tisdag 8 maj 2012

idag....

Åter en ny dag att vakna till..Solen lyser gött därute och jag intager en långfrukost i gula soffan..En stor mugg kaffe, en tallrik havregrynsgröt med rivet äpple och kanel, ett ägg och ett glas apelsinjuice..Detta är min ständiga frukost..Det är klart, att ibland äter jag bröd, smör ost, skinka...men jag har märkt att min mage (!) mår bäst utan bröd--Igår bjöd jag min väninna på sopplunch , med nybakat bröd till...mycket gott..Men MAGEN..huvva den jäser och förvandlas till ballong..Brödet, det mååååååååååååååååste vara brödet? Jag som älskar bröd..jajja så är det, ibland måste man stå ut med ballongmage..Åh vad det är skönt att vara SJUKSKRIVEN...Nu sa jag det!! Idag värker inte tummen en skvatt, behöver inte ta några CITODON..är skönt avslappnad ändå och mår förträffligt..Visst är det besvärligt att ha vänsterhanden i bandage, svårt att göra vissa saker, med GUUUUUUUUUUUUUUD va skönt att vara hemma!!! Det är soligt ute, dock är himlen full av moln,så man vet inte vad som blir idag..Har plockat fram lite oljekritor, och skissat lite. Tänker ta en promenad och även ta dagen som den är..SKÖN!! Har köpt två böcker, en deckare av min favoritförfattare, och en stilbok..Jag har alltid varit intresserad av mode..smink, kläder frisyrer, och skönhet..det är väl min estetiska ådra som lockar mig dit..Jag gillar Camilla Thulin, varit på en föreläsning av henne..hon verkar enkel, i sitt sätt att vara..Ta vara på kläder, loppis, second hand.Göra om återanvända,smart!! Jag är ingen modeslav, tvärtom, jag har min egen stil, klär mig endast i det jag gillar, och trivs i såklart..och jag gillar att titta TITTA på kläder..färger former tyger..japp så är det.--När jag var ung och smaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal, då var jag klädtokig..Kunde köa i flera timmar, efter att åkt buss till Stockholm, och Gul&Blå-affären.
Sen, trots fattig på studiebidrag, handlade jag nästan bara kläder på Moustache, dåtidens enda Boutique i Örebro..
Nu handlar jag gärna"fina dyra" kläder, men endast med röda lappar, NÄSTAN. SÅ lite smart har åren gjort mig...
Igår kväll var det körsång, långövning...Vi sjöng i tre timmar..Nästa måndag kl 19.00, är det konsert...det blir skoj..Det låter väldigt bra, när vi alla tar i och sjunger.Härligt är det också, man sjunger resten av veckan också. De sånger vi sjunger, hänger kvar i hjärnan hela tiden..bra övning. Vaknade i morse med "Nu blir det sommar igen" i huvudet, och det är ju schysst!!
Ikväll, är vi bjudna på mat hem till gemensam väninna, syrran och jag..Ni må tro att det ska pratas!!
BALKONGLÄGE- BALKONGGLÄDJE
Nä nu ska jag sätta mig på balkongen och läsa...och jag njuter av ledigheten, för det är jag värd!!!


8 kommentarer:

  1. Balongmage - jo tack,tror nog de kan vara brödet för jag reagerar också men mest på kakor o sånt som man igentligen nog kan klara sig utan:) Men bröd vill man ju ha.

    Vad gutt att du inte har ont i tummen o skönt att vara lite ledig även om du inte kanske kan göra så mycket då med den handen, men de e ju ett bra sätt att verkligen vila:) Hoppas syrran o du får go stund nu med väninnan, de brukar ju bli både snackigt o fnittrigt när några brudar strålar samman.

    Du ser ut att ha de gott där på din balkong. Här är också underbart väder, men jag måste sitta inne o jobba, fast jag går ut då och då o lorpa till mig lite solstrålar:)

    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Vad fint du har det på din balkong! Synd att du ska ha ont i din tumme kunde ju vara ledig ändå.
    Jag läser just nu Sankta Psyko av Johan Theorin en riktig otäck o spännande bok. Har du läst något av honom? Din favvo förfttare har jag inte läst något av kanske ska prova.
    Pappa han har det som han har det han. Inget bättre. Var med hemtjänsten till vårdcentralen för att etablera en familjeläkar-kontakt. Men det gick inge bra. Dit skulle han ALDRIG gå mera sa han. Å vad gör man. Kan ju inte tvinga iväg han. Usch!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig balkong, där skulle jag oxå gärna sitta med en ny bok.
    KRAM
    Eva

    SvaraRadera
  4. Jättefin balkong, där kan du sitta och mysa och ha det bra nu när du är sjukskriven. Skönt att tummen verkar blivit bättre!
    Jag fnissade lite för mig själv när jag såg bilden på boken av Camilla Thulin. Precis så där såg jag ut i håret när jag gifte mig 1968! Är det modernt igen!?

    SvaraRadera
  5. Färskt bröd kan nog få en att flyga högt:). Torrt bröd går bra däremot, grovt bröd likaså...

    Roligt att du har det så sköööönt. Det behöver du kära kusinaVitamina!

    Kram
    Karin

    SvaraRadera
  6. Åååååh lång stor frukost.....
    Här blev det kaffe och banan.....kort och snabbt!

    SvaraRadera
  7. Din balkong är verkligen en liten oas! Jättefin!

    SvaraRadera
  8. Å idag har du en riktig soffnjutar dag...med det här vädret så kan du med gott samvete ligga inne och göra...ingenting!! Eller också sitta på din fina balkong och höra regnet smattra, det kan vara rätt så mysigt det med så länge man slipper gå ut...
    Mode...vet inte om jag är intresserad eller inte...men jag tycker det är kul att se andra med stil, men själv...jag är ju så jädrans bekväm när det gäller kläder...sen ska det ju vara snyggt också, fast det är sällan det går att kombinera!!
    Ha en skön regnig onsdag vännen!!
    Kram kram

    SvaraRadera