måndag 1 augusti 2011

Hem ljuva hem....eller..

Torekov 1980
Fast den här gången hade jag kunnat stanna längre..för det är så fint i Skåååååååååååååååååååneland..Dumt var kanske att ta hemvägen över Nissastigen och en alldeles för kort stund i Torekov och Båstad..Torekov, där är så fint!!!!!!! Skulle jag kunna bo, igen..Jag bor och bor, överallt..köper' hus och drömmer mig bort..Visst är det vackert vid havet...ja på sommaren, i sol och värme..Stannade i Torekov och fikade på hemvägen med ett par vänner som husbilscampade där. Havet...havsbadet..såg några urflärdiga damer som trippade ner från sina urcharmiga pampkåkar, iförda vita frottébadrockar för att taga ett förmiddagsdopp...bra för kropp, och piggar opp....Kära nån vilka mysiga hus där är..i 20-miljonersklassen...Undrar varför så dyra?...Men Torekov ÄR fint....har förlovningsfoto därifrån 1980....fotade samma galijonsfigurer nu, 31 år senare....
Har haft en mkt fin vecka i Skåneland..
Vi började första natten i Vackra Helsingborg..med överresa till Helsingör..nice.
Helsingborg var rörigt ty där skulle avfiras en stor festival, så allt var avspärrat och vi letade parkering i 2 timmar...hu inte kul...sen var ju hotellrummet lite, ja inte så trevligt...hahha hamnade i källaren, med liten springa fönster mot parkering..men fräscht rum dock, och sov gott som nickedockor ändå..
Hotellet i Malmö..wow, det var däremot toppen...trevligt, fint rum och UNDERBAR frukost..bortskämt gott.. förnämliga nätter där!! Reste runt i Vackra Österlen och hade halvtur med vädret..Hälsade på min sköna höna dotter, som bor i Malmöstad,så glad.Det är fint i Malmö, nära havet..men där vill jag inte bo...I Ystad kanske, eller Simrishamn,näe, inte där..
Hem till Örebro, helt ok, borta bra men hemma bäst.

10 kommentarer:

 1. Ja hemma är nog bäst i alla fall. Fast du verkar ha haft det fint på din tripp.
  Jag sitter här och kollar runt. Kan inte sova, mitt lilla barnbarn Maya ligger inne på observation på Sjukhuset i Eskilstuna. De misstänker blindtarmen eller något helt annat. usch hur man blir när de nära blir sjuka och man inget kan göra. Önskar att jag kunde byta med henne.

  SvaraRadera
 2. Hej vännen har läst ikapp lite i din blogg...
  och vad ser jag du har blivit mormor igen...
  grattis till den söta lilla prinsen...

  Och va snyggt du målar akvareller...
  du går framåt med stora kliv i ditt mästerliga målande...

  ha det fortsatt skönt och tur du slapp din förkylning... Kramen.....

  SvaraRadera
 3. Jaha, nu kan vi bilda en liten egen klubb, vi som bott i källarskrubbar på semestern eller nå´t sånt...tur man bara ska sova där!!
  Visst är skåne vackert!! Å jag gör precis som du när jag är ute och far runt, funderar på hur människorna lever där, vart de går, och vad de jobbar med...och sen flyttar jag nästan dit!! Sen när jag kommer hem vill jag för allt i världen inte bo någon annanstans!! Men drömma kan man göra...
  Välkommen hem, skönt att du är tillbaka med dina härliga rader här på bloggen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. God Morgon!
  Ja , nog är det väl bäst hemma när det kommer till kritan.
  MEN om man inte åkte bort ibland så visste man ju inte det, ha ha.
  Ha det fint!
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 5. Hejsan Karina !

  Torekov har jag inte hört talas om sedan jag var barn, våra grannar Ekselius bodde där på somrarna.Vetlanda hade ju bara insjöar.Själva var vi på Ostkusten.Alla landskap har sin tjusning.Kul med galijonsfigurerna.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 6. OHHH Du kunde ju kommit o hälsat på , jag bor mellan malmö o ystad typ, hade inte vart så långt då ju..hehe..Men ser att du hade fullt upp o visst är här härligt, du får komma oftare,kram kram =)

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem! Borta bra men hemma är kanske bäst!
  Härligt att ni hade en bra resa. Österlen är ett vackert ställe som jag gillar att återkomma till. Så då kan vi ta sällskap till Malmö framöver för vår dotter ska flytta dit...ska läsa på högskolan där.Hästen kommer med. Vad gör din dotter där, läser hon?

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 8. När det kommer till (olje)kritan så är det nog bäst hemma trots allt. Men för att kunna uppskatta det på rätt sätt så krävs en liten rundgång på andra ställen. Märker att du har haft det skönt och bra på din lilla tripp i Skåne, lite nostalgi också, kära minnen.

  Karinkram

  SvaraRadera
 9. Du har hunnit se mycket här nere tycker jag! :)

  SvaraRadera
 10. Det e bara till att komma du är såå välkommen!Kram kram =)

  SvaraRadera