lördag 23 april 2011

En helt underbar dag....
Mormorsstugan och den övre trädgården
Huvudstugan och torpet bakifrån...
vid torpet!
Packade med mig, min mor Anita, och dotter min, hennes pojkvän och sonen min...Kaffekorgen fylld av smörgåsar, kaffe och kanelbullar...För att ivriga inviga känslan av att vara torpare...
Lite orolig känsla i magen var jag!!....."vad har jag gjort..ska jag vara här.... spridda känslor'..
Jag viiiiiiiiill vara här...(där)..det var så ljuvligt idag..Fåglar i mängder underhöll oss med dess allra vackraste kvitter..Precis som de gjorde sitt bästa för att göra vår dag fantastisk..Min mamma var skeptisk i början...hm hit och hm dit..ska du verkligen bo här'..Men hon ändrade sig snabbt, och sögs med i den ljuva atmosfär som infann sig
denna dag. Hon kunde tänka sig att sova över i mormorstugan, som den ena stugan kallas.....Inte ett ljud av bilar och trafik...bondens traktor tuffade på åkern och de kringgående fårens bräkande var inte störande..Precis som jag drömt om...Vitsipporna växte, utspridda som vit målarfärg i hela omgivningen...blåsippor i små tuvor överallt..gullviveknoppar, doftviol, hade slagit ut...vad som senare i sommar,kommer att blomstra, runtomkring torpena' som har flera trädgårdar....ja det har jag fått berättat för mig..Ska verkligen jag få prova på detta denna sommar..HerreGud vilken tur jag har!!!
Mina önskningar uppfylls...men varför ängslas jag..Jag kan ju ångra mig..om det känns fel.....Hyr det bara...än så länge....Tänker boka upp allt och alla, för jag vet inte om jag vill vara ensam i Torpet??....kanske man kan vara det??...Ta dit staffliet, alla färger...lera, keramikgrejorna..bränna i raku....brodera, fixa dona...ja det kan jag......Tjohooo...
Efter torpardagen...hem och åt påskmiddag tillsammans...trevligt..
Memma ska det vara, med socker och grädde...mums tycker alla, utom sonen J...som säger att det ser ut som...som..nåt helt annat..
Imorn kommer Pappa L på besök, morfar..ska nog lura ut honom till Torpet också!!

12 kommentarer:

 1. Vilket vackert hus! Vi har också haft jättefint väder idag, det var skönt!

  SvaraRadera
 2. Givetvis Karina!
  Det är ju ditt ställe! Där skall du vara, tillsammans med alla du vill vara med men också för dig själv. Man är aldrig ensam med sig själv där man trivs. Måla, måla och ha det bra!

  Ge kram åt gudmorfasterAnita också:)
  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. Gud så mysigt
  Sååå vill jag också bo...
  Kul att du kollade in för jag hade tappat bort dig Vilken slarva jag är.
  Nu har jag lagt till dig igen
  Du har ju en massa underbara bilder här.
  Vilken underbar påsk vi har. Rena rama sommaren.
  Ha en fortsatt härlig helg!!!!
  Kramizzzzzz

  SvaraRadera
 4. Men du...vilket ställe! Ser ju helt underbart skönt ut. Så härligt att åka dit och bara vara. Hoppas att det inte är för långt från stan.
  Åk ut i morgon mred morfar och kolla liten mer.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 5. oh my god!
  verkligen helt underbart...
  och vilka bilder :)
  här kommer du att trivas - tror jag det!
  och tänk till jul. bara en sån sak.
  ska bli ql att se inuti också.
  heja dig. friskt vågat ♥

  SvaraRadera
 6. Idylliskt! Jag tror att detta kommer att bli en sommar av skapande och njutning för dig i den miljön :))
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 7. Åhhh, det ser ju helt underbart ut, ja helt fantastiskt!! Så klokt att först hyra det, känna efter, smaka på det, sen om det fortfarande känns rätt i magtrakten, då är det bara att slå till!! Jag är helt övertygad om att för vissa människor behövs detta för att få ro i själen, oavsett vad man gör av det, petar och påtar i trädgården eller bara sitter och njuter med en bra bok. Man ska unna sej det goda i livet!!
  Jodå, sonen heter M Medin, fyller tjugofem i morgon!! Inte så lätt att hålla reda på alla som gick i skolan, inte säkert att han kommer ihåg rätt heller...men han lät rätt säker...
  Ha´en fortsatt skön helg!!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hejsan Och god fortsättning på Påsken !

  Vilket fint ställe att vara på och så saknar jag gemenskapen med de få familjemedlemmar jag har.Kan ju inte bara bero på att maken och jag inte delar bostad sedan 1993, då vi separerade.Jag som ville komma ifrån alkoholen.Kändes som ett måste som varade ända till 12/9 -07 då jag äntligen med 1.5-2 års mellanrum av nykterhet la av helt. Nu är jag stolt nykter alkoholist.(periodare)
  Stolt även för att jag la av med rökningen 3/9-08.
  Berömmelsegåva köpte jag mig en Kärcher fönster-putsare.Du kanske har sett den på reklamen på teve. 499:- Skönt att slippa allt droppande, mina fönster öppnas inåt utom balkongdörren.
  Nu kan jag putsa fönstren hos Dennis med,var 2 år sedan jag gjorde det sist.Då han låg inne på sjukhuset.Och nu är det dags igen han ska operera bort stomin som han fick för en feloperation, då för två årsedan,de utförde en tidigare, med då fick han stomi på tunntarmen.Ibland misslyckas även kirurger med sitt arbete.
  Och jag med att putsa fönster, men nu ska jag väl lyckas med min nya leksak.
  Min Dotter Madeleine ringde just och sa att de kommer.Först till Pappa-Morfar och lekplatsen.Eller om det blev mig först för här fanns godispåsar att hämta.De ska ha picnic och fara till Torekällberget först äta där.
  Får väl skriva ett inlägg om det sedan.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 9. Det verkar underbart vackert! Klart du ska hyra. Du kommer säkert stormtrivas!

  Ha det fint! Kram.

  SvaraRadera
 10. Det ser ju helt underbart ut. Klart du ska hyra det och testa, det kanske är din grej. Och vara ensam, det är nog något man vänjer sig vid.

  Alla bilder såg ju så mysiga ut, jag skulle kunna tänka mig att bo så. Alltid.
  Jag är avundsjuk ;)

  SvaraRadera
 11. åhhh, det kommer att bli så himla läckert och mysigt
  tänk när du sitter där och målar dina fina tavlor och njuter av stillheten och fågelkvitter...härligt
  påskkramar

  SvaraRadera
 12. Det var ett fint ställe! Jag har torpargener i mig och har alltid känt mig hemma just med små röda torpstugor. Klokt att prova på men du blir nog fast där.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera