söndag 27 november 2011

första advent..

Ja di säjjer att det är första advent i dag..kändes inget, inte det minsta julkänsla..Inte en enda liten julesak i mitt hem.(nästan)..jo för unge herr E, har plomberat mitt förråd..Nu börjar det kännas lite träääääääligt...ah..det går ju ändå, men nog skulle jag velat tända några adventstakar /stjärnor idag..ah, det får bli i morgonkväll, då anländer den förlorade sonen från Oslo....Jag orkar inte häva runt bland ungarnas flyttkartonger, för några stakar's skull...så ingen ko på isen....
Hade en fin första advent ändå idag...hos goda vänner på Landet..Trots gröna gräsmattor och knoppar på träden, 10 + grader, och storm...De bjöd på adventskaffe i sitt fint julpyntade hus...lussebullar, och pepparkakor....med brasan knastrande, och en filt runt oss, satt vi och myste och skrattade tillsammans..tack tack för att jag har så fina goda vänner....Anita transistor, morsan min, var med..Mina vänner älskar min mamma...de har inga föräldrar, så varsågod, de får låna min...mamma..Pappa, vet jag inte OM de vill låna, men OM de ville.OK de får det med!! Visst är jag generös!!! Mamma var idag på sitt mest förtjusande sätt...glad och sprallig, och spirituell...berättade hon roliga händelser från sin ungdom, i Mariehamn...Hon berättade om sin pappa och mamma, sina syskon. Verkar som hon minns mer från förr, än vad som hände i förrgår..Närminnet sviktar... Efter besöket hos de trevliga glada paret, åkte mor och jag till Askersund..Där var det julmarknad, julskyltning..Inte mkt till julkänsla i stormen, det ösregnade. Hungern avlöste shoppinglusten, så vi hamnade på torgets pizzeria. Mkt gott..

Handlat på mig massor med ljus...så ljusmys saknas icke i denna mörka kväll...som tur är...
Hörrni va fort det blev måndag...

10 kommentarer:

 1. Ja, det var ju kort och koncist! :D

  kram

  SvaraRadera
 2. Hahhahaah...hann inte med....överskriften var snabbare än underskriften!!

  SvaraRadera
 3. Godkväll !

  Hoppas allt är okej med Dig.

  Så är det när man blir en bit uppåt närmare 70-100 att närminnet sviker.Jag minns mer av det som hände när jag var barn o.ung än förra veckan, om jag inte skriver upp.Minns det inte men ser att jag gjort det.Egendomligt .

  kram Skönt att det är en vanlig Måndag i morgon, så allt rullar på.
  Mi

  SvaraRadera
 4. när jag gjorde mitt inlägg spöregnade det men helt plötsligt kom det snö, blöt men ändock, så nu är det vitt på backen, du fick en mysig l:a advent trots vädret ser jag, kramen till dig

  SvaraRadera
 5. Jag har faktiskt lyckats få lite jul-feeling, trots avsaknaden av snö :-D

  Beror nog på god mat i gott sällskap!

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 6. :D, det blev ju längre, trots allt.
  Så härligt det låter att faster Anita Transistor berättar om folket på Mariegatan 34 i Mariehamn, skulle gärna varit med. Du kan väl banda ?

  Ha en fin dag och hoppas att adventsstakarna kommer på plats så småningom. Inte brådskar någonting..

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 7. Du verkar ha haft en härlig adventshelg även om du inte fick upp några ljusstakar. Härliga bilder också från Askersund, såg faktiskt riktigt julmysigt ut.
  Vi bodde på hotellet nere vid kanalen sista året Penny var med på semestern. Vi "landade" ganska tidigt så vi hann gå upp till torget och shoppa lite och sen hade vi en riktigt trevlig middag - med hund - på deras terass!

  SvaraRadera
 8. Varför inte måla november....gråskalor kan vara vackra :)

  SvaraRadera
 9. Ja , jag tycker det bara är Måndag och Fredag vart resten av dagarna tar vägen vete katten.
  Ha det fint!
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 10. Inte var det mycket till adventskänsla igår, men vi gjorde så gott vi kunde och du också förstår jag! Tur att allt inte hänger på stakarna i fönstret...(hur dumt vart inte det där då...?? *fniss*). Vackert i Askersund, kul med lite utflykter så där, man kan behöva det när det är en grå årstid. Ska försöka planera in en tur till TantGrön i Vintrosa innan jul, känns som ett måste...
  Ha en fortsatt skön måndagskväll!!
  Kram

  SvaraRadera