måndag 14 november 2011

Sannigen


Är den att jag inte tycker om att arbeta...jag arbetar för att överleva..inte lever för att arbeta..En försäljare på jobbet idag frågade mig, om jag arbetar för att leva eller lever för att arbeta....svarade så klart att jag arbetar för att leva...Då är du kommunist..sa han..jaha..Ok då..OM jag inte behövde, skulle jag absolut inte arbeta...Jag skulle sysselsätta mig, absolut..inte alls sitta hemma och slöa, no way..Jag skulle vara kreativ..Skulle måla tavlor, brodera, keramika', trycka på tyg, göra silver smycken, bygga saker, uppfinna saker, och skaffa mig en massa djur, en trädgård och ett huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus!!!!
Känns som jag skrivit detta förr..hahahahahahah...Kommunist eller ej, jag är trött på att jobba..
Men för den skull, jag trivs på mitt jobb....men ack om jag slapp...idag har min tumme värk så in i alla bomber..VEM vill försörja mig?? Ha ha ha......TÄNK, man skulle ju kunna leva enklare...Bo billigare, inte köpa en massa onödiga saker.(som nya muggar i Gustavsberg)...Men arbeta måste man ju sa Min pappa, han säger klart och tydligt, att man måste göra nytta..annars duger man inte...Utan ett jobb är man inte värdefull..eller?...Tänk att få arbeta med det man känner sig värdefull med...suck..jodå, nog är jag värdefull på jobbet, det känner jag helt klart..men jag vill i allafall inte arbeta...Eller ska jag tänka så här, jag ska vara glad för att jag har ett jobb...tack tack!!
OM jag hade råd, skulle jag jobba halvtid...men då måste jag nog ha nån som försörjer mig..Nån frivillig???

Höstbild..målat av mig...

10 kommentarer:

 1. Frågor som jag antar att de flesta ställer sig nu och då. Tänk så många gånger som man vill göra någonting helt annat än det man måste för sin överlevnads skull. Förstår nog inte hur den där försäljaren tänker alls...men det kvittar.

  hoppas din tumme blir snäll snart! Inte kan du gå omkring och ha ont hela tiden, både här och där...

  Godnattkramar
  Karin

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig helg ni verkar ha haft. Jadu....det där är ständiga tankar som mal runt i skallen på mig också. Jag skulle inte ha de minsta problem med att sysselsätta mig ifall jag jobbade mindre. Men hur blir det sen i pensionskuvertet? Inte är det mycket det som komma skall och då törs jag inte chansa men det är ju nu jag lever....

  Nej nu ska här sussas.

  Javisst vi hade fest i huset mittemot ditt. På den översta våningen var vi.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 3. Ja du, nu känner jag att jag blir lite djup...*skrattar*, men jag arbetar nog för att överleva, och inte mer...försöker att förverkliga så mycket som möjligt av det jag vill, inom rimlighetens gränser, och där kommer ju ekonomin in igen...suck. Vilket ekorrhjul!! Å som Annika skrev, pension, den törs jag inte ens tänka på...det är nog inte ens värt att kosta på frimärke på det kuvertet.
  Idag försöker jag glädja mej åt min lediga dag, att bulldegen väntar på att knådas (har ju så svårt för det där med att baka...)fast jag egentligen borde ta kameran och gå ut i skogen nu när solen skiner så gott!! Vad det blir...det visar sej??!!
  Ha´en bra dag!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Älskar Höstbild - målad av dig!

  Jag känner ofta likadant, vet inte hur många mornar jag klivit ur sängen och suckat "om jag skulle få vara ledig, åtminstone ett halv år"...sen drabbas jag av dåligt samvete och försöker vara glad att jag har jobb...
  I helgen skall jag på en akvarellmålarkurs! :-) Ser såå fram emot det!
  kram,
  Ann-Mari & katterna

  SvaraRadera
 5. Jag har ju haft förmånen att vara "egen företagare" i 44 år tills i våras och då lever man nog faktiskt lite för att arbeta. I alla fall i vårt fall där vi jobbade med vår hobby. Så det var aldrig några problem, jag gick alltid glatt till "jobbet".
  Fast ibland fick man ju slaget i ansiktet trots att man jobbade jämt(för några 4/5-veckors semestrar var det aldrig tal om) att "du har väl aldrig jobbat, du är ju egen företagare" av sådana som hade välbetalda jobb med massor av ledighet!

  SvaraRadera
 6. Glömde ju att lägga till det viktigaste; Det är inte att arbeta som dom flesta tycker är trist och tråkigt, det är helt enkelt exakt vad man jobbar med!

  SvaraRadera
 7. Tack tack för dina snälla grattisar på vår bröllopsdag...
  jag är så glad för varje dag jag får me Rantafar...
  tänker på dig som förlorade din livspartner alldeles för tidigt...

  Hoppas att din dag har blivit bra...
  tavlan var snygg...måla på du vill se mera...

  SvaraRadera
 8. Så vacker höstbild!
  (Det krävs nog lite mer än så för att vara kommunist;)- själv betraktar jag mig som socialist, vilket ju är närbesläktat, trots att jag i viss mån lever för att arbeta och inte enbart tvärt om.)

  SvaraRadera
 9. Ja,a du vad säger man, vi måste arbeta för vår försörjning, men skulle jag börja om så skulle jag nog välja ett helt annat yrke, nu med fokus i hand, mycket skön känsla i din höstmålning, härliga färger och ett fint djup, kram till dig

  SvaraRadera
 10. Oj vilken härlig höstmålning. Mycket fina färger. /Petra

  SvaraRadera