onsdag 16 november 2011

Ah nu går vi vidare...Lever för i dag..den dagen den sorgen, inte fördjupa sig i pensionen...tar åt mig av vad SA skrev, det är LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT dit...tack det var snällt sagt förresten!!..
Har egentligen aldrig oroat mig speciellt, för någonting. Allt brukar lösa sig, och tar man det med humor, livet, så går det rätt bra. Tog tag i en situation ikväll...Ni vet, min syster och jag, vi var alltid ute på kvälls promenader, flera gånger i veckan..Eftersom hon flyttat får jag lov att häva mig ut själv...Något som jag alltid tyckt varit trist. Nog finns andra att gå med, men det passar aldrig. Så med musik i hörlurarna, och stavarna i högsta hugg...Nöjd av den friska kvällen och med nyinspelad musik, så tänker jag fortsätta med detta.Ni ser, det löser sig!..ensampromenad..Mötte många ensampromenerare...så jag var inte ensam..ENSAM är ett så starkt ord..Ensam är stark.Är det så??
Tror inte det faktiskt..Har pratat med en person..som alltid sagt det. "Jag klarar mig själv,jag behöver inte någon, bättre vara själv. Så slipper man oroa sig för bli lämnad och övergiven". Också en underlig tanke. Nu har denna personen ändrat sig helt. Och funnit lyckan och tryggheten i en annan person, tillsammans..TILLSAMMANS. Det är ett jättefint ord.Vad glad jag blir för det. På tal om ensampromenader.

6 kommentarer:

 1. Så bra att du går vidare....
  Ensamhet tycker jag INTE om, själv är jag så TACKSAM över att inte vara ensam! Jag tror att när man blir liiite äldre...är det allt skönt att vara två???????? Men jag vet inte hur det känns att var ensam( samme man i måååånga år)Orkar knappt tänka tanken....
  Var rädd om dig & må väl. Kram kram

  SvaraRadera
 2. Det finns så många olika sorter av ensamhet. Att vara ensam med sig själv behöver inte vara tungt alls, bra sällskap, mycket att göra, bra intressen och så vidare. Att vara ensam när man är med andra är nog att vara mycket ensammare än att vara ensam ensam. :)
  Självklart, du har låååångt till pensioneringen ännu...unga du!

  Kramar
  Karin

  SvaraRadera
 3. Så klokt föregående talare uttrycket det...att vara ensam när man är med andra är nog värst...sen kan man vara tillsammans med någon fast det är hundra mil och mer än så emellan...Skönt att du går vidare, livet ska njutas av, det är jag övertygad om, även om det är svårt ibland, väldigt svårt...
  Ha det så gott vännen!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Pettas har helt rätt, det är nog värst att vara ensam trots att man kanske har sällskap!
  Men det är onekligen så att ju äldre man blir, desto större blir behovet av att dela sina innersta tankar och känslor med någon annan. Sen om det är någon god väninna, ett vuxet barn eller sin gamla gubbe - det spelar kanske inte så stor roll!

  SvaraRadera
 5. Så bra att du promenerar vidare. :)
  Valfri ensamhet kan nog vara skönt och absolut ibland, annars är nog någon form av flersamhet bättre.
  Ha det gott,
  kram

  SvaraRadera
 6. Tillsammans är ett vackert ord. Ensam också. Det borde kanske vara större skillnad på att vara ensam och att känna sig ensam...
  Kramar

  SvaraRadera