söndag 25 september 2011

Paff..igen -dagboken Söndag-




Helgen paffade iväg som en raket..Det som finns kvar är minnet av lördagen...den var så mysig..Med Ines...Hon förgyller tillvaron, det ljuvliga lilla sockergrynet..Fredagen, ja den var trött..fredagspys i soffan, kinamat och lite vin..somnade nog till tv:n några gånger..skönt att slött få slöa...
På lördagen var vi parklekare. Lilla Ines ville gunga, eller "iyia" som hon säger..Det var många mor/farföräldrar i Stora Stadsparken..alla gullade vi med våra barnbarn och knäppte kort och passade..och pussade-
Man ger så mkt extra som mormor..Underhåller och leker, pratar och busar, roar..passar och har stort ansvar..Ines fick äta pizza med oss..Det gillade hon, och fick dricka juice, i stora glaset..Sen efter all lek och mat, blev hon trött..Somnade skönt i vagnen..Jätteskönt väder bjöd in oss på en långpromenad..Tänk hon gnäller aldrig!!!!..inte när hon är med mig i a f....Vaknade lika glad, och vi gick hem till mig för att fika...Bulle och saft..Hon satt i stora soffan och njöt...och bubblade och pratade oavbrutet..Fick en bok,av Öst-göte, med ljudeffekter..mycket roande..hahahah undrar om hennes föräldrar roas av den lika mycket..Och man blir trött av att vara mormor..vi lämnade tillbaka den ljuvliga lilla sötnosen..suck..va mysig hon är..jaj ajja jag tänker tjata om henne, massor, för det får jag..HON är värld'ens finaste....Sen var vi så trötta, hade mat som skötte sig själv i lergryta...Hyrde film och hade en skön kväll i soffa den gula.--Minns inte mkt av videofilmen kan jag erkänna...den var såååå bra att sova till. Det var han den franske mannen med stora näsan Depardieu."mina eftermiddagar med Margueritte" seg film.....
.Helgen bidde svamplös..Ty ryggen sade nejtack till det...
Hoppas denna vecka bli lugnare på jobbet...tänkte på, att jag är rätt gammal nu!!...Sinnet är 22 men ryggen är 97.

---hade en målareftermiddag....skönt att koppla bort ryggslutet ett tag..' med en suspekt tavla på en dam som doftar på en solros (!!!!!)

Syrran minsann..ho kom hem från Kina igår...Nu ska ho snarka in lillrummet ett par nätter hos mig..det blir trevligt..

9 kommentarer:

  1. Jag hoppas bli Farmor en dag (stora möjligheter för det enligt sonen!), gläder mig så!

    SvaraRadera
  2. Hej, du fick ju en riktigt skön och fin helg trots ryggeländet.
    Du har så många fina icke-eländen att glädjas åt.
    Du är en lyckost!

    En finfin söndagskväll önskar
    Karin
    med kramar!

    SvaraRadera
  3. hej mormor ser att du haft det mysigt med lilla Ines, och haft en skön helg om än trött, snygg dam du målat, jag målar lite då o då men det är alltid så mycket annat så jag får liksom ingen ro..men det blir väl bättre när det blir kallt o ruggigt ute, söndagskram

    SvaraRadera
  4. trist med en skruttrygg. Visst är det underbart att promenera runt med barnbarnet! Jag gick förbi Stadsparken med Malva vid 11.00 tiden i går. Vi var på Vernissage och såg Toras tavlor...en djuping.
    Gillar din härliga tavla som du har gjort i dag. Jag fyllde min svampkorg på 40 min ...Finns hur mycket som helst nu...

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  5. Du verkar ha haft en härlig barnbarnshelg!
    Ja, höstens färger är nog dem jag gillar bäst, varma och mysiga.

    SvaraRadera
  6. Vilken underbara tavla du gjort!! Nu menar jag den med ram...*skrattar*...
    Visst är det underbart med barnbarn, och rätt skönt när de blir hämtade också...för visst sliter det kroppen och knoppen att ha dom, man lyssnar och springer som aldrig förr. Hoppas att din kropp mår bättre den här veckan, det kanske just var "barnmedicinen" som behövdes...för gamla håller vi då inte på att bli!!
    Ja, det är tufft nu, men kanske väntat. Ska in till Usö i morgon och hälsa på, jag hoppas hon är vaken och såpass medveten att jag kan säga hur mycket hon betyder för mej och att jag älskar henne som den vän hon är. Jag pratade med hennes man ikväll, å jag är orolig för honom.
    Ha det så gott vännen och tack för din varma kommentar på min blogg!!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Det låter som om du haft en underbart rolig och skön helg!Och visst är det helt OK att sova framför TV´n, det visar ju bara att man gjort en massa betydligt bättre saker under dagen!

    SvaraRadera
  8. Vad härligt att mysa med barnbarnet och ha det gott tillsammans och det var visst inte bara lilla Ines som var trött efter en ag i parken. ;)

    Vlken fantastisk tavla du har målat! Helt underbar! Love it!

    Måla på du talangfulla kvinna, krya på ryggen och ta hand om dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera