fredag 30 mars 2012

Trevlig helgSå är det..fredag igen..Lika skön känsla som förra fredagen.. NU sista fredagen i mars..snart Aprilapril..
Slutade en aning tidigare i dag..Styrde färden hem till mor Anita..Hon hade köpt blommor till mig...för jag fyller år typ i morn..halvjämna. Ska ha ett litet lagom kalas...bara närmast käranära...Inget stort baluns, inget för mig...Mor orkar inte komma sade hon..Mor är trött av sin vandring sade hon...Ja med rätt att vara då man är 88..Mor hade ett kuvert till mig, tack lilla mamma men jag ville inte alls ha något..Hon orkade inte gå ut och handla något..med ålderns rätt..
Mamma och jag fikade och pratade..Mamma gillar att prata..
Vi låg sedan på varsina' sängar och Mamma pratade...Hon berättade om sin barndom. Om att hon var en busig flicka. Hennes farfar Johan, knackade på och sa: Erika vet du vem som äter på mina äpplen och låter dem hänga kvar i träden?? Erika,min mormor,visste att det var Anita, men hon sa inget..Min mamma smakade alltså på äpplena' och lät dem hänga kvar i träden med bitna tuggor kvar...hahahhahaha va kul!! Hon berättade om sina kamrater och deras namn. Valdemar, Signe och Margareta och Svea... Vad de åt för mat hemma och hur mormor var. Jag har inte träffat min mormor. Men hon var visst en enastående kvinna. Mamma berättade att även jag var busig som barn. Klippte av alla fransar på lampskärmarna hos faster Hildur, och slängde fasters dyra parfymer i trädgårdsdammen..tex..
Ja en skön slapp eftermiddag med mor Viol. Glad så länge du får vara kvar i livet och må rätt så bra som du gör..

Nu ska jag dammsuga och baka en ananaspaj..

8 kommentarer:

 1. "Trött av sin vandring", åh det var väldigt fint uttryckt! Visst är det underbart att höra äldre berätta om en svunnen tid? Jag fungerar nog som en tvättsvamp då, suger i mig allt de säger!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Så fint att få se faster/gudmor Anita! Hon ser verkligen ung ut. Jag har också hört talas om äppelträdet med de påtuggade frukterna:)..har hon inte berättat om vattentunnan ännu? Plums i hela hon med alla kläder på när en "friare" kom in på gården. Min mor stod och pratade med henne när din mor plötsligt var försvunnen....blubb,blubb, blubb...
  Friarn fick gå igen, haha...sedan dök din hulda moder upp, våt som en dränkt katt.
  Ge henne en kram om hon fortfarande kommer ihåg mig. Ge annars också!
  STOR födelsedagskram till dig också kära kusin Karina!
  Hipphipphipp hurra !
  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. Ja, man får vara glad så länge man lever :-)

  1 april... jag tycker den dan är tragisk. På första april inser man hur sjuk världen blivit, när man ser hur mycket i media som skulle kunna vara aprilskämt!

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 4. Grattis igen!! Även om jag skrev det på FB så...hoppas du får en riktigt mysig dag med dina närmaste, och det där med stora balunser, det har jag också inte mycket till över för...orken räcker liksom inte till...förberedelser...inte riktigt min grej.
  Så rart du skriver om din mamma, och vilken underbar stund ni hade!! Min mamma är inte riktigt så...och det kan jag sakna nu!! Men berättar vad jag gjorde när jag var liten, det gör hon...och jag var inte heller någon lite blid flicka med flätor som satt där hon blev placerad...ganska snabbfotad och påhittig skulle man kunna säga. Det hände att mina föräldrar blev bortbjudna, och oftast slutade de som bjöd sitt samtal med "om ni kan få barnvakt...". Ganska tydligt...
  Ha nu en riktigt bra födelsedag, och jag letar torp som den värste mäklare!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott, ja det är mysigt att få vara med sin mamma, samma här jag tycker om när min mor berättar.
  Ha en skön kväll/kramen

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att din mamma ser superfräsch ut.....jag tror att busiga människor lever längre :)

  SvaraRadera
 7. Fina ord och tankar...vilken härligt frimodig och busig mamma du har...ta VÄL hand om henne...det finns inte många av hennes kaliber!!

  SvaraRadera