söndag 21 augusti 2011

En väldigt behaglig helg...Solen var så fin och snäll idag, även igår...men idag var den Underbar..sommargod, sensommarvarmt..
Igår åkte vi runt bland konstnärerna i Konstrundan -Mjölby...blev inspirerad att måla..Man får lust, av att se andra konstnärers verk..intressant..att se..och begrunda..
Östergötland är vackert..Vättern är stor och fin..Besökte många fina platser och loppisar idag..
Varit kulturell och snäll...
Alvastra klosterruin, var otroligt fint..mitt kamerabatteri dog, precis där...jag gick runt och led. Av att inte kunna fota..inte annat att göra än att åka hem och ladda, och sen åka tillbaka..
Besökte ett Nunnekloster, men blev inte insläppt..tur det kanske..

Fyndade en vacker blomkruka och ett fat..

Sovdags nu...inte nattuggla...jobba jobba jobba hela veckan lång..

Alvastraklosterruin...Alvastra. Alvastra kloster grundades 1143 av franska munkar som tillhörde den mäktiga Cisterciensorden. Från Clairvaux i Frankrike till svenska Östergötland ...
Tåkern är en fågelsjö i Östergötlands län, räknad som en av Nordeuropas främsta. För att bevara Tåkerns höga naturvärden är sjön och de närmsta omgivningarna avsatta som ett naturreservat. År 2009 var fågelmässigt ett mycket bra år vid Tåkern. I september 2009 noterades ca 80 000 sjöfåglar i sjön, den högsta siffra som noterats. Bengt Berg har skrivit en bok om fågellivet kring sjön, Tåkern - en bok om fåglarnas sjö (1913).
Heliga Hjärtats kloster Benediktinorden (Ordo Sancti Benedicti, O.S.B.) är en katolsk klosterorden grundad av Benedikt av Nursia år 529. Deras regler innefattar att leva i fattigdom, kyskhet, lydnad samt under plikt att stanna kvar i sitt kloster, stabilitas loci. De höga kraven gjorde benediktinorden till en kulturspridande faktor i Europa. Benediktionorden omfattar både munk- och nunnekloster.

6 kommentarer:

 1. Trevligt!
  Funderar varför jag aldrig hittar någon loppis...

  SvaraRadera
 2. Åhhh, nu vart det lite vemodigt...just en sån blomkruka hade min mormor...undrar just vem som fick den...ska kolla i mammas gömmor vid tillfälle.
  Jo men det finns många vackra ställen på behändigt avstånd från vår metropol, å mycket att se. Om du får möjlighet så är Vadstena kloster värt ett besök, med en guidad tur med nå´n av nunnorna. För många år sen, när sonen gick i sexan tror jag det var, var vi på besök där med skolklassen, och fick sitta i en klostersal med helt bedårande utsikt över Vättern, och en nunna med en sån utstrålning så vi häpnade berättade om klosterlivet. När vi gick ut därifrån tror jag vi alla kände oss smått heliga...
  Jaha, så då har allvaret börjat, här sitter jag och väntar på att andra ska bli sjuka...*skrattar*!!
  Ha´en bra start på veckan vännen!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oh vad mysigt du haft de i helgen. Bara gottat dig på gamla goa platser. Fin, fina bilder!!
  Loppis ja, de e speciellet, kanonkul, älskar dom kort o gott!!!

  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Så mycket intressant du har varit med om och låter oss vara med om som läser din blogg. Fina bilder!

  ha en finfin dag!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 5. Du verkar ha hafrt en underbart skön och omväxlande helg! Hade släktingar som bodde utanför Väderstad så vi har besökt Tåkern några gånger, mycket intressant!!

  SvaraRadera
 6. vad roligt med konstrunda, då blir man verkligen sugen på att måla, förargligt med batteriet när det finns många motiv, förresten kollar du skräpposten hi hi, kram kram

  SvaraRadera