söndag 20 november 2011

Grådis....






Låg och läste länge i sängen i morse. Grannen bredvid, han hade konsert. Han spelar så vackert piano, och jag får ofta njuta av det på helgdagsmornar, genom väggen...
Bestämde mig ganska fort i morse att det skulle blifva en innedag idag..Kikade ut över nejden, här från femte våningen..Vitt dis på himlavalvet, blött i luften..småaktigt duggregn, som förmodligen skulle lägga sig som en envis blöt hinna på mina glasögon, om jag gick ut...Plockade med mina oljekritor,men fick inte till någon bild..Smått irriterad över att jag i går kväll, fastande framför tv:n istället för att måla..vad jag också fastnade för, eller som fastnade på mig...var en vit oljekrita under min Birkenstock...märkte det inte, mitt blinda stycke, förrän jag hade tassat runt överallt och lämnat kladdiga avtryck av en mkt fet oljekrita...Inte lätt att putsa bort sen...Tittade på "Så mycket bättre"...fångades av Tomas Ledin...vad snygg han har blivit på ålderns höst..Tänk att jag i min barndom lekte med honom i Sandviken..Jag är född där..Lekte på min kusins gård, med TOMAS LEDIN..det ni!! Vi lekte "ryska posten", "och tittut bakom knut"...tyvärr kommer jag inte ihåg om jag fick pussar av Tomas för det var sååååååååååååååååååå länge sen!!! Vad jag minns var att han var så lång och lite kaxig...och alla vi småtjejer var kära i honom...
Tittade i skafferiet, där fanns inget mjöl...Slapp jag baka också..vilken tur..
Tur att sonen ringde sen, och lockade ut mig på en promenad .. För det var skönt ute..Med huvan uppdragen, så tog vi en lång promenad runt Stadsparken och Oset. Skönt ute, inte kallt, men duggregn dock och mycket disigt. Sedan bjöd son J, mig på mat hemma hos sig. Han är en hejare på att laga god mat..Min favvorätt Spaghetti och köttfärssås, mkt vitlök..mums..Han bor fint i en liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiten lya på 30 kvadrat...Jag satt i soffan och kopplade av, tittade inte så noga OM han hade vattnat blommorna, eller städat. Tjatade inte alls, duktig va..Minns min egen mor, när hon besökte mig då jag var ung, gick hon runt och kollade och påpekade en massa..Jag minns att jag tyckte det var så jobbigt, vill inte göra samma sak...Klart man kan ju tänka, men behöver inte säga nåt.....Svårt det där att inte lägga sig i, eller inte så svårt egentligen om man bestämt sig att INTE göra det..Ge omtanke utan att inkräkta...

Nu inväntas syster yster som ska sova i gästrummet..skönt, så slipper vi snarka ikapp...Chou lever än, på övertid...Men November är ju inte slut än...

8 kommentarer:

  1. Hej Carina!
    Låter mysigt med din beskrivning av grannens pianospel.
    Kul med dina barndomsminnen.
    Mysigt med middag hos sonen. Gulliga du.
    Ha en fin kväll.
    Kram

    SvaraRadera
  2. alltså jag har nog inte riktigt förstått det där med den där Chou...
    finns han på riktigt...menar du att din syster bär runt på en stor gräshoppa eller nåt ???
    Jaja vad ska man säga...
    eftersom du säger att han lever ännu så kan det ju inte vara någon maskot...
    Vilken tur att du har dina söner nära dig...
    skulle inte en av dom flytta till Kina...
    eller har jag rört ihopa allt.

    Ha d så gott med kära syster och ...gräshoppan.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig dag du haft! Tänk så duktigt att sitta tyst i soffan och inte lägga sig i...(jag vet hur svårt de kan vara)jag "tränar" också på att inte lägga mig i.
    Du, Tomas Ledin...han blir bara snyggare för varje år som går...hi,hi.
    Ha det nu så bra och var rädd om dig!
    Kram kram.

    SvaraRadera
  4. Jasså, det blev inget bak...här vart det en plockdag i morgonrock...så skönt att ha det ibland. Önskar dock att jag tagit mej i kragen och gått ut, hade behövt frisk luft...jag är ju inte så söt så jag smälter så det hade ju inget gjort så mycket med lite regn...Bilderna från Wadköping som du la ut är så vackra, gav mej ännu mera dåligt samvete att jag inte tog vara bättre på den här dagen!
    Tittade också på reprisen av så Mycket Bättre eftersom jag jobbade igår kväll. Ledin...vilken kille!! Sen är jag helt betagen i Laleh, fast av helt andra orsaker så klart!! Vilken tjej, hon kan tolka låtar hon!!
    Ikväll var vi till vännen i torpets man, han fyller år i veckan. En ensam, böjd man mötte oss, så saknad hon är!! Första gången jag är i huset sen hon dog, hela huset kändes tomt och kallt...När vi träffas i torpet så går det lättare av nån anledning. Ikväll känner jag mej så ensam...
    Ha en fortsatt skön söndagskväll, och hoppas att Chou inte faller ihop hos dej i alla fall!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jättevackra bilder av Wadköping. Jag är impad över att dina barn är så goa av sig. Härligt.
    Mina med men sonen är alltid så långt borta:(

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Hej Karina!

    Vilken härlig söndag det blev och inte alls bara inomhus som du hade tänkt. ;)

    Mysigt att ligga kvar i sängen och läsa länge och vad härligt med musik genom väggen så där på söndagsmorgonen.

    Jag håller med, Tomas Ledin blir bara snyggare med åren och vad härliga barndomsminnen ni två delar. :)

    Vilken guldklimp till son du har. Jag hoppas att jag kommer att ha samma nära förhålande till mina två döttrar den dag de flyttar hemifrån och att jag lyckas ta efter min egen mamma som aldrig någonsin har sagt något nedsättande om mitt hem eller min skötsel av detsamma. En ledstjärna är hon min kära mamma! :)

    Tack snälal du för alla fina och omtänksamma ord hos mig. De värmer så gott kan du tro. Sedan några år tillbaka mår jag bra men det är erfarenheter jag alltid bär med mig och visst föll en tår då jag skrev inlägget om min utbrändhet (ävn om det inte är första gången jag skrivit om det på bloggen). Med ens insåg jag hur långt ner på boten jag varit och hur lycklig jag är över att må bra idag. Livet är inte en enkel resa men ack så spännande! :)

    Ta hand om dig fina du och ha en bra vecka!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  7. Jag säger bara WOW! Alltså om dina barndomsminnen med Tomas Ledin. Och hade du fått en puss hade du garanterat kommit ihåg den!! Eller hur!?
    Jag har ALLTID varit väldigt förtjust i honom - och hans musik. En favorit är "Festen har börjat" som påminner om ungdomens glada och vilda dagar.
    Dessutom har hans Sveriges snyggaste byxor (och ben kanske) och har alltid varit väldigt snyggt klädd - men han har ju kropp för det. I sin ungdom handlade han dom på Byxeperten på Skånegatan på söder i Stockholm. Vi hade vår butik i närheten i 20 år innan vi flyttade ut till Årsta.

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga barndomsminnen.....nästan kysst av Thomas Ledin.
    Svar: Ja, det var en hellyckad tillställning :)

    SvaraRadera