tisdag 4 januari 2011

GOD FORTSÄTTNING!!!

HEJ igen!! Två veckor utan blogg, nästan så jag dött!!! Trodde i min enfald att jag skulle kunna sitta och småblogga lite och lägga in trevliga foton både från Istanbul och Grövelsjönsfjällstation!!!! Men så blev icke fallet. Har inte befattat mig med en dator på nästan två veckor, snacka om abstinens!!!!!!! men har ju haft så Himla trevligt så det har gått bra ändå..Saknat Er alla har jag gjort!!! ÖNSKAR Eder alla en god fortsättning på det nya året!!!!!
Istanbul var en skön tillvaro, i varmt väder..Vi satt ute på restauranger på kvällarna och vandrade i affärer och basarer, olika kulturella evangemang på dagarna och hade bara skönt...Med barnen de små---.hahhaha de är,23 år 25 år och 28 år--- ändå är de mina små barn!!! Vi hittade roliga affärer med antika kläder och hattar, prutade på kryddor och teer, billiga kläder och skor.....Min dotter har lärt sig prata turkiska, så vi fick inga turistpriser direkt!!!! Vandrade över Bosporen och galatabron, och drogs med i den sköna avslappnade tillvaron.....sitta titta och bara vara..----De vackra spårvagnarna var pyntade med röda rosetter!!
Turkarna är roliga, det hade Tomtar i skyltningen, trots att de inte firar jul!! De firar nyårsafton och ger varann presenter då!! På självaste julafton letade vi oss till en katolskKyrka..Där var det så vackert och stämningsfullt...Julpyntat och upplyst av ljus och granar..Maria och Josef och krubban, lammen och herdarna...Mkt fint. På julkvällen var vi på en restaurang och åt gott, och rökte vattenpipa. Vi åt gott ute varje dag och unnade oss fika också...som julklapp.
Som kontrast till detta åkte jag direkt från Arlanda till Grövelsjön...Fjällstation i Norraste Norra Dalarna...En vecka i en stuga med bror min och hans fruga. Jätteskönt. Skidat, läst bastat, ätit, skidat, ätit läst bastat sovit, ätit sovit....skidat. Där uppe i fjällvärlden är luften ren och god. En dag åkte vi till Röros i Norge. En otroligt vacker stad. Som en idyll så pittoreskt och väl byggd och ren...Kontrast till Istanbul , med 15 miljoner inv, och avgaser till max!! I Grövelsjön är det tyst, ren luft och lugnt!!
Men nu är det skönt att vara hemma och vila upp sig lite innan jobbet igen!!
Ska läsa lite blogg nu och sedan blir det sovdags, efter en lång resa...47 mil i riktigt ruskväder. Otäckt att vara ute i trafiken i detta yrsnöoväder...kraftigt snöfall blåsigt och halka.
Glad att vara hemma och läsa och skriva blogg igen, som sagt var..Ska måla lite, det var rätt länge sedan nu...fått inspiration i Istanbul, till nya damer....Haremsdamer!!!
Kram och Godnatt!!!!!

6 kommentarer:

 1. Välkommen hem!! Vilken omväxlande ledighet du haft, först näst intill sommar och sen hem till bistra vintern, å den verkar aldrig ta slut! Ryggen har för länge sen pajat av all snöskottning, och nu kan man bara sitta och konstatera att det kommer mer...
  Har faktiskt aldrig varit i Turkiet, men det är inte utan att jag blir lite sugen. Trodde nog de firade jul, men så var alltså inte fallet. Snyggt med rosetter, kanske vore något för Örerbo´s stadsbussar att ta efter...??
  Ha det så gott!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Carina!
  Tack för dina reseminnen det hörs verkligen att du har haft det bra. Tänk nu kom jag också iväg en stund tack vare dig. :)
  Välkommen hem igen!
  God fortsättning på det nya året önskar jag dig.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad härligt med vistelser i två så olika miljöer. Då är du säkert full av inspiration nu. Känner igen mig i fotot av granatäpple och kivi. Vår frukost består så här års bland annat av granatäppelkärnor över mûsslin och varsin kivi. En riktigt god fortsättning på det nya året!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 4. välkommen tillbaka och god fortsättning
  roligt att du är med i bloggandet igen
  med vidgade vyer och ny inspiration
  ska jag tala om en hemlis jag har dansat
  magdans i turkiet med tillhörande kläder
  tokigt va.. men det har jag förtränkt..puh!
  kram

  SvaraRadera
 5. Vilka kontraster! Kul att byta miljö så där tvärt.
  annika

  SvaraRadera
 6. Oj vad du har farit runt men det låter som du haft jättemysigt på alla dina resmål.Skönt du kom ordentligt hem, för det är riktigt otäckt att vara ute på vägarna i snörök o halka.
  Ha en fin fortsättning på årets första vecka.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera