fredag 13 augusti 2010

No bi or not to bi


Inga bin målade idag. Idag var det kalas för yngste sonen som blev 23..Uj ju uj uj uj..tjugotre år. Var tar åren vägen. Som de gamla säger!!Barnen blir stora och vuxna och man ser hur de blir..Hur de formats till egna individer. Söner, som man tycker är det finaste som finns. Morsa som man är!! Klart att sonen är speciell. Och snygg är han. Och snäll och trevlig. Jag frågade vad han önskade sig i present. En Cheesecake sa han. Inget annat. Shit, jag hade ingen lust att baka någon cheesecake. Men det gjorde jag ändå..för det var ju det min SON önskade. Undrar om jag hade bakat en, om min dotter önskat det? Men den blev jättegod. Och sonen njöt och åt. Och sa "mamma du gör världens goaste cheesecake". Jag hade kunnat göra en till, för att se honom så glad. Då är mamman ( jag) nöjd. Mammor och söner, det är nåt speciellt. Jag tror det. Man skämmer bort dem. Precis som min farmor gjorde med sina söner. Jag minns så väl. Efter stora släktmiddagar. Alla kvinnor/flickor skulle hjälpa till att diska. Men om en mansperson/son, skulle råka ställa av sin tallrik i närheten av diskbänken, schasade farmor snabbt bort honom. Man förstod inte det där när man var liten. Det var så naturligt. Farfar stod aldrig vid diskbänken eller spisen. Tur att det är annorlunda nu. Jag ser gärna att mina söner hjälper till. Och det gör de. De såg aldrig min farmor och hennes viftande. Äldste sonen hjälper sin flickvän i köket, de gör saker tillsammans...( stolt mor igen) Och jag gillar henne jättemycket. Så det där med söner och svärdöttrar..det förstår jag inte. Bara de får en cheesecake ibland, h áha!
Glad helg!

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för kommentar och besök hos mig.
  Cheesecake, det är gott, min svärson blev helt såld på det när han fick det första gången, det är en favorit hos dem och han gör den själv.
  Visst är det tur att tiderna är annorlunda, stackars de killar som inte får lära sig hur man sköter ett hem, de kvinnor de stadgar sig med får det inte lätt. Skönt när man kan dela på arbetet.
  Fina tavlor du målar, dina nakna damer var fina. Människokroppen är ju vacker och det är inget brutalt över tavlorna så det är bra att du fortsätter. ;D
  Önskar dig en fin kväll.

  SvaraRadera
 2. Bröst är magi, inte sant. ;)
  Det tog över två bloggår innan jag vågade göra ett brösinlägg, så allt tar sin tid till att blli "modig". Hihi. Hoppas du får en jätte fin lördagskväll! Kram Madeleine =)
  Ps. Bilden jag fick på mailen är super härlig. Tack så jätte mycket!!!!

  SvaraRadera
 3. Tack för titten hos mig! Jättekul! Vilka fina målningar du gjort! Härliga!
  Ja, du det du skriver om mor och son stämmer, så är det även för mig!
  Ha det så gott och hälsningar från norr
  Carin

  SvaraRadera
 4. Men så roligt att du hittade en massa fint hos mig =) Jag säger detsamma!
  Ja jag har två söner och jag känner igen mig i det du skriver. Det är verkligen speciellt mellan mor och son! Inte för att jag har en dotter nu att jämföra med, men man märker skillnaden mellan far och son. En av grabbarna var sugen på chokladrutor en kväll, haha vem tror du inte stod och vispade ihop en smet... fast man var dötrött, jo mamma! Ja man är lite för vek... men det är av kärlek!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 5. Jo visst är det av kärlek man skämmer bort barnen. Jag tror inte man skämmer bort dem. Ger dem bara glädje och värme. Tror att det man ger, får man tillbaka. Snäll mamma = likamed snälla barn. Rätta mig om jag har fel // Karina

  SvaraRadera