söndag 3 april 2011

Rent hus....


Idag har det vårstädats!! Skulle måla på förmiddagen var min tanke...det var så rörigt bland block och färger..har mitt gästrum som målarrum, och sovrum..ibland. Fick för mig att jag sov bättre där än i mitt sovrum...plockade undan alla ramar och färger, allt mitt målarkit..in i förrådet....det resulterade nog i att det blev för besvärligt att ta fram allt för att måla..jag är nog en bekväm person, eller vill ha ordning omkring mig och välplanerat.....vad jag försöker säga är, att för att måla när andan faller på, är det mest bekvämt att ha allt framme...typ i en atelje...så idag blev lillrummet atelje igen...fram med allt...och började röja och städa på alla hyllor..tvätta fönster, torka lampor..lister..ramar...ja överallt...höll på från 10--17.00.....Så skönt!! Nu är det så rent och fint så jag kan bjuda hem både Silvia och Kungen......Men hann inte måla någonting...FAST nu ligger allt så fint framme på hyllan, bara att ta för sig av färgerna och blocken och dukarna ligger så fint och prydligt till hands...slängde tre säckar skräp, gamla målningar dåliga teckningar och halvfärdigt skit...sköööönt...Nu fint i förrådet, och ordning på hyllorna..ska försöka att bibehålla ordningen och inte slänga in skit där igen, då man plötsligt blir för lat för att gå till soprummet..... yngste sonen kom och hjälpte mig att bära ner skräp till soprummet...tänk vad mkt skönare det är när man får lite hjälp...Sonen J lade ut bokhyllan på Blocket....den jag tänkte skänka till myrorna..du kan ju få pengar mamma' tyckte han!!
Har en hel del kattprylar jag vill bli av med...Blocket sa sonen J...jobbigt tycker jag,med folk som ringer och undrar...jag är nog rätt bekväm ju..sälj den du, sa jag till son J..du får pengarna...Absolut, det gör han!! Ibland har jag slängsjuka, då ska man passa på...och ibland vill jag inte bli av med någonting.. det kan vara bra att ha, sen nångång...nångång kommer sällan och förrådet smockfullt...
Ikväll var vi på bio..syrran jag och väninnan B...Möte i Toscana...hm..lustig film..Juliette Binoche och William Shimell( mkt charmig man) spelade huvudrollerna...Hon är ju så otroligt vacker och spelar så bra...ja jag tyckte om filmen.....men vännen B hade svårt att sitta kvar och se den, då det inte hände något...ja det var en sällsam historia, rätt så sann..och tragisk. Men Toscana är vackert och dit vill vi flytta nu, syrran och jag...hah hahhha...

7 kommentarer:

 1. Hej!!
  Hoppas att du inte har glömt bort lilla mig. Jag har ju inte varit så aktiv här på sista tiden. Men det har en anledning som jag just skrivit lite om i min blogg. Kan inte skriva om det så mycket pga sekretess. Men nu har jag gjort en titt in till dig igen och såg att du fyllt år. GRATTIS så förfärligt mycket i efterskott. Attans också att jag skulle missa det! Men hoppas att ni firade ordentligt utan min medverkan.
  Kramis!!!

  SvaraRadera
 2. Nu närmar sig att Rantamor ska få se nya tavlor målas, det hör jag det.
  Spännande.
  Jag är trött och korpjävlarna anfaller inatt.
  inget jag vill...

  Ha en bra måndag.

  SvaraRadera
 3. Är nästan avundsjuk på dig som har din ateljé städad och clean!...min skulle också behöva ett ordentligt lyft!
  Ha en fin dag!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 4. Vilken energikick du fått!! Önskar det kunde smitta av sej lite...nu har jag ingen ateljé som behöver städas, men en hel övervåning/vindsvåning som fungerar som förråd, och där ingen riktigt vet vad som finns. Å jag blir så trött på mej själv...Får hoppas jag vaknar upp en dag och också är på riktigt slänghumör, och jag är precis som du, det är alldeles för jobbigt att lägga ut det på Blocket eller Tradera.
  Ha´ nu en bra måndag!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. JAg kommer och hälsar på i Toscana!Här har vi också slängt en del i helgen. Eftersom jag fick slopa ett köksskåp för att få plats med kylen och frysen var jag tvungen att sortera ut en del. Men det känns bara SKÖNT!
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Jag håller på att vårstäda idag. Nu lunch- och datapaus. Sedan fortsatt städning. =)
  Ha det fint! Kram.

  SvaraRadera
 7. Tjingeling, tänk vad härligt när du får "dra" igång måleriet i ett nystädat rum. Jag målar också & vet att efter stor rensning....känns det så ljuvligt och börja på något nytt....Lycka till!
  Önskar dig en bra vecka och mycket inspiration.
  Kram.

  SvaraRadera