torsdag 17 november 2011

Sitter här och drömmer..
Kan titta om om och om igen..på mina bilder från Havet...känner doften och hör bruset.. några små filmer också, där vågornas brus hörs tydligt..OM jag ska flytta, ( hahahhaha nu igen) ska jag bo vid havet...Just det där stället vid den fina viken, som vi fick reda på av innevånarna i staden, dit inga turister hittar....( vad var vi då??)..där skulle jag kunna slå upp mitt hus..Man skulle vara en sköldpadda...hahhahaha, bli hundra år och ha huset på taket..Men det går bra att sitta här och njuta av bilderna, och drömma tillbaka, och veta ett ställe, dit man absolut vill resa igen..
'
Men hörrni, det är redan fredag i morron..och det känns bra.
Vi ska ut och äta mat, vi på jobbet, i morn. Det ska bli trevligt. Det händer inte allt för ofta att vi får ihop oss till "after work" . Alla är så trötta, men nu eller aldrig....snart är det ju jul..
Julborden närmar sig. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i julbord...Minns min farmors julbord.Farmor och farfar bodde på landet. Var lite halvbönder.Farmor Emma, hon älskade julen. Hon gjorde korv, egen sylta, kleneter, eller heter det klenäter, tio sorters kakor, lutade lutfisken, så den nästan föll omkull....ja julbordet dignade..vi firade många jular hos farmor...jag minns att jag bävade, för inget smakade gott i min mun...Bortskämda stadsbarn, för typ, snart femtio år sen, det kan ju inte stämma. Lilla farmor, du skulle se nu, nu för tiden vill barnen bara äta pizza och kebab...och tacos...OM jag får ha en önskerätt på mat, som jag gillar....ja viva Italia, jag ÄLSKAR spaghetti och köttfärssås......Det finns förmodligen inte på den fina krogen vi ska på i morgon!!

Idag efter jobbet....överöstes jag av barnbarn...har ju två numera...Lilla Ivar är fyra månader...ljuvliga lilla unge..Ines två år, pratade oavbrutet..Jag var barnvakt, till båda. Tur att deras morbror E var med, jag hade inte klarat det annars...HUR kunde jag klara tre barn, i så täta åldrar, då förr, när barnen var små???....
Ines och jag läste om Mumintrollet, hon äääälskar mumintrollet, och morbror E, gick och bar på lille Ivar, ty han var allt lite kinkig han...Ivar alltså..
Tur att det bara var en timme...hahhahah....
Nu säger vi godnatt, havets vågor och jag....

9 kommentarer:

 1. Havet ÄR härligt...
  kanske du ska flytta till Turkiet???
  skulle du trivas där ???
  Ha så trevligt imorronkväll på "efter jobbet"....
  översatte lite ***skratt***

  Ha en superskön fredag vännen...

  SvaraRadera
 2. Tror att en liten bit av dig längtar till Turkiet just nu för att du har varit där för ett tag sedan, men du skulle sakna havet här om du bodde där...det är ju sist och slutligen samma hav:)
  Kanske Svartåns vatten under Storbron i Örebro leder till samma hav....via Hjälmaren och små bäckar och åar...
  En härlig middag önskas i morgon!

  Karin ger kram!

  SvaraRadera
 3. Jag har tappat all reslust... trivs så otroligt bra där jag är.

  Däremot stoppar jag fortfarande korv och pressar sylta till jul :-D Julbordet sprider vi ut över hela perioden. Inget frosseri längre...

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 4. Hej Carina!
  Kul att få ta del av din mysiga blogg! Jag har också firat min barndoms jular i Pilbo och minns dina fina farföräldrar. Jag brukar baka goda kalljästa bullar efter din farmors recept "Emmas frestelser".
  God Jul önskar Ulla

  SvaraRadera
 5. Det är härligt att hitta en sådan strand....kan det vara grekland eller spanien?

  SvaraRadera
 6. Du har ju ett alldeles eget paradis!! Kanske är det just själva längtan som är viktig också, att man har något att drömma om. Ibland kan jag känna när jag längtat riktigt mycket efter något, och sen kommer dit, så kan jag tänka...jaha, var det allt...blir det inte mer än så...men själva känslan innan var nästan bäst.
  Hoppas ni får en trevlig kväll ute, efter en hel tröttsam arbetsvecka kan det vara skönt att runda av med lite god mat och gott att dricka plus en massa tjejflams!!
  Ha det så gott vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Förstår din längtan till havet...tänk att detta vatten kan dra såååå mycket i oss.
  Minnerna från jularna när man var barn, ja det var ju detta med mycket mat, mat...väntade att de skulle vara "över" så man fick öppna sina julklappar.
  Hoppas att din kväll blev trevlig.
  Önskar dig nu en riktigt skön Helg.
  kram från mig.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker också så mycket om att titta på dina bilder vännen. Så fina! Och visst är det något speciellt med havet. Ljuset, ljudet och doften. Det är som om det där vattnet ropar på oss.

  Jag hoppas att ni har det riktigt trevligt på er "aftework" ikväll. Roligt att komma ut och äta och skratta tillsammans utanför jobbet. :)

  Åh, så mysigt att ha barnbarnen hos sig och få rå om dem riktigt ordentligt. :)

  Ha nu en riktigt trevlig kväll med arbetskamraterna och en fortsatt fin helg!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Livet skulle behöva vara bra mycket längre så man hinner bo på alla vackra ställen som man vill. Men nu blir jag nog kvar på norra Öland (så har jag sagt på andra ställen förr)men man vet aldrig. Goda grannar är på väg att flytta på grund av att deras krämpor kräver många besök på lasarettet som vi har tio mil till. Åh jag saknar den där tiden när barnbarnen var så små. Det var härligt!
  Kram
  Kerstin (Ölandsvindar)

  SvaraRadera