onsdag 1 september 2010

Keramik-onsdag


Ikväll har kermikkvällarna börjat igen..det är en trevlig lokal i skolan där jag jobbar, som vi håller till. Vi var bara två deltagare ikväll. Tyvärr hade jag inte med mig nyckeln till lådan där leran förvaras..så det blev inget gjort. Men tänk det gjorde inget. Vi pratade. Vi har så mycket att prata om. Ibland är det kul att bara träffas och prata och dricka te. Planerade inför nästa onsdag. Tänker satsa på att göra keramik"burkar" med lock. De kavlar och modellerar jag helst. Har även gjort en stor häst, som jag sålt. Funderar på att göra en till!! Snyggast är att rakubränna. Vilket kräver en del, och min dröm är att ha en egen rakuugn....Med mycket ide'er i huvudet, går jag nu med en bok till sängs!! Godnatt!

5 kommentarer:

 1. för många år sen höll jag på med keramik..jag var urdålig på att dreja..roligare att tumma o kavla..din blå kruka nedan gillar jag..
  nu ska jag också sova..natti natti..

  SvaraRadera
 2. Så härligt det låter med keramikkväll.
  Kram:)

  SvaraRadera
 3. Hej tjejen,

  Så härligt glad jag blev av din hälsning på min blogg och att jag gav dig "Bi inspiratione" " Be inspired" hi hi hi...

  Jag älskar också bi, funderade ett tag på att bli biodlare på hobbynivå men den idén får nog växa och gro lite till.

  Skulle vara jätte kul och se något av dina verk, kanske något som mina foton inspirerat till.

  Ha en underbar dag och Kram

  SvaraRadera
 4. ja tumma och kavla gillar jag med bäst. Gärna lite snett och vint, så det blir charmigt..Man vet ju inte vad som händer i ugnen. Lika spännande varje gång. OM glasyrerna blir bra..så blir man så gla!! Kram Och go helg på min bloggvänner små!!!

  SvaraRadera
 5. Omberg! Där har jag varit flera gånger. När vi har "barnfritt" vilket inte händer så ofta tar vi gärna in på Sveriges största trähotell "Turisthotellet på Omberg". Vi var där 2005, 2006 och stannade till där senast för 5 veckor sedan men de har bytt ägare...Underbar miljö, så tyst, lugnt, charmigt och VACKERT!!!!!
  Hoppas du hittar kantareller.

  SvaraRadera