torsdag 10 november 2011

Home sweet ...













Landat igen, tror jag !! Kom hem på måndagskvälla'.....Lilla barnbarnet fyllde två år då...vilken tur att mommo köpt så fina barnkläder i Turklandet..
Det var bra i Turklandet..men vistelsen startade med en smärre chock...Vi kom fram till lägenheten på natten vid 12.30. Då hade vi rest sen kl 14....
Skitkallt!! Har ju under dessa 30 år jag besökt Ayvalik,bara varit där på sommaren. Har hört att hösten är skön, lagom, inte så fruktansvärt varmt som på sommaren..Men det var kallt!!! På kvällarna och nätterna var det fem plus...och rått och kyligt.. I Dessa dragiga stenhus, finns ingen isolering..Första natten höll vi på att frysa ihjäl..Vi undrade vad vi gett oss in på..längtade hem till stugvärmen i Sverige..Men kära nån, jag hade tagit med mig duntäcke och duntofflor..Värre var det för min stackars svägerska och bror..De frös VÄLDIGT första natten!!!Har väl aldrig sett dem så mysigt ihopkrypna' på länge...Vi var oroliga att vår vecka skulle, förbli en känsla av värsta vinter, (och den föredras i fjällen)...--men Vikingar som vi är--Åkte in till stan och inhandlade värmeelement, varma täcken och flanell-lakan....Det tog tid att värma upp de iskalla stenväggarna.Men DAGARNA var underbara...25-27 grader varmt.Lugnt och skönt, inga turister, öppet överallt och precis som vanligt. Men inga solstolar på stranden..Inga köer till glasskiosken, alltså!!Vi åt god mat, bortskämda med att äta ute på restaurang.....Jag tycker att det är väldigt god mat i Turkiet. Goda smakrika sallader, olivolja och kötträtter.God fisk. Min favorit är nog "köfte", köttbullar, med spiskumminkrydda, yoghurt och vitlök, auberginröra,potatisklyftor och tomatsallad. Deras kebab, ja smakar inte som i Sverige....den är såklart mycket godare...Vi åt på ett ställe, så god kebab, med tomatsås, jag trodde min svägerska skulle äta ihjäl sig ;-).. Vi hyrde en bil och reste runt till vackra platser..Hade en skön vecka, läste ut tre böcker och MÅLADE ingenting...haha...Men fotade desto mera...Besökte min mans grav. Vilket alltid är väldigt jobbigt. Precis som jag drar mig för det, vill helst strunta i det, för det medför, en massa, jobbiga känslor. Efteråt känns det alltid skönt att varit där.
Vi bodde några nätter på hotell också, i Dalaman. Där var det riktigt varmt. Den orten ligger söderut i landet. Vi upplevde de vackra bergen där och Medelhavet, även en strand som vi besökte, var berömd för att havssköldpaddorna levde där i Dalyan.
Trots de kalla nätterna och kvällarna, så har solen varit mycket snäll och lämnat en skön färg på ansiktet...tack tack solen..
Här hemma full fart igen, och borde vara utvilad och pigg...ska inte säga orden...jag är skittrött...
Min dotter och stora sonen E är hemma, det är jätteskoj...och vad ser vi fram emot nu...Julen kanhända..

Ojoj...många bilder blev det!!!!!

11 kommentarer:

  1. VÄLKOMMEN HEM kära vän...
    men ha du frysit i ditt varma land...
    usch då...
    men du har ju haft det skönt också...

    som sagt välkommen hem....

    SvaraRadera
  2. Usch så kalla nätter. Bra att du hade med dig lite värme.
    Kan tro att dagarna var fina. Vackra kort.

    Välkommen hem igen.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Borta bra, hemma bäst. Välkommen hem igen!!
    Oj så ruggit kallt de verkar varit, finns de något värre än att ligga i en säng o frysa...hua. Men för övrigt verka du haft en toppenresa - gott i gott!!
    Otroligt fina bilder - man bara njuter av dem.
    kramiz

    SvaraRadera
  4. Underbart vackra bilder! Förstår att du tycker om Turklandet, fastän det var kallt på nätterna. Tur att du tog täcke och tofflor med i stora kappsäcken.
    Välkommen hem till sensommaren, snart förvintern
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Välkommen tillbaka till snöfattiga nord!
    Fantastiskt fina bilder att njuta av.
    /SA

    SvaraRadera
  6. välkommen tillbaka till vårt bra-land,
    svar: jag målar lite då o då, och målar om och har mig ibland blir jag aldrig nöjd så det tar tid, jag har inte planerat kurs än så jag har ingen koll,men du kan kanske tipsa sen om du får nys om något, just nu är sommaren lååååång bort,
    kram kram

    SvaraRadera
  7. Jag älskar att resa lågsäsong....men en del överraskningar kan det bli förstås :)
    Svar: Jag har tur som får gjuta betong på jobbet. Det går rätt fort när man har grejerna på plats.....

    SvaraRadera
  8. Välkommen hem vännen!! Du är saknad...både för dina vackra bilder och dina trevliga inlägg!!
    Men att behöva frysa i Turklandet, det trodde jag väl aldrig...inte så här års i alla fall!! Ser att dagarna dock övervägde de kalla nätterna...Jag som aldrig varit i Turkiet, blir riktigt avundsjuk.
    Måste kännas knepigt att ha sin man begravd "där nere". Förstår att det inte var ett lätt val, och inget som man heller valde helt ensam.
    Ha´nu en bra fredag, solen kommer i morgon...har dom lovat!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  9. Välkommen hem! :) Och vad härligt att mötas av alla dessa helt magiska bilder då jagkikar in här hos dig. Helt otroligt vackert! :)

    Hu, för att frysa! Det låter inte alls vidare trevligt Men skönt att ni kunde råda bot på det hela med hjälp av inköp av värmespridande hjälpmedel. Och att det även blev mycket värme och glädje under er vistelse.

    Jag kan tänka mig att det måste vara tudelat att ha sin man begravd i ett annat land och att det blir känslosamt att besöka hans grav. Svåra och bra känslor blandade i ett enda virrvarr.

    Skönt att ha dig tillbaka igen och nu hoppas jag att du får en riktigt fin helg. Ta hand om dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  10. Fina bilder! Smart att handla värme-element, det hade nog varit tråkigt att ligga och frysa hela veckan! Roligt att läsa om din resa och se dina fina bilder!
    Välkommen hem :-)

    Ann-Mari

    SvaraRadera
  11. Så skönt att du är hemma. Vackra bilder bjuder du också på! Nu får du se till att inte bli förkyld efter de rå kalla nätterna i Turklandet!
    Ha det nu riktigt bra och packa ner resan i ditt "livsarkiv"
    Kram kram och Trevlig helg.

    SvaraRadera