4.Den hade min svåger bott i och min ena syster efter en skilsmässa.Så den fanns kvar,alla använde den vid övernattnng i stan.
  Men tyvärr, så är det med allting, fick vi inte ha den kvar, för huset skulle säljas till annan ägare.Den var så mysig bara ett rum, badrum och litet pentry.

  Min Mamma dog 28/10-00


  Kram Mi

  SvaraRadera
 6. Tjingeling, härligt Inlägg! Har nu suttit här och läst "ifatt"....oj, vad mycket roligt du varit med om. Så roligt att du ska i väg v 44, ska läsa om platsen med låter mysig!
  Själv ska jag till ett av dina "önske" länder- Irland( Dublin)i början av oktober.
  Ha det nu så bra och var rädd om dig.
  Kram från mig.

  SvaraRadera
 7. Det hoppas jag också! Roligt att läsa att din mamma har humor och lite retsamhet kvar :-). Egentligen borde man ju ta efter henne och skynda långsamt! Jag gillar tavlan, damen ser på nöjd och lite finurlig ut - som om hon hade en hemlighet :-)
  Lycka till med den nya kameran!

  SvaraRadera