lördag 19 november 2011

Vad roligt att höra från dig Ulla!!

Farmor Emma igen!!


Visst minns jag grannarna mittemot farmor..Där var vi ofta och hälsade på- Minns Klara och Gunnar. Och Bengt...Bengt var så jättesnäll, den allra snällaste vi visste. Men dig minns jag inte Ulla, är Bengt din farbror alltså??..Syrran brukar prata om Ulla, som hon lekte med som barn!! Ska hälsa till henne, och till våren kommer vi gärna och hälsar på. Har vid några tillfällen hälsat på i huset där farmor bodde. Hos Bettan!! Bettan och hennes bror Ove,lekte vi med. Vi plockade ägg hos grannen Vallin, och lekte mycket där hos Monika och Sigvard. Sedan lekte vi med barnen Lars och Set Arvidsson, heter deras syster Lena tro?? Vad roligt att ni bor där i Huset, där tant Klara bodde!! Ja vad kul med Google, där hittade jag även min kusin Karin, på Åland!!! Då jag Googlade på Morfars namn...

Hann med en lång promenad i solen, missade blomaffären som jag hade tänk ta på hemvägen..
Hade full fart med musik i Öronen, som sonen spelat in på min mp3..riktigt studsade fram.
Mor Anita blev glad då jag kom..Hon var hungrig. Mamma hatar att laga mat till sig själv, vem gör inte det. Så jag tillagade goda biffar, ris grönsaksblandning och lite gräddsky...Till kaffet varsin Lussekatt. Mamma som brukar baka de allra godaste lussekatter, tyckte att köpekatterna var torra. Jag kan hålla med. Köpte lite saffran, för att om andan faller på nån dag, baka lite lussebröd. Det är Första Advent nästa söndag...Roligt att ta fram adventsstjärnorna och ljusen. Det lyser upp i alla fönster. Varje år tänker jag, jag ska inte plocka fram ALLA julsaker..Men ändock, när det närmar sig kommer alla tomtarna tågande' fram. I år ska nog alla barnen fira här hos mig, och barnbarnen. Så det blir till att plocka ihop granen kan jag tro...Äldste sonen nyser av granbarr, så vår gran är inte speciellt äkta..Vid några svaga tillfällen har vi sagt, vi åker bort i år med....det var inte fel att fira jul i Istanbul....

Hahahah, visst kan man bli bakis på te, om man dricker riktigt mycket så?? Nu kom ni på mig, det fanns så gott rödvin på puben, liksom hörde till lammköttet..

7 kommentarer:

 1. Det ante mig att det var pubmiljön!:)

  gokväll!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Tittar in för att önska dig en
  Ljuvlig Lördag
  Och en
  Skön Söndag.
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 3. Fina minnen du har. Härligt med en farmor som hade tid.
  Så du missade hyacinten i dag? Det finns på COOP såg jag då vi nyss var där. Vi var på öl & whisky i Conventum i går. Fattar inte att man först betalar 200 för att komma in och sen biljetter till drycker.
  Men ring på nästa gång du går förbi. Kul att ses ju. Måla på nu. Vi ska cykla till Sörbyängen till en nyinflyttad kompis.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 4. Nu börjar jag också rota i min minneslåda...ska nog leta lite på facebook och google efter en del bortglömda vänner sen förr...mannen i huset har släkt lite varstans i landet, ska nog leta åt honom med...han har flyttat så mycket i sin barndom så han har rötter som en rädisa säger han...men härifrån flytt´vi aldri´!!
  Du hade så rätt, sol här hela dagen också och jag har gjort ett s.k. grispass på jobbet, började 09 och slutade 21...EN timmas rast på det...och då vilade jag, så inte såg jag mycket av solen tyvärr!! Men i morgon är jag ledig, månne det bli sol då också...??
  Ser faktiskt fram emot första advent, och kanske inte bara för att jag får ta fram staken då (hahahah...!!) utan för att det blir lite ljusare med all belysning ute också. Har inte bestämt mej för än om jag vill ha snö eller inte redan då, som om jag kunde bestämma det...*asgarv*!!
  Ha det så gott, nu ska jag avrunda kvällen med en latte, det tycker jag att jag är värd!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Jag saknar oxå mina mor o farföräldrar, tänk vad de förgyllde barnaåren! Fantastiskt! Få förunnat har jag förstått dock! Så skoj att det kommer upp efter så många år någon annan som kände till din farmor!! =)
  Lussekatter ska jag oxå baka, men annars har jag ingen julkänsla alls,tycker det känns allmänt konstigt att det närmar sej när gräset är fortfarande sommar grönt men förhoppningsvis kommer det, ska vara på julmarknad nä helg så antagligen kommer den,hehe..Må gottt, kram =)

  SvaraRadera
 6. Oj, så "härlig" du är! Känner sååå igen mig själv! Jag har också börjat leta efter mitt förflutna...tror att det har med åleder att göra? vad tror du? det du skriver om julen...kunde vara jag själv som skrev det..hi,hi.
  Nej nu ska jag gå och ta mig en kopp te...*fniss*....vi ska snart äta middag.
  Kram på dig och ha en bra Dag!

  SvaraRadera
 7. Känner igen symptomen.

  Det är normalt.

  Ha det gott.Och ta hand om Dig.

  Kram Mi

  SvaraRadera